Protokoller

TCP/IP-protokoller og funksjoner

Protokoller er de standardiserte regelsettene for overføring av data i et nettverk. Protokoller gjør at brukerne har tilgang til nettverkstilkoblede ressurser. Utskriftsserveren som brukes på dette Brother-produktet, støtter TCP/IP-protokollene (Transmission Control Protocol / Internet Protocol). TCP/IP er det mest populære protokollsettet som brukes til kommunikasjon, så som Internett og e-post. Denne protokollen kan brukes i nesten alle operativsystemer, som Windows®, Macintosh® og Linux. Følgende TCP/IP-protokoller er tilgjengelige på dette Brother-produktet.

DHCP/BOOTP/RARP

Ved å bruke DHCP/BOOTP/RARP-protokoller kan IP-adressen konfigureres automatisk.
Merk Merk

Hvis du vil bruke DHCP/BOOTP/RARP-protokollene, kontakt din nettverksadministrator.

APIPA

Hvis du ikke tilordner en IP-adresse manuelt (med kontrollpanelet på maskinen eller BRAdmin-programvaren) eller automatisk (med en DHCP-/BOOTP-/RARP-server), vil APIPA-protokollen (Automatic Private IP Addressing) automatisk tilordne en IP-adresse i området 169.254.1.0 til 169.254.254.255.

DNS-klient

Brother-utskriftsserveren støtter DNS-klientfunksjonen (Domain Name Service). Denne funksjonen lar utskriftsserveren kommunisere med andre enheter ved å bruke DNS-navnet.

LPR/LPD

De mest brukte skriverprotokollene på TCP/IP-nettverk.

Port9100

En annen mye brukt skriverprotokoll på TCP/IP-nettverk.

mDNS

Med mDNS kan Brother-utskriftsserveren automatisk konfigurere seg selv for å fungere i et Mac OS® X-system for enkel nettverkskonfigurasjon. (Mac OS® X 10.2.4 eller senere)

TELNET

Brother-utskriftsserveren støtter TELNET-server for kommandolinjekonfigurasjon.

SNMP

SNMP (Simple Network Management Protocol) brukes til å administrere nettverksenheter, inkludert datamaskiner, rutere og nettverksklare maskiner fra Brother.

LLTD

Med Link Layer Topology Discovery-protokollen (LLTD) kan du enkelt finne Brother-maskinen på Nettverkskart i Windows Vista™. Brother-maskinen din vil vises med et kjennetegnende ikon og nodenavnet. Standardinnstillingen for denne protokollen er Av.
Du kan aktivere LLTD ved hjelp av BRAdmin Professional-programvaren. Gå til nedlastingssiden for din modell på http://solutions.brother.com for å laste ned BRAdmin Professional.

Webtjenester

Protokollen Webtjenester gjør det mulig for Windows Vista™-brukere å installere Brother-skriverdriveren ved å høyreklikke på maskinikonet fra Start / Nettverk. (Se Installering ved hjelp av webtjenester(For Windows® Vista™-brukere).) Med Webtjenester kan du også kontrollere maskinens gjeldende status fra datamaskinen din.