Home > Faxen > Een fax verzenden > Dezelfde fax naar meer dan een geadresseerde verzenden (groepsverzenden)

Dezelfde fax naar meer dan een geadresseerde verzenden (groepsverzenden)

Gebruik de functie groepsverzenden om dezelfde fax tegelijkertijd naar meerdere faxnummers te verzenden.
  • Deze functie is alleen beschikbaar voor zwart-wit faxen.
  • Adresboeknummers moeten in het geheugen van het apparaat zijn opgeslagen voordat u ze kunt gebruiken voor rondsturen.
  • Ook groepsnummers moeten in het geheugen van het apparaat zijn opgeslagen voordat u ze kunt gebruiken voor rondsturen. Groepsnummers bevatten een groot aantal opgeslagen adresboeknummers zodat u sneller kunt kiezen.

MFC-J4340DW

U kunt een fax tegelijkertijd rondsturen naar groepen, adresboeknummers en maximaal 50 met de hand gekozen nummers.

Als u geen van de adresboeknummers voor groepen gebruikt, kunt u faxen rondsturen naar maximaal 90 verschillende nummers.

1. Plaats uw document.
  2. Druk op image (FAX).
  3. Druk op image of image om [Rondsturen] te selecteren en druk vervolgens op OK.
  4. Druk op image of image om [Nummer toevoegen (Num toevoeg.)] te selecteren en druk vervolgens op OK.
  5. U kunt op de volgende manier nummers aan de rondzending toevoegen:
    • Voer een nummer in met behulp van de kiestoetsen:
      1. Druk op image of image om [Nummer toevoegen (Num toevoeg.)] te selecteren en druk vervolgens op OK.
      2. Voer een nummer in met behulp van de kiestoetsen en druk vervolgens op OK.
    • Selecteer een nummer in het adresboek:
      1. Druk op image of image om [Toevoegen uit adresboek] te selecteren en druk vervolgens op OK.
      2. Druk op image of image om [Alfabet. volgorde] of [Nummervolgorde] te selecteren en druk vervolgens op OK.
      3. Druk op image of image om de gewenste snelkiesnaam of het gewenste nummer te selecteren.
      4. Druk op image of image om het selectievakje waarbij de snelkiesnaam of het nummer vermeld staat in te schakelen en druk vervolgens op OK.
    • Zoek een nummer in het adresboek:
      1. Druk op image of image om [Zoeken in adresboek] te selecteren en druk vervolgens op OK.
      2. Voer de eerste letter van de naam in met behulp van de kiestoetsen en druk vervolgens op OK.
      3. Druk op image of image om de naam te selecteren en druk vervolgens op OK.
      4. Druk opnieuw op OK.
  6. Als u klaar bent, drukt u op image of image om [Voltooien] te selecteren. Druk op OK.
  7. Druk op Mono Start.
  8. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u de ADF gebruikt, begint het apparaat met scannen en wordt het document verzonden.
    • Als u de glasplaat gebruikt, begint het apparaat met het scannen van de eerste pagina.

Voer een van de volgende stappen uit als [Volgende Pagina?] op het LCD-scherm wordt weergegeven:

• Druk op image om de volgende pagina te scannen. Plaats de volgende pagina op de glasplaat en druk vervolgens op image. De pagina wordt gescand.

Herhaal deze stap voor elke volgende pagina.

• Druk op image om een fax te verzenden wanneer het scannen van de pagina's is voltooid. Het apparaat begint met het verzenden van het document.
    image

Als het bericht [Geheugen vol] verschijnt, drukt u op Stop/Exit (Stop/Eindigen) om te annuleren.

MFC-J4440DW/MFC-J4540DW

U kunt een fax tegelijkertijd rondsturen naar groepen, adresboeknummers en maximaal 50 met de hand gekozen nummers.

Als u geen van de adresboeknummers voor groepen gebruikt, kunt u faxen rondsturen naar maximaal 250 verschillende nummers.

1. Plaats uw document.
  2. Druk op image[Fax].
    image
    Als [Faxvoorbeeld] is ingesteld op [Aan], drukt u op image[Fax]>[Faxen verzenden].
  3. Druk op image[Opties]>[Rondsturen].
  4. Druk op [Nummer toevoegen (Num toevoeg.)].
    U kunt op de volgende manier nummers aan de groepsverzending toevoegen:
    • Druk op [Nummer toevoegen (Num toevoeg.)] en voer een faxnummer in via de kiestoetsen. Druk op [OK].
    • Druk op [Toevoegen uit adresboek]. Druk op image of image om de nummers die u wilt toevoegen aan de rondzending weer te geven. Schakel de selectievakjes in van de nummers die u wilt toevoegen.

Wanneer u klaar bent, drukt u op [OK].

• Druk op [Zoeken in adresboek]. Voer de eerste letter van de naam in en druk op [OK]. Druk op de naam en vervolgens op het nummer dat u wilt toevoegen.
    Herhaal deze stap om nog meer faxnummers in te voeren.
  5. Wanneer u klaar bent, drukt u op [OK].
  6. Druk op [Fax start].
  7. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u de ADF gebruikt, begint het apparaat met scannen en wordt het document verzonden.
    • Als u de glasplaat gebruikt, begint het apparaat met het scannen van de eerste pagina.

Voer een van de volgende stappen uit als op het touchscreen [Volgende Pagina?] wordt weergegeven:

• Druk op [Nee] als u klaar bent met het scannen van pagina's. Het document wordt verzonden.
      • Druk op [Ja] om de volgende pagina te scannen. Leg de volgende pagina op de glasplaat en druk op [OK]. Het apparaat begint met het scannen van de pagina.

Herhaal deze stap voor elke volgende pagina.