Typer nettverkstilkobling

Eksempel på nettverkstilkobling

Node-til-node-utskrift ved hjelp av TCP/IP

I et node-til-node-miljø vil hver datamaskin sende og motta data direkte til og fra hver enhet. Det er ingen sentrale servere som kontrollerer filtilgang eller skriverdeling.
Grafikk
1.
Svitsj eller ruter
2.
Nettverksskriver (din maskin)

•
I et mindre nettverk med to eller tre datamaskiner anbefaler vi metoden med node-til-node-utskrift siden den er enklere å konfigurere enn metoden med nettverksdelt utskrift som beskrives på følgende side. Se Nettverksdelt utskrift.
•
Hver datamaskin må bruke TCP/IP-protokollen.
•
Brother-maskinen må ha en egnet, konfigurert IP-adresse.
•
Hvis du bruker en ruter, må gatewayadressene konfigureres til datamaskinene og Brother-maskinen.

Nettverksdelt utskrift

I et nettverksdelt miljø vil hver datamaskin sende data via en sentralt kontrollert datamaskin. Denne typen datamaskiner kalles ofte en "server" eller "utskriftsserver". De har som oppgave å kontrollere utskrift av alle utskriftsjobber.
Grafikk
1.
Nettverksdelt
2.
Også kjent som "server" eller "utskriftsserver"
3.
TCP/IP eller USB
4.
Nettverksskriver (din maskin)

•
I et større nettverk anbefaler vi et miljø med nettverksdelt utskrift.
•
"Serveren" eller "utskriftsserveren" må bruke TCP/IP-utskriftsprotokoll.
•
Brother-maskinen må ha riktig konfigurert IP-adresse med mindre maskinen er delt via USB-porten på serveren.