Home > Problemen oplossen > Telefoon- en faxproblemen > De compatibiliteit van de telefoonlijn instellen voor interferentie en VoIP-systemen

De compatibiliteit van de telefoonlijn instellen voor interferentie en VoIP-systemen

Gerelateerde modellen:MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW

Problemen met het verzenden en ontvangen van faxen wegens mogelijke storing op de lijn kunnen worden opgelost door de modemsnelheid te verlagen om fouten bij het verzenden van faxen te minimaliseren. Als u een Voice over IP-dienst (VoIP) gebruikt, raden we aan de compatibiliteit te wijzigen naar Basis (voor VoIP).

image
  • VoIP is een telefoonsysteem dat gebruik maakt van een internetverbinding in plaats van een traditionele telefoonlijn.

• Telefoonbedrijven bieden vaak pakketten met VoIP-, internet- en kabeldiensten.

MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW

1. Druk op Menu.
  2. Druk op image of image om de optie [Stand.instel.] weer te geven en druk vervolgens op OK.
  3. Druk op image of image om de optie [Compatibel] weer te geven en druk vervolgens op OK.
  4. Druk op image of image om de optie [Hoog], [Normaal] of [Basic(voorVoIP)] weer te geven en druk vervolgens op OK.
    Optie
    Beschrijving
    Hoog

Selecteer Hoog om de modemsnelheid in te stellen op 33.600 bps.

Normaal

Selecteer Normaal om de modemsnelheid in te stellen op 14400 bps.

Basic(voorVoIP)

Selecteer Basic(voorVoIP) om de modemsnelheid te verminderen tot 9600 bps en de ECM-modus (foutencorrectie) uit te schakelen. Gebruik deze instelling alleen indien nodig, bijvoorbeeld als u vaak storing op de telefoonlijn hebt.

Om de compatibiliteit met de meeste VoIP-diensten te verbeteren, raden we aan de compatibiliteitsinstelling te wijzigen in Basic(voorVoIP).

5. Druk op Stop/Exit (Stop/Eindigen).

MFC-L2860DWE/MFC-L2860DW/MFC-L2862DW/MFC-L2922DW/MFC-L2960DW/MFC-L2980DW

1. Druk op image[Instell.]>[Alle instell.]>[Stand.instel.]>[Compatibel].
  2. Druk op [Hoog], [Normaal] of [Basic(voorVoIP)].
    Optie
    Beschrijving
    Hoog

Selecteer Hoog om de modemsnelheid in te stellen op 33.600 bps.

Normaal

Selecteer Normaal om de modemsnelheid in te stellen op 14400 bps.

Basic(voorVoIP)

Selecteer Basic(voorVoIP) om de modemsnelheid te verminderen tot 9600 bps en de ECM-modus (foutencorrectie) uit te schakelen. Gebruik deze instelling alleen indien nodig, bijvoorbeeld als u vaak storing op de telefoonlijn hebt.

Om de compatibiliteit met de meeste VoIP-diensten te verbeteren, raden we aan de compatibiliteitsinstelling te wijzigen in Basic(voorVoIP).

3. Druk op image.