Hem > Felsökning > Fel- och underhållsmeddelanden

Fel- och underhållsmeddelanden

Som med alla sofistikerade kontorsprodukter kan fel uppstå och förbrukningsmaterial kan behöva bytas. Om så sker identifierar maskinen felet eller nödvändigt rutinunderhåll och visar relevant meddelande. De vanligaste felen och underhållsmeddelandena visas i tabellen.

Följ anvisningarna i kolumnen Åtgärd för att lösa ett problem och ta bort felmeddelandet.

Du kan själv åtgärda de flesta fel och utföra rutinunderhåll. Om du vill ha fler tips: Gå till support.brother.com/faqs.

DCP-L3515CDW/DCP-L3520CDW/DCP-L3520CDWE/DCP-L3527CDW

Felmeddelande Orsak Åtgärd

2-sid inaktivt

Maskinens bakre lucka är inte helt stängd.

Stäng maskinens bakre lucka tills den låser i stängt läge.

Det 2-sidiga facket har inte installerats helt. Sätt in det 2-sidiga facket ordentligt i maskinen.

Byt spillådan

Det är dags att byta behållare för överskottstoner.

Byt ut behållaren för överskottstoner mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt behållare för överskottstoner

Byt toner

Tonerkassettens livslängd är nästan slut. Maskinen stoppar alla utskriftsfunktioner.

Byt tonerkassetten för färgen som anges på LCD-skärmen.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Byt ut bältet

Det är dags att byta ut bältenheten.

Byt bältenhet mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt bältenheten

Byt ut trumma

Det är dags att byta ut trumman.

Byt trumman för färgen som anges på LCD-skärmen.

Om det här meddelandet visas även efter att trumman bytts ut mot en ny har trummans räkneverk inte återställts.

Återställ trummans räkneverk.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Bälte snart slut

Bältenhetens livslängd är nästan slut.

Beställ en ny bältenhet innan LCD-skärmen visar Byt ut bältet.

Fel storlek

Pappersformatet som angetts i skrivardrivrutinen stöds inte av det fack som angetts.

Välj ett pappersformat som stöds av det fack som angetts.

Fel storlek DX

Pappersformatet som definierats maskinens pappersformatsinställning kan inte användas för automatisk dubbelsidig utskrift.

Tryck på Stop/Exit (Avbryt/avsluta) (vid behov).

Lägg i korrekt pappersformat i facket och ställ in rätt pappersformat för facket.

Välj ett pappersformat som passar för dubbelsidig utskrift.

Tillgängligt pappersformat för automatisk dubbelsidig utskrift är A4.

Det papper som ligger i pappersfacket är inte korrekt format och är ej lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift.

Fel storlek

Papperet i facket har inte korrekt storlek.

Lägg i korrekt pappersformat i facket och ställ in pappersformat för facket.

Gräns överskreds

Den utskriftsgräns som är inställd för Secure Function Lock 3.0 är uppnådd.

Be din administratör kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

Ingen bältenhet

Bältenheten har inte installerats eller så har den inte installerats korrekt.

Installera bältenheten igen.

Ingen trumma

Trumman har inte installerats på rätt sätt.

Sätt tillbaka tonerkassetten och trumman för den färg som anges på LCD-skärmen.

Inget fack F1

Pappersfacket har inte installerats alls eller inte installerats korrekt.

Sätt tillbaka pappersfacket som indikeras på LCD-skärmen.

Kalibrera

Kalibrering misslyckades.

• Tryck på och håll ned image för att stänga av maskinen. Vänta några sekunder och starta sedan om igen. Utför färg kalibreringen igen med hjälp av LCD-skärmen.

• Installera en ny bältenhet.

• Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Kan inte hitta

Skrivaren kan inte identifiera tonerkassetten.

Ta ut tonerkassetten och trumman för den färg som anges på LCD-skärmen. Ta ut tonerkassetten och sätt tillbaka den i trumman igen. Sätt tillbaka tonerkassetten och trumman i maskinen.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Kan inte skanna ##

Maskinen har ett mekaniskt problem.

• Håll image intryckt för att stänga av maskinen, och starta den sedan igen.
  • Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Kan inte skriva ut ##

Maskinen har ett mekaniskt problem.

• Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några minuter och starta den sedan igen.

• Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Kassettfel

Tonerkassetten har inte installerats rätt.

Ta ut tonerkassetten och trumman för den färg som anges på LCD-skärmen. Ta ut tonerkassetten och sätt tillbaka den i trumman igen. Sätt tillbaka tonerkassetten och trumman i maskinen.

Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Kondensering

Det kan ha bildats kondens inne i maskinen efter att rumstemperaturen förändrats.

Låt maskinen vara igång. Vänta i 30 minuter med den övre luckan öppen. Stäng sedan av maskinen och stäng luckan. Slå på den igen.

Luckan är öppen

Luckan upptill är inte helt stängd.

Öppna och stäng maskinens övre lucka ordentligt.

Luckan till fixeringsenheten är inte helt stängd.

Stäng fixeringsluckan som sitter under skrivarens bakre lucka.

Manuell matning

Manuell valdes som papperskälla i skrivardrivrutinen, men det finns inte något papper i det manuella inmatningsfacket.

Fylla på papper i det manuella inmatningsfacket.

Media passar ej

Den medietyp som anges i skrivardrivrutinen skiljer sig från den papperstyp som anges i maskinens meny.

Fyll på rätt typ av papper i facket och välj sedan korrekt medietyp under inställningen av papperstyp på maskinen.

Minnet är fullt

Maskinens minne är fullt.

Om kopiering pågår gör du något av följande:

• Tryck på Mono Start (Starta i svartvitt) eller Colour Start (Starta i färg) för att kopiera de skannade sidorna.
  • Tryck på Stop/Exit (Avbryt/avsluta) och vänta tills annan pågående drift avslutas, och försök sedan igen.
Om skanning pågår gör du något av följande:
  • Dela dokumentet i flera delar.
  • Minska upplösningen.
  • Minska filstorleken.
  • Välj högkomprimerad PDF som filtyp.

Om en utskrift pågår trycker du på Stop/Exit (Avbryt/avsluta), och minskar sedan utskriftsupplösningen.

Papper slut F1

Papperet är slut i maskinen eller har inte placerats på rätt sätt i pappersfacket.

• Fyll på papper i pappersfacket. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Fyll inte på för mycket papper i pappersfacket.

Registrering

Registrering misslyckades.

• Tryck på och håll ned image för att stänga av maskinen. Vänta några sekunder och starta sedan om igen. Utför färg registreringen igen med hjälp av LCD-skärmen.

• Installera en ny bältenhet.

• Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Självdiagnostik

Fixeringsenheten fungerar inte korrekt.

• Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några sekunder och starta den sedan igen. Låt maskinen stå i beredskapsläge under 15 minuter med strömmen påslagen.

Fixeringsenheten är för varm.

Spilltonerbyte

Behållaren för överskottstoner är nästan slut.

Beställ en ny behållare för överskottstoner innan LCD-skärmen visar Byt spillådan.

Spillåda saknas

Behållaren för överskottstoner har inte installerats eller så har den inte installerats korrekt.

Installera om behållaren för överskottstoner.

Stopp 2-sidigt

Pappret har fastnat i det 2-sidiga facket eller innanför den bakre luckan.

Dra ut det 2-sidiga facket och öppna den bakre luckan för att ta bort allt papper som fastnat.

Stopp bak

Papper har fastnat på maskinens baksida.

Öppna fixeringslocket och ta försiktigt bort pappret som fastnat. Stäng fixeringslocket. Tryck på Mono Start (Starta i svartvitt) eller Colour Start (Starta i färg) om felmeddelandet finns kvar.

Stopp i fack1

Papper har fastnat i det pappersfack som indikeras.

Dra ut pappersfacket helt och ta försiktigt bort allt papper som fastnat. Tryck tillbaka pappersfacket i maskinen.

Stopp inuti

Papper har fastnat inuti maskinen.

Öppna det övre locket, dra ut tonerkassetten och trumman och ta försiktigt bort allt papper som fastnat. Sätt tillbaka tonerkassetten och trumman i maskinen. Stäng den övre luckan.

Stopp manuell matning

Papper har fastnat i maskinens manuella inmatningsfack.

Ta försiktigt bort pappret som fastnat i och runt det manuella inmatningsfacket. Fyll på papper i det manuella inmatningsfacket och tryck sedan på Mono Start (Starta i svartvitt) eller Colour Start (Starta i färg).

Svalnar

Temperaturen inuti skrivaren är för hög. Maskinen gör ett avbrott i utskriftsjobbet och går in i nedkylningsläge.

Vänta tills maskinen är klar med nedkylningen. Kontrollera att alla ventilationsöppningar på maskinen är fria från hinder.

När maskinen har kylts ned återupptar den utskriften.

Tillgång nekad

Den funktion du vill använda begränsas av Secure Function Lock 3.0.

Be din administratör kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

Toner saknas

Tonerkassetten har inte installerats alls eller inte installerats korrekt.

Ta ut tonerkassetten och trumman. Ta ut tonerkassetten från trumman och installera om tonerkassetten i trumman. Installera om tonerkassetten och trumman i maskinen. Byt tonerkassett om problemet kvarstår.

Toner snart slut

Det går fortfarande att skriva ut om detta meddelande visas på LCD-skärmen. Tonerkassettens livslängd är nästan slut.

Beställ en ny tonerkassett innan LCD-skärmen visar Byt toner.

Tonerfel

En eller flera tonerkassetter har inte installerats eller så har de inte installerats på rätt sätt.

Dra ut trummorna. Ta ut alla tonerkassetter och sätt sedan tillbaka dem i trummorna.

Trum. snart slut

Trumman måste snart bytas ut.

Köp en ny trumma innan meddelandet Byt ut trumma visas.

Trumma !

Coronatråden på trumman måste rengöras.

Rengör trummans coronatråd.

image

imageimage Närliggande information: Rengör coronatrådarna

Om problemet kvarstår byter du ut trumman mot en ny.

Trumstopp

Det är dags att byta ut trumman.

Byt trumman.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Utskr. fullt

Maskinens minne är fullt.

Tryck på Stop/Exit (Avbryt/avsluta) och radera tidigare lagrade data för säker utskrift.

DCP-L3555CDW/DCP-L3560CDW/MFC-L3740CDW/MFC-L3740CDWE/MFC-L3760CDW/MFC-L8340CDW/MFC-L8390CDW

Felmeddelande Orsak Åtgärd

2-sidigt inaktiverat

Maskinens bakre lucka är inte helt stängd.

Stäng maskinens bakre lucka tills den låser i stängt läge.

Det 2-sidiga facket har inte installerats helt. Sätt in det 2-sidiga facket ordentligt i maskinen.

Bortkopplad

Personen i den andra änden eller dennes faxmaskin bröt samtalet.

Försök att sända eller ta emot på nytt.

Om samtal avbryts flera gånger och du använder ett VoIP-system (Internettelefoni) kan du försöka ändra kompatibiliteten till Grundläggande (för VoIP).

Byt spilltonerlådan

Det är dags att byta behållare för överskottstoner.

Byt ut behållaren för överskottstoner mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt behållare för överskottstoner

Byt toner

Tonerkassettens livslängd är nästan slut. Maskinen stoppar alla utskriftsfunktioner.

Om det finns tillgängligt utrymme i minnet lagras faxen i minnet.

Byt tonerkassetten för färgen som anges på LCD-skärmen.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

DR-läge används

(För Danmark)

Maskinen är inställd till Anpassad ringsignalläget (Distinctive Ring). Du kan inte ändra mottagningsläget från manuellt till ett annat läge.

Ställ in Distinctive Ring till Av.

Fel pappersstorlek KF

Fel pappersstorlek F1

Fel pappersstorlek F2

Pappret tog slut i angivet fack under kopieringen och maskinen kunde inte mata fram papper av samma format från nästa fack som prioriterats.

Fyll på papper i pappersfacket.

Fel storlek

Pappersformatet som angetts i skrivardrivrutinen stöds inte av det fack som angetts.

Välj ett pappersformat som stöds av det fack som angetts.

Fel storlek

Papperet i facket har inte korrekt storlek.

Lägg i korrekt pappersformat i facket och ställ in pappersformat för facket.

För många fack

Antalet installerade extra fack överstiger det maximala antalet.

Minska antalet extra fack.

Förbrukningsmater.

Byt ut bältet

Det är dags att byta ut bältenheten.

Byt bältenhet mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt bältenheten

Förbrukningsmater.

Byt ut trumma

Det är dags att byta ut trumman.

Byt trumman för färgen som anges på LCD-skärmen.

Om det här meddelandet visas även efter att trumman bytts ut mot en ny har trummans räkneverk inte återställts.

Återställ trummans räkneverk.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Förbrukningsmater.

Bältet är snart slut

Bältenhetens livslängd är nästan slut.

Beställ en ny bältenhet innan LCD-skärmen visar Byt ut bältet.

Förbrukningsmater.

Spilltonerbyte

Behållaren för överskottstoner är nästan slut.

Beställ en ny behållare för överskottstoner innan LCD-skärmen visar Byt spilltonerlådan.

Förbrukningsmater.

Toner snart slut X

(X anger tonerkassetten eller trummans färg som nästan är slut. BK=svart, C=cyan, M=magenta, Y=gul.)

Det går fortfarande att skriva ut om detta meddelande visas på LCD-skärmen. Tonerkassettens livslängd är nästan slut.

Beställ en ny tonerkassett innan LCD-skärmen visar Byt toner.

Förbrukningsmater.

Trumma snart slut

Trumman måste snart bytas ut.

Beställ en ny trumma innan LCD-skärmen visar Byt ut trumma.

Gränsen överskreds

Den utskriftsgräns som är inställd för Secure Function Lock 3.0 är uppnådd.

Be din administratör kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

Hubb stöds ej

En USB-hubbenhet har anslutits till USB-kontakten.

Koppla bort USB-hubbenheten från USB-kontakten.

Ingen bältenhet

Bältenheten har inte installerats eller så har den inte installerats korrekt.

Installera bältenheten igen.

Ingen trumma

Trumman har inte installerats på rätt sätt.

Installera om tonerkassetten och trumman.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Inget fack F1

Inget fack F2

Pappersfacket har inte installerats alls eller inte installerats korrekt.

Sätt tillbaka pappersfacket som indikeras på LCD-skärmen.

Inget papper (kombifack)

Pappret är slut i kombifacket eller har inte placerats på rätt sätt i kombifacket.

Gör något av följande:

• Fyll på papper i kombifacket. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i kombifacket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.

Inget papper i fack 1

Inget papper i fack 2

Maskinen kunde inte mata papper från det pappersfack som indikeras.

Gör något av följande:

• Fyll på mer papper i pappersfacket som visas på LCD-skärmen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Fyll inte på för mycket papper i pappersfacket.

Kalibrering

Kalibrering misslyckades.

• Tryck på och håll ned image för att stänga av maskinen. Vänta några sekunder och starta sedan om igen. Gör om färgkorrigeringen med hjälp av LCD-skärmen.

• Installera en ny bältenhet.

• Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Kan inte hitta

Skrivaren kan inte identifiera tonerkassetten.

Ta ut tonerkassetten och trumman för den färg som anges på LCD-skärmen. Ta ut tonerkassetten och sätt tillbaka den i trumman igen. Sätt tillbaka tonerkassetten och trumman i maskinen.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Kan inte initiera pekskärm

Pekskärmen vidrördes före initieringen vid uppstart var slutförd.

Se till så att det inte är något som rör vid pekskärmen.

Skräp kan ha fastnat mellan pekskärmens nedre del och ramen.

För in en bit styvt papper mellan pekskärmens nedre del och ramen och för det fram och tillbaka för att trycka ut skräpet.

Kan inte skanna ##

Maskinen har ett mekaniskt problem.

• Håll image intryckt för att stänga av maskinen, och starta den sedan igen.
  • Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Kan inte skanna

Dokumentet är för långt för dubbelsidig skanning.

Tryck på image. För dubbelsidig skanning, använd papper i A4-storlek. Annat papper måste ligga inom följande storlekar:

Längd: 147,3 till 355,6 mm

Bredd: 105 mm till 215,9 mm

Kan inte skriva ut ##

Maskinen har ett mekaniskt problem.

• Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några minuter och starta den sedan igen.

• Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Kassettfel

Tonerkassetten har inte installerats rätt.

Ta ut tonerkassetten och trumman för den färg som anges på LCD-skärmen. Ta ut tonerkassetten och sätt tillbaka den i trumman igen. Sätt in tonerkassetten och trumman i maskinen igen.

Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Komm. fel

En dålig telefonlinje har orsakat kommunikationsproblem.

Skicka faxet igen eller anslut maskinen till en annan telefonlinje. Be telefonbolaget att kontrollera linjen om problemet inte avhjälps.

Kondensering

Det kan ha bildats kondens inne i maskinen efter att rumstemperaturen förändrats.

Låt maskinen vara igång. Vänta i 30 minuter med den övre luckan öppen. Stäng sedan av maskinen och stäng luckan. Slå på den igen.

Kontr dokument

Dokumentet laddades inte eller matades fel, eller dokumentet som skannades från dokumentmataren var för långt.

Ta bort pappret som fastnat i dokumentmataren.

Ta bort smuts eller pappersrester från dokumentmatarens pappersbana.

Tryck på image.

Lagring Full

Maskinens minne har inte tillräckligt med plats för att data för säker utskrift ska kunna lagras.

Tryck på image och radera tidigare lagrade data för säker utskrift.

Luckan är öppen

Luckan upptill är inte helt stängd.

Öppna och stäng maskinens övre lucka ordentligt.

Luckan till fixeringsenheten är inte helt stängd.

Stäng fixeringsluckan som sitter under skrivarens bakre lucka.

Luckan är öppen.

Dokumentmatarens lock är inte helt stängt.

Stäng dokumentmatarens lock.

Manuell matning

Manuell valdes som papperskälla i skrivardrivrutinen, men det finns inte något papper i det manuella inmatningsfacket.

Fylla på papper i det manuella inmatningsfacket.

Media matchar ej

Den medietyp som anges i skrivardrivrutinen skiljer sig från den papperstyp som anges i maskinens meny.

Fyll på rätt typ av papper i det fack som visas på LCD-skärmen och välj sedan korrekt medietyp under inställningen av papperstyp på maskinen.

Minnet är fullt

Maskinens minne är fullt.

Om faxning eller kopiering pågår gör du något av följande:
  • Tryck på Skicka nu för att skicka de skannade sidorna.
  • Tryck på Delvis utskrift för att kopiera de skannade sidorna.
  • Tryck på Avsluta eller image och vänta tills annan pågående aktivitet avslutas, och försök sedan igen.
Om skanning pågår gör du något av följande:
  • Dela dokumentet i flera delar.
  • Minska upplösningen.
  • Minska filstorleken.
  • Välj högkomprimerad PDF som filtyp.
  • Radera faxmeddelanden från minnet.

Om en utskrift pågår trycker du på image och minskar sedan utskriftsupplösningen.

Oanvändbar enhet

Ta ut enheten. Stäng av strömmen och sätt på den igen.

En trasig USB-enhet eller USB-enhet med hög strömförbrukning har anslutits till USB-porten.

• Koppla ur enheten från USB-porten.

• Håll image intryckt för att stänga av maskinen, och starta den sedan igen.

Oanvändbar enhet

En USB-enhet som inte stöds har anslutits till USB-kontakten.

Koppla ur enheten från USB-kontakten.

Papper slut

Papperet är slut i maskinen eller har inte placerats på rätt sätt i pappersfacket.

• Fyll på papper i pappersfacket. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Fyll inte på för mycket papper i pappersfacket.

Registrering

Registrering misslyckades.

• Tryck på och håll ned image för att stänga av maskinen. Vänta några sekunder och starta sedan om igen. Gör om färgkorrigeringen med hjälp av LCD-skärmen.

• Installera en ny bältenhet.

• Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Självdiagnostik

Fixeringsenhetens temperatur stiger inte till specificerad temperatur inom bestämd tid.

Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några sekunder och starta den sedan igen. Låt maskinen stå i beredskapsläge under 15 minuter med strömmen påslagen.

Fixeringsenheten är för varm.

Slut på faxminne

Maskinens faxminne är fullt.

Radera de onödiga faxdata som tagits emot om du använder funktionen för förhandsgranskning av fax.

Skriv ut mottagen faxdata om du använder minnesmottagningsfunktion och inte funktionen för förhandsgranskning av fax.

imageimage Närliggande information: Skriv ut ett fax som lagrats i maskinens minne

Spilltonerlåda skns

Behållaren för överskottstoner har inte installerats eller så har den inte installerats korrekt.

Installera om behållaren för överskottstoner.

Stopp 2-sidigt

Pappret har fastnat i det 2-sidiga facket eller innanför den bakre luckan. Dra ut det 2-sidiga facket och öppna den bakre luckan för att ta bort allt papper som fastnat.

Stopp bak

Papper har fastnat på maskinens baksida.

Öppna fixeringslocket och ta försiktigt bort pappret som fastnat. Stäng fixeringslocket. Tryck på Försök igen om felmeddelandet finns kvar.

Stopp i fack1

Stopp i fack2

Papper har fastnat i det pappersfack som indikeras.

Dra ut pappersfacket och ta försiktigt bort allt papper som fastnat enligt vad som visas som animering på LCD-skärmen.

Stopp inuti

Papper har fastnat inuti maskinen.

Öppna det övre locket, dra ut tonerkassetten och trumman och ta försiktigt bort allt papper som fastnat. Sätt tillbaka tonerkassetten och trumman i maskinen. Stäng den övre luckan.

Stopp kombifack

Papper har fastnat i kombifacket.

Ta försiktigt bort allt papper som har fastnat i och omkring kombifacket. Ladda om pappret och tryck på Försök igen.

Stopp manuell matning

Papper har fastnat i maskinens manuella inmatningsfack.

Ta försiktigt bort pappret som fastnat i och runt det manuella inmatningsfacket. Fyll på papper i det manuella inmatningsfacket och tryck sedan på Försök igen.

Storleksfel 2-sidigt

Pappersformatet som definierats maskinens pappersformatsinställning kan inte användas för automatisk dubbelsidig utskrift.

Tryck på image (vid behov).

Lägg i korrekt pappersformat i facket och ställ in rätt pappersformat för facket.

Välj ett pappersformat som passar för dubbelsidig utskrift.

Tillgängligt pappersformat för automatisk dubbelsidig utskrift är A4.

Det papper som ligger i pappersfacket är inte korrekt format och är ej lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift.

Svalnar

Temperaturen inuti skrivaren är för hög. Maskinen gör ett avbrott i utskriftsjobbet och går in i nedkylningsläge.

Vänta tills maskinen är klar med nedkylningen. Kontrollera att alla ventilationsöppningar på maskinen är fria från hinder.

När maskinen har kylts ned återupptar den utskriften.

Tillgång nekad

Den funktion du vill använda begränsas av Secure Function Lock 3.0.

Be din administratör kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

Toner saknas

Tonerkassetten har inte installerats alls eller inte installerats korrekt.

Ta ut tonerkassetten och trumman. Ta ut tonerkassetten från trumman och installera om tonerkassetten i trumman. Installera om tonerkassetten och trumman i maskinen. Byt tonerkassett om problemet kvarstår.

Tonerfel

En eller flera tonerkassetter har inte installerats eller så har de inte installerats på rätt sätt.

Dra ut trummorna. Ta ut alla tonerkassetter och sätt sedan tillbaka dem i trummorna.

Trumma !

Coronatrådarna på trumman måste rengöras.

Rengör trummans coronatråd.

image

imageimage Närliggande information: Rengör coronatrådarna

Om problemet kvarstår byter du ut trumman mot en ny.

Trumstopp

Det är dags att byta ut trumman.

Byt trumman.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Utskriftsdata fullt

Maskinens minne är fullt.

Tryck på image och radera tidigare lagrade data för säker utskrift.