3 Oppsett av kontrollpanel

LAN-meny

Før du bruker ditt Brother-produkt i et nettverksmiljø må du konfigurere de korrekte TCP/IP-innstillingene. For mer informasjon, se Konfigurere din nettverksskriver.
I dette kapittelet vil du lære hvordan du konfigurerer nettverksinnstillingene ved hjelp av kontrollpanelet som finnes foran på maskinen.
Du bruker valgene på LAN-menyen på kontrollpanelet til å sette opp Brother-maskinen for din nettverkskonfigurasjon. Trykk på Menu, trykk deretter på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN. Gå til menyvalget du vil konfigurere. Se Funksjonstabell og standard fabrikkinnstillinger.
Merk at maskinen er utstyrt med BRAdmin Light Windows®-programvare og Fjernoppsett-programmet for Windows® og Macintosh®, som også kan brukes til å konfigurere mange av nettverkets sider. Se Bruke Fjernoppsett til å endre utskriftserverens innstillinger(ikke tilgjengelig for DCP-modeller) for kablet tilkobling.

TCP/IP

Denne menyen har ni avsnitt: BOOT method, IP adresse, Subnet mask, Gateway, Nodenavn, WINS config, WINS server, DNS server og APIPA.

BOOT method

Dette valget brukes til å kontrollere hvordan maskinen henter IP-adressen til seg selv. Standardinnstillingen er Auto.
Merk Merk

Hvis du ikke vil konfigurere utskriftsserveren via DHCP, BOOTP eller RARP, må du angi at BOOT method skal være Statisk, slik at utskriftsserveren har den statiske IP-adressen. Dermed unngår du at utskriftsserveren prøver å hente en IP-adresse fra et av disse systemene. Bruk maskinens kontrollpanel, BRAdmin Light eller Fjernoppsett for å endre BOOT method.
1
Trykk på Menu.
2
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN.
Trykk på OK.
3
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge TCP/IP.
Trykk på OK.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge BOOT method.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Auto, Statisk, RARP, BOOTP eller DHCP.
Trykk på OK.
(For MFC-680CN) Trykk på Bsymbol.ltri eller Bsymbol.rtri for å velge Auto, Statisk, RARP, BOOTP eller DHCP.
Trykk på OK.
6
Trykk på Stop/Exit.

IP adresse

I dette feltet vises den gjeldende IP-adressen til maskinen. Hvis du har valgt Statisk under BOOT method, angir du IP-adressen du vil tilordne maskinen (spør nettverksadministratoren om hvilken IP-adresse som skal brukes). Hvis du har valgt en annen metode enn Statisk, prøver maskinen å bestemme IP-adressen ved å bruke DHCP- eller BOOTP-protokollen. Din maskins standard IP-adresse er trolig ikke kompatibel med IP-adresseplanen for ditt nettverk. Vi anbefaler at du kontakter nettverksadministratoren, og ber om en IP-adresse for nettverket som enheten skal tilkobles.
1
Trykk på Menu.
2
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN.
Trykk på OK.
3
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge TCP/IP.
Trykk på OK.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge IP adresse.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Endre.
Trykk på OK.
(For MFC-680CN) Gå direkte til trinn 6.
6
Angi IP-adressen.
Trykk på OK.
Merk Merk

For DCP-modeller, trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri gjentatte ganger for å skrive inn det første tresifrede nummeret i IP-adressen. Trykk på Bsymbol.rtri for å skrive inn det andre tresifrede nummeret. Gjenta dette trinnet inntil du har angitt den fjerde gruppen på tre sifre for å fullføre hele IP-adressen. Trykk på OK.
7
Trykk på Stop/Exit.

Subnet mask

I dette feltet vises nettverksmasken som brukes av maskinen. Hvis du ikke bruker DHCP eller BOOTP til å hente nettverksmasken, angir du ønsket nettverksmaske. Spør nettverksadministratoren om hvilken nettverksmaske som skal brukes.
1
Trykk på Menu.
2
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN.
Trykk på OK.
3
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge TCP/IP.
Trykk på OK.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Subnet mask.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Endre.
Trykk på OK.
(For MFC-680CN) Gå direkte til trinn 6.
6
Angi adressen for nettverksmasken.
Trykk på OK.
Merk Merk

For DCP-modeller, trykk på Bsymbol.utri ellerBsymbol.dtri gjentatte ganger for å skrive inn det første tresifrede sifferet i nettverksmasken. Trykk på Bsymbol.rtri for å skrive inn det andre tresifrede nummeret. Gjenta dette trinnet inntil du har angitt den fjerde gruppen på tre sifre for å fullføre hele nettverksmasken. Trykk på OK.
7
Trykk på Stop/Exit.

Gateway

I dette feltet vises gatewayadressen eller ruteradressen som brukes av maskinen. Hvis du ikke bruker DHCP eller BOOTP til å hente gatewayadressen eller ruteradressen, angir du adressen du vil tilordne. Hvis du ikke har en gateway eller ruter, lar du dette feltet være tomt. Kontakt nettverksadministratoren hvis du er usikker.
1
Trykk på Menu.
2
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN.
Trykk på OK.
3
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge TCP/IP.
Trykk på OK.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Gateway.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Endre.
Trykk på OK.
(For MFC-680CN) Gå direkte til trinn 6.
6
Angi gatewayadressen.
Trykk på OK.
Merk Merk

For DCP-modeller, trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri gjentatte ganger for å skrive inn det første tresifrede nummeret i gatewayadressen. Trykk på Bsymbol.rtri for å skrive inn det andre tresifrede nummeret. Gjenta dette trinnet inntil du har angitt den fjerde gruppen på tre sifre for å fullføre hele gatewayadressen. Trykk på OK.
7
Trykk på Stop/Exit.

Nodenavn

Du kan registrere maskinnavnet på nettverket. Dette navnet kalles ofte for et NetBIOS-navn. Det er dette navnet som registreres av WINS-serveren på nettverket. Brother anbefaler navnet BRNxxxxxxxxxxxx for et kablet nettverk1 (der xxxxxxxxxxxx er maskinens Ethernet-adresse) (opptil 15 tegn).
1
Standardnodenavn for DCP-560CN er "BRN_xxxxxx" ("xxxxxx" er de seks siste sifrene i Ethernet-adressen).
1
Trykk på Menu.
2
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN.
Trykk på OK.
3
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge TCP/IP.
Trykk på OK.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Nodenavn.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Endre.
Trykk på OK.
(For MFC-680CN) Gå direkte til trinn 6.
6
Skriv inn nodenavnet.
Trykk på OK.
Merk Merk

DCP-modeller kan ikke endre nodenavn fra kontrollpanelmenyen.
7
Trykk på Stop/Exit.

WINS config

Dette valget brukes til å kontrollere hvordan maskinen henter IP-adressen til WINS-serveren.
1
Trykk på Menu.
2
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN.
Trykk på OK.
3
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge TCP/IP.
Trykk på OK.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge WINS config.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Auto eller Statisk.
Trykk på OK.
(For MFC-680CN) Trykk på Bsymbol.ltri eller Bsymbol.rtri for å velge Auto eller Statisk.
Trykk på OK.
6
Trykk på Stop/Exit.

WINS server

1
Trykk på Menu.
2
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN.
Trykk på OK.
3
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge TCP/IP.
Trykk på OK.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge WINS server.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Primær eller Sekundær.
Trykk på OK.
6
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Endre.
Trykk på OK.
(For MFC-680CN) Gå direkte til trinn 7.
7
Skriv inn WINS-serveradressen.
Trykk på OK.
Merk Merk

For DCP-modeller, trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri gjentatte ganger for å skrive inn det første tresifrede nummeret i WINS-serveradressen. Trykk på Bsymbol.rtri for å skrive inn det andre tresifrede nummeret. Gjenta dette trinnet inntil du har angitt den fjerde gruppen på tre sifre for å fullføre hele WINS server-adressen. Trykk på OK.
8
Trykk på Stop/Exit.

DNS server

1
Trykk på Menu.
2
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN.
Trykk på OK.
3
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge TCP/IP.
Trykk på OK.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge DNS server.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Primær eller Sekundær.
Trykk på OK.
6
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Endre.
Trykk på OK.
(For MFC-680CN) Gå direkte til trinn 7.
7
Skriv inn DNS-serveradressen.
Trykk på OK.
Merk Merk

For DCP-modeller, trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri gjentatte ganger for å skrive inn det første tresifrede nummeret i DNS-serveradressen. Trykk på Bsymbol.rtri for å skrive inn det andre tresifrede nummeret. Gjenta dette trinnet inntil du har angitt den fjerde gruppen på tre sifre for å fullføre hele DNS-serveradressen. Trykk på OK.
8
Trykk på Stop/Exit.

APIPA

Når denne er satt til På, vil utskriftsserveren tildele en lenkelokal IP-adresse i området (fra 169.254.1.0 til 169.254.254.255) når utskriftsserveren ikke kan hente en IP-adresse ved hjelp av BOOT-metoden som du har satt opp (se BOOT method). Når denne er satt til Av, vil IP-adressen ikke endres når utskriftsserveren ikke kan hente en IP-adresse ved hjelp av BOOT-metoden du har satt opp.
1
Trykk på Menu.
2
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge LAN.
Trykk på OK.
3
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge TCP/IP.
Trykk på OK.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge APIPA.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge eller Av.
Trykk på OK.
(For MFC-680CN) Trykk på Bsymbol.ltri eller Bsymbol.rtri for å velge eller Av.
Trykk på OK.
Trykk på Stop/Exit.