Home > Problemen oplossen > Overige problemen

Overige problemen

Problemen Suggesties

Het apparaat wordt niet ingeschakeld.

Ongunstige omstandigheden op de stroomverbinding (zoals bliksem of een spanningspiek) kan de interne veiligheidsmechanismen van het apparaat hebben ingeschakeld. Koppel het netsnoer los. Wacht tien minuten, steek het netsnoer opnieuw in het stopcontact en druk op image om het apparaat in te schakelen.

Als het probleem niet is opgelost en u een stroomonderbreker gebruikt, koppel die dan los om er zeker van te zijn dat deze het probleem niet veroorzaakt. Steek de stekker van het netsnoer van het apparaat in een ander wandstopcontact waarvan u weet dat het goed werkt. Probeer een ander netsnoer als er nog steeds geen stroom is.

Het apparaat kan met de printerdriver BR-Script3 geen EPS-gegevens afdrukken die binaire gegevens bevatten.

(Windows)

Om EPS-gegevens af te drukken, doet u het volgende:

1. Houd de toets image ingedrukt en druk op de image toets op het toetsenbord van de computer om Uitvoeren te starten.
  2. Typ "control printers" in het veld Openen: en klik op OK.
    image
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw model met BR-Script3 in de naam en selecteer Eigenschappen van printer.

image
    Als uw model met BR-Script3 in de naam niet wordt weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van uw model en vervolgens selecteert u Eigenschappen van printer gevolgd door uw model met BR-Script3 in de naam.
  4. Kies in het tabblad Apparaatinstellingen TBCP (Tagged binary communication protocol) in Uitvoerprotocol.

De software van Brother kan niet worden geïnstalleerd.

(Windows)

Als tijdens het installeren een waarschuwing van de beveiligingssoftware op het computerscherm wordt weergegeven, wijzigt u de instellingen van de beveiligingssoftware om het instellen van het Brother-product of een ander programma toe te staan.

(Mac)

Wanneer u een firewallfunctie van een antispyware- of antivirusprogramma gebruikt, schakelt u deze tijdelijk uit voordat u de Brother-software installeert.

Problemen met kopiëren

Problemen Suggesties

Kan geen kopie maken.

Zorg ervoor dat u op Kopiëren hebt gedrukt en dat de kopieermodus geactiveerd is op het apparaat.

Neem contact op met uw beheerder om uw instellingen voor Secure Function Lock te controleren.

Een verticale zwarte lijn verschijnt op kopieën.

Zwarte verticale lijnen op kopieën ontstaan meestal omdat er zich vuil of correctievloeistof op de glazen strook bevindt of omdat de coronadraad vuil is. Maak de glazen strook en de glasplaat van de scanner en de witte balk en wit plastic erboven schoon.

De kopieën zijn blanco.

Laad het document op de juiste manier.

Problemen met scannen

Problemen Suggesties

Tijdens het scannen verschijnen TWAIN- of WIA-fouten. (Windows)

Zorg dat de Brother TWAIN- of WIA-driver als primaire bron is geselecteerd in uw scantoepassing. Klik in Nuance PaperPort 14SE bijvoorbeeld op Bureaublad > Scaninstellingen > Selecteren... om de Brother TWAIN-/WIA-driver te selecteren.

OCR werkt niet.

Probeer de scanresolutie te verhogen.

Kan niet scannen.

Neem contact op met uw beheerder om uw instellingen voor Secure Function Lock te controleren.

Problemen met software

Problemen Suggesties

Software kan niet worden geïnstalleerd of er kan niet worden afgedrukt.

(Windows)

Voer het installatieprogramma opnieuw uit. Dit programma repareert en herinstalleert de software.