Home > Afdrukken > Afdrukken vanaf uw computer (Windows) > Wijzig de standaard printerinstellingen (Windows)

Wijzig de standaard printerinstellingen (Windows)

Wanneer u de afdrukinstellingen van een toepassing wijzigt, zijn de wijzigingen alleen van toepassing op de documenten die u met de betreffende toepassing afdrukt. Om de afdrukinstellingen voor alle Windows-toepassingen te wijzigen, moet u de eigenschappen van de printerdriver configureren.
  1. Houd de toets image ingedrukt en druk op de image toets op het toetsenbord van de computer om Uitvoeren te starten.
  2. Typ "control printers" in het veld Openen: en klik op OK.
    image
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw model en selecteer vervolgens Eigenschappen van printer. (Als de opties voor de printerdriver verschijnen, selecteert u uw printerdriver.)
    Het dialoogvenster met de printereigenschappen wordt weergegeven.
  4. Klik op het tabblad Algemeen en klik vervolgens op de knop Voorkeursinstellingen of Voorkeursinstellingen....
    Het dialoogvenster voor de printerdriver wordt weergegeven.
    image
    • Als u de lade-instellingen wilt configureren, klikt u op het tabblad Apparaatinstellingen (beschikbaar voor bepaalde modellen).
    • Klik op het tabblad Poorten om de printerpoort te wijzigen.
  5. Selecteer de afdrukinstellingen die u als standaardinstellingen wilt gebruiken voor al uw Windows-programma's.
  6. Klik op OK.
  7. Sluit het dialoogvenster met de printereigenschappen.