Home > Fax > Een fax verzenden > Dezelfde fax naar meer dan een geadresseerde verzenden (groepsverzenden)

Dezelfde fax naar meer dan een geadresseerde verzenden (groepsverzenden)

Gerelateerde modellen:MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW
Gebruik de functie groepsverzenden om dezelfde fax tegelijkertijd naar meerdere faxnummers te verzenden.
  • Dezelfde groepsverzending kan groepen, adresboeknummers (snelkoppelingsnummers en snelkiesnummers bij sommige modellen) en maximaal 50 handmatig gekozen nummers bevatten.
  • Adresboeknummers (snelkoppelings- en snelkiesnummers bij sommige modellen) moeten in het geheugen van het apparaat worden opgeslagen voor deze kunnen worden gebruikt in een groepsverzending.
  • Ook groepsnummers moeten in het geheugen van het apparaat zijn opgeslagen voordat u ze kunt gebruiken voor rondsturen. Groepsnummers bevatten heel wat opgeslagen adresboeknummers (snelkoppelingsnummers en snelkiesnummers bij sommige modellen) om het kiezen eenvoudiger te maken.

MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW

image

Als u geen van de snelkoppelingsnummers en snelkiesnummers voor groepen hebt gebruikt, kunt u faxen in een groepsverzending sturen naar maximaal 260 verschillende nummers.

1. Druk op image (Fax).
  2. Voer een nummer in en druk vervolgens op OK.

U kunt snelkoppeling, snelkiezen, groepsnummers en met de kiestoetsen handmatig ingevoerde nummers gebruiken.

Herhaal deze stap om alle nummers naar waar u wilt groepsverzenden in te voeren.

3. Druk op Start.

MFC-L2860DWE/MFC-L2860DW/MFC-L2862DW/MFC-L2922DW/MFC-L2960DW/MFC-L2980DW

image

Als u geen van de adresboeknummers voor groepen hebt gebruikt, kunt u faxen in een groepsverzending sturen naar maximaal 250 verschillende nummers.

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als Faxvoorbeeld is ingesteld op [Uit], drukt u op image ([Fax]).

• Als Faxvoorbeeld is ingesteld op [Aan], drukt u op image ([Fax]) en drukt u vervolgens op [Fax versturen].
  2. Druk op image[Opties]>[Rondsturen].
  3. Druk op [Nummer toevoegen].
    U kunt op de volgende manieren nummers aan de groepsverzending toevoegen;
    • Druk op [Nummer toevoegen] en voer een faxnummer in met behulp van de LCD.

Druk op [OK].

• Druk op [Toevoegen uit adresboek] om nummers te selecteren en druk vervolgens op [OK].

• Druk op [Zoeken in adresboek] om een nummer te zoeken.

Voer de naam in via de LCD en druk vervolgens op [OK].

Selecteer een naam en een nummer dat u wilt toevoegen.

• Voor groepsverzenden met behulp van een e-mailadres, drukt u op image, voert u het e-mailadres in en drukt u op [OK].

(Voor bepaalde modellen moet u Internetfax downloaden om de functies Internetfax en Scannen naar e-mailserver te gebruiken.)

4. Druk op [OK] wanneer u klaar bent.
  5. Druk op [Fax start].
  6. Voer een van de volgende stappen uit:
    • Als u een ADF (automatische documentinvoer) gebruikt, scant het apparaat het document en verzendt het.

• Als u de glasplaat gebruikt, scant het apparaat de eerste pagina.

Wanneer de LCD [Volgende Pagina?] weergeeft, drukt u op een optie in de tabel.

Optie
    Beschrijving

Ja

Selecteer Ja om de volgende pagina te scannen.

Plaats de volgende pagina op de glasplaat en druk vervolgens op OK.

Herhaal deze stap om alle pagina's te scannen.

Nee

Selecteer Nee om het document te verzenden.

image
    • Het beschikbare geheugen van het apparaat varieert afhankelijk van de soorten taken in het geheugen en de nummers die voor groepsverzenden worden gebruikt. Als u groepsverzendt naar het maximale aantal beschikbare nummers, kunt u geen gebruik maken van tweevoudige werking en uitgestelde fax.
    • Als het bericht [Geheugen vol] verschijnt, drukt u op image of [Stoppen] om te annuleren of [Nu verzenden] om de dusver gescande pagina's te verzenden.