Hjem > Feilsøking > Meldinger om feil og vedlikehold

Meldinger om feil og vedlikehold

Som i ethvert annet avansert kontorutstyr kan feil oppstå, og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, vil maskinen din identifisere feilen eller trenge rutinemessig vedlikehold og vise passende melding. De vanligste feil- og vedlikeholdsmeldingene vises i tabellen.

Du kan selv rette de fleste feil og utføre rutinemessig vedlikehold. Du finner flere tips på modellens Vanlige spørsmål og feilsøking-side på support.brother.com.

image
  • Referanser med Beslektet informasjon står nederst på siden.

DCP-J1050DW/MFC-J1010DW

Feilmelding

Årsak

Tiltak

Avbrutt

Mottakeren eller dennes faksmaskin avbrøt anropet.

Prøv å sende eller motta igjen.

Hvis anrop stoppes gjentatte ganger og du bruker et VoIP-system (Voice over IP), kan du prøve å endre kompatibiliteten til grunnleggende (for VoIP).

imageimage Beslektet informasjon: Forstyrrelse på telefonlinje / VoIP

Blekksamler full

Blekksamleren er full. Disse komponentene trenger vedlikehold nå og da, og må muligens også skiftes ut etter en viss periode for å garantere optimal ytelse fra Brother-maskinen. Siden disse komponentene trenger vedlikehold nå og da, dekkes ikke utskifting av garantien. Behovet for å skifte ut disse komponentene og tiden det tar før dette behovet oppstår, avhenger av antallet tømminger og skyllinger som trengs for å rengjøre blekksystemet. Disse boksene samler opp blekk under de ulike tømmingene og skyllingene. Antallet ganger maskinen tømmer og skyller for rensing varierer avhengig av ulike situasjoner. For eksempel blir det mange rengjøringer hvis man slår maskinen ofte av og på, da maskinen automatisk rengjøres ved oppstart.

Blekksamleren må skiftes ut. Ta kontakt med Brother kundeservice eller nærmeste autoriserte Brother-servicesenter for å få service utført på maskinen.

Bytt blekk

Én eller flere av blekkassettene er oppbrukt. Maskinen stanser all utskriftsaktivitet. Så lenge det er ledig minnekapasitet, blir svart-hvitt-fakser lagret i minnet. Hvis avsendermaskinen har muligheten til å konvertere den, blir fargefaksen lagret i minnet som svart-hvitt.

Skift ut blekkassettene.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

• Du kan fremdeles skanne selv om det er lite blekk eller blekkassetten må byttes.

Data i minnet

Det finnes utskriftsdata i maskinens minne.

Trykk på Stop/Exit. Maskinen vil avbryte jobben og slette den fra minnet. Prøv å skrive ut på nytt.

Deks. er åpent

Skannerdekselet er ikke låst i lukket stilling.

Åpne skannerdekselet og lukk det igjen.

Kontroller at grensesnittkabelen (hvis den brukes) er ført riktig gjennom kabelkanalen og ut på baksiden av maskinen.

Dekselet på blekkassetten er ikke låst i lukket stilling.

Lukk dekselet på blekkassetten bestemt til det klikker på plass.

Dokumentstopp

Dokumentet ble ikke satt inn eller matet riktig, eller dokumentet som ble skannet fra ADF-en (automatisk dokumentmater) var for langt.

Fjern det fastkjørte dokumentet, og trykk deretter på Stop/Exit. Plasser dokumentet riktig i ADF-en.

imageimage Beslektet informasjon: Legg dokumenter inn i den automatiske dokumentmateren (ADF)

imageimage Beslektet informasjon: Papirstopp

DR-modus i bruk

(For Danmark)

Maskinen er stilt inn til modus for særskilt ringesignal. Du kan ikke endre mottaksmodusen fra Manuell til en annen modus.

Still inn særskilt ringesignal til Av.

imageimage Beslektet informasjon: Slå av særskilt ringesignal

F.kjøri. inn/front

Ny fastkjøring

Papiret sitter fast i maskinen.

Ta forsiktig ut det fastkjørte papiret.

imageimage Beslektet informasjon: Papiret sitter fast inni og foran i maskinen (papirstopp inni/foran)

Kontroller at papirførerne er tilpasset papirstørrelsen.

Fastkjøring bak

Papiret sitter fast i maskinen.

Ta forsiktig ut det fastkjørte papiret.

imageimage Beslektet informasjon: Papiret sitter fast bak i maskinen (papirstopp bak)

Kontroller at papirførerne er tilpasset papirstørrelsen.

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting

Fastkjøring front

Ny f.kjøring front

Papiret sitter fast i maskinen.

Ta forsiktig ut det fastkjørte papiret.

imageimage Beslektet informasjon: Papiret sitter fast foran i maskinen (papirstopp foran)

Kontroller at papirførerne er tilpasset papirstørrelsen.

Feil blekkfarge

En blekkassett er satt inn på feil sted.

Kontroller hvilke blekkassetter som har en farge som ikke stemmer overens med posisjonen til blekkassetten, og flytt dem til riktig posisjon.

Feil blekkpatron

Modellnummeret på blekkassetten er ikke kompatibelt med din maskin.

Kontroller at modellnummeret på kassetten vil fungere med maskinen din.

Feil papirstørrelse

Papirstørrelsesinnstillingen stemmer ikke overens med papirstørrelsen i magasinet.

-ELLER-

Du har ikke justert papirførerne i magasinet til indikatorene for papirstørrelsen du bruker.

1. Kontroller at papirstørrelsen du velger i maskinens display, stemmer overens med papirstørrelsen i magasinet.

imageimage Beslektet informasjon: Endre papirstørrelse og papirtype

2. Pass på at du legger papiret i stående retning ved å stille inn papirførerne på indikatorene etter papirstørrelsen.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

3. Når du har kontrollert papirstørrelsen og papirretningen, trykker du på image.

Hvis du skriver ut fra datamaskinen, må du forsikre deg om at papirstørrelsen du valgte i skriverdriveren eller programmet du bruker til utskrift, tilsvarer størrelsen på papiret i magasinet.

imageimage Beslektet informasjon: Utskriftsinnstillinger (Windows)

Finner ikke

Du satte inn en ny blekkassett for raskt, og maskinen registrerte det ikke.

Ta ut den nye blekkassetten, og sett den deretter forsiktig inn til den låses på plass.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

En blekkassett er ikke satt inn riktig.

En brukt blekkassett ble satt inn igjen.

Ta ut den brukte blekkassetten og sett inn en ny.

Blekkassetten må skiftes ut.

Den nye blekkassetten har en luftboble.

Snu blekkassetten rolig slik at blekkutgangen peker nedover, og sett deretter kassetten inn på nytt.

Det ble satt inn en blekkassett for feil Brother-modell.

Kontroller modellnumrene på blekkassetten og sett inn korrekte blekkassetter.

Finner ikke skuff

Papirmagasinet er ikke satt helt inn.

Skyv papirmagasinet sakte helt inn i maskinen.

Papir eller et fremmedlegeme har forhindret papirmagasinet i å bli satt riktig inn.

Trekk papirmagasinet ut av maskinen, og fjern det fastkjørte papiret eller fremmedlegemet. Hvis du ikke kan se eller fjerne det fastkjørte papiret imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Fullt faksminne

Faksminnet er fullt.

Skriv ut faksene som ligger i minnet.

imageimage Beslektet informasjon: Skrive ut en faks som er lagret i maskinens minne

Høy temperatur

Romtemperaturen er for høy.

Kjøl først ned rommet, og la så maskinen avkjøles til romtemperatur. Prøv igjen når maskinen har kjølt seg ned.

Ikke registrert

Du prøvde å få tilgang til et hurtigvalgnummer som ikke er lagret i maskinen.

Sett opp hurtigvalgnummeret.

Ikke Svar/Oppt.

Nummeret du ringte svarer ikke eller er opptatt.

Kontroller nummeret og prøv igjen.

Ingen blekkpat.

En blekkassett er ikke satt inn riktig.

Ta ut blekkassetten og sett den deretter forsiktig inn igjen, til den låses på plass.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Ingen enhet

Ved konfigurering av Wi-Fi Direct-nettverket kan ikke Brother-maskinen finne den mobile enheten.

• Sørg for at maskinen din og den mobile enheten er i Wi-Fi Direct-modus.
  • Flytt den mobile enheten nærmere Brother-maskinen.
  • Flytt Brother-maskinen og den mobile enheten til et område uten hindringer.
  • Hvis du manuelt konfigurerer Wi-Fi Direct-nettverket, sørger du for at du har angitt riktig passord.
  • Dersom den mobile enheten har en konfigurasjonsside for hvordan du kan få tildelt en IP-adresse, må du sørge for at IP-adressen til den mobile enheten har blitt konfigurert via DHCP.

Ingen ID

(For Danmark)

Det finnes ingen historikk over innkommende anrop. Du har ikke mottatt anrop, eller du har ikke abonnert på Oppringer-ID-tjenesten fra ditt telefonselskap.

Hvis du vil bruke Oppringer-ID-funksjonen, må du ta kontakt med telefonselskapet.

imageimage Beslektet informasjon: Anroper-ID

Kan ikke rengj. XX

Kan ikke starte XX

Utskr. misl. XX

Maskinen har et mekanisk problem.

-ELLER-

Et fremmedlegeme, som en binders eller istykkerrevet papir, har kommet inn i maskinen.

Åpne skannerdekselet og fjern eventuelle fremmedlegemer og papirbiter i maskinen. Dersom feilmeldingen vedvarer, kobler du fra maskinen i flere minutter før du kobler den til igjen.

imageimage Beslektet informasjon: Papiret sitter fast inni og foran i maskinen (papirstopp inni/foran)

Hvis du ikke kan skrive ut dokumenter og mottatte fakser, overfører du dem til en annen faksmaskin eller til datamaskinen før du kobler fra maskinen, slik at viktige meldinger ikke går tapt. Deretter lar du maskinen være koblet fra strømnettet i flere minutter før du kobler den til igjen.

imageimage Beslektet informasjon: Overføre faksene eller faksaktivitetsrapporten

Kan ikke skanne XX

Maskinen har et mekanisk problem.

Koble maskinen fra strømnettet i flere minutter før du kobler den til igjen.

Hvis du ikke kan skrive ut dokumenter og mottatte fakser, overfører du dem til en annen faksmaskin eller til datamaskinen før du kobler fra maskinen, slik at viktige meldinger ikke går tapt. Deretter lar du maskinen være koblet fra strømnettet i flere minutter før du kobler den til igjen.

imageimage Beslektet informasjon: Overføre faksene eller faksaktivitetsrapporten

Komm. feil

Det oppstod en kommunikasjonsfeil på grunn av dårlig linjekvalitet.

Send faksen på nytt eller koble maskinen til en annen telefonlinje. Hvis problemet vedvarer, kontakter du telefonselskapet og ber dem om å kontrollere telefonlinjen.

Kun svart/hvitt

Én eller flere av fargeblekkassettene er oppbrukt.

Du kan bruke maskinen i sort/hvitt-modus i ca. fire uker, avhengig av hvor mange sider du skriver ut.

Når denne meldingen vises på LCD-skjermen, fungerer hver enkelt operasjon på følgende måte:

• Utskrift

Hvis medietypen er satt til Vanlig papir og du valgte Gråtone i skriverdriveren, kan du bruke maskinen som svart/hvitt-skriver.

• Kopiering

Hvis papirtypen er satt til Blankt papir, kan du kopiere i svart-hvitt.

• Faksing

Hvis papirtypen er satt til Blankt papir, mottar og skriver maskinen ut fakser i svart-hvitt.

Skift ut blekkassettene.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Selv om årsakskolonnen viser alternativer for å bruke maskinen etter at denne feilen vises, kan du ikke bruke maskinen før du bytter ut én eller flere blekkpatroner under følgende forhold:

• Hvis du kobler fra maskinen eller tar ut blekkpatronen.

Lav Temperatur

Romtemperaturen er for lav.

Etter at du har varmet opp rommet, lar du maskinen varme opp til romtemperatur. Prøv igjen når maskinen er varmet opp.

Lite blekk

Lavt blekknivå. Hvis avsendermaskinen har muligheten til å konvertere den, vil fargefaksen bli skrevet ut på maskinen i svart-hvitt.

Gjør klar en ny blekkassett. Du kan fortsette utskriften til LCD-skjermen viser Bytt blekk.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

• Du kan fremdeles skanne selv om det er lite blekk eller blekkassetten må byttes.

Maksimalt antall enheter er allerede koblet til via Wi-Fi Direct.

Maksimalt antall mobile enheter er allerede koblet til Wi-Fi Direct-nettverket når Brother-maskinen er gruppeeier.

Når den nåværende tilkoblingen mellom Brother-maskinen og en annen mobil enhet er avsluttet, kan du prøve å konfigurere Wi-Fi Direct-innstillingene igjen. Du kan kontrollere tilkoblingsstatusen ved å skrive ut nettverksinnstillingsrapporten.

imageimage Beslektet informasjon: Skrive ut rapporten for nettverkskonfigurasjon

Minnet er fullt

Maskinens minne er fullt.

Hvis fakssending eller kopiering pågår:

• Trykk på Stop/Exit, og vent til andre operasjoner som pågår blir ferdige, deretter forsøker du igjen.
  • Trykk på image for å velge Delv. utskr. hvis du vil kopiere sidene som hittil er skannet.
  • (MFC-J1010DW) Skriv ut faksene som ligger i minnet.

imageimage Beslektet informasjon: Skrive ut en faks som er lagret i maskinens minne

Papirmatefeil

Maskinen er tom for papir, eller papiret er ikke lagt riktig inn i papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Legg papir i papirmagasinet, og trykk på image.
  • Ta ut og legg i papiret igjen, og trykk deretter på image.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

Papirstoppdekselet er ikke lukket på riktig måte.

Kontroller at papirstoppdekselet er jevnt lukket på begge sider.

imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting

Samler nesten full

Blekksamleren er nesten full.

Blekksamleren må skiftes ut snart. Brother-kundeservice eller den lokale Brother-forhandleren din.

• Blekksamleren samler opp blekk etter rengjøringen av skriverhodet.

Skuffinnstillin.

Denne meldingen vises når innstillingen for å bekrefte papirtype og -størrelse er aktivert.

Endre innstillingen til Av hvis du ikke vil vise denne bekreftelsesmeldingen.

imageimage Beslektet informasjon: Endre Kontroller papir-innstillingen

TilkoblingMislyktes

Brother-maskinen og den mobile enheten kan ikke kommunisere under konfigurasjonen av Wi-Fi Direct-nettverket.

• Flytt den mobile enheten nærmere Brother-maskinen.
  • Flytt Brother-maskinen og den mobile enheten til et område uten hindringer.
  • Hvis du bruker PIN-metoden til WPS, må du sørge for at du har skrevet inn riktig PIN-kode.

Tilkoblingsfeil

Andre enheter forsøker å koble til Wi-Fi Direct-nettverket samtidig.

Sørg for at det er ingen andre enheter som forsøker å koble til Wi-Fi Direct-nettverket, og forsøk deretter å konfigurere Wi-Fi Direct-innstillingene igjen.

Tomt for papir

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting

DCP-J1140DW

Feilmelding

Årsak

Tiltak

Blekks. nesten full

Blekksamleren er nesten full.

Blekksamleren må skiftes ut snart. Brother-kundeservice eller den lokale Brother-forhandleren din.

• Blekksamleren samler opp blekk etter rengjøringen av skriverhodet.

Blekksamlerpute full

Blekksamleren er full. Disse komponentene trenger vedlikehold nå og da, og må muligens også skiftes ut etter en viss periode for å garantere optimal ytelse fra Brother-maskinen. Siden disse komponentene trenger vedlikehold nå og da, dekkes ikke utskifting av garantien. Behovet for å skifte ut disse komponentene og tiden det tar før dette behovet oppstår, avhenger av antallet tømminger og skyllinger som trengs for å rengjøre blekksystemet. Disse boksene samler opp blekk under de ulike tømmingene og skyllingene. Antallet ganger maskinen tømmer og skyller for rensing varierer avhengig av ulike situasjoner. For eksempel blir det mange rengjøringer hvis man slår maskinen ofte av og på, da maskinen automatisk rengjøres ved oppstart.

Blekksamleren må skiftes ut. Ta kontakt med Brother kundeservice eller nærmeste autoriserte Brother-servicesenter for å få service utført på maskinen.

Bytt blekk

Én eller flere av blekkassettene er oppbrukt. Maskinen stanser all utskriftsaktivitet. Så lenge det er ledig minnekapasitet, blir svart-hvitt-fakser lagret i minnet. Hvis avsendermaskinen har muligheten til å konvertere den, blir fargefaksen lagret i minnet som svart-hvitt.

Skift ut blekkassettene.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

• Du kan fremdeles skanne selv om det er lite blekk eller blekkassetten må byttes.

Data i minnet

Det finnes utskriftsdata i maskinens minne.

Trykk på image. Maskinen vil avbryte jobben og slette den fra minnet. Prøv å skrive ut på nytt.

Deks. er åpent

Skannerdekselet er ikke låst i lukket stilling.

Åpne skannerdekselet og lukk det igjen.

Kontroller at grensesnittkabelen (hvis den brukes) er ført riktig gjennom kabelkanalen og ut på baksiden av maskinen.

Dekselet på blekkassetten er ikke låst i lukket stilling.

Lukk dekselet på blekkassetten bestemt til det klikker på plass.

Dokumentstopp/for langt

Dokumentet ble ikke satt inn eller matet riktig, eller dokumentet som ble skannet fra ADF-en (automatisk dokumentmater) var for langt.

Fjern det fastkjørte dokumentet, og trykk deretter på image. Plasser dokumentet riktig i ADF-en.

imageimage Beslektet informasjon: Legg dokumenter inn i den automatiske dokumentmateren (ADF)

imageimage Beslektet informasjon: Papirstopp

DR-modus i bruk

(For Danmark)

Maskinen er stilt inn til modus for særskilt ringesignal. Du kan ikke endre mottaksmodusen fra Manuell til en annen modus.

Still inn særskilt ringesignal til Av.

imageimage Beslektet informasjon: Slå av særskilt ringesignal

Fastkjøring innside/front

Ny fastkjøring innside/front

Papiret sitter fast i maskinen.

Ta forsiktig ut det fastkjørte papiret.

imageimage Beslektet informasjon: Papiret sitter fast inni og foran i maskinen (papirstopp inni/foran)

Kontroller at papirførerne er tilpasset papirstørrelsen.

Feil blekkfarge

En blekkassett er satt inn på feil sted.

Kontroller hvilke blekkassetter som har en farge som ikke stemmer overens med posisjonen til blekkassetten, og flytt dem til riktig posisjon.

Feil blekkpatron

Modellnummeret på blekkassetten er ikke kompatibelt med din maskin.

Kontroller at modellnummeret på kassetten vil fungere med maskinen din.

Feil papirstørrelse

Papirstørrelsesinnstillingen stemmer ikke overens med papirstørrelsen i magasinet.

-ELLER-

Du har ikke justert papirførerne i magasinet til indikatorene for papirstørrelsen du bruker.

1. Kontroller at papirstørrelsen du har valgt i maskinens display, tilsvarer størrelsen på papiret i magasinet.

imageimage Beslektet informasjon: Endre papirstørrelse og papirtype

2. Kontroller at du har satt i papiret i korrekt retning og juster papirførerne til indikatorene for papirstørrelsen du bruker.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

3. Når du har kontrollert papirstørrelsen og papirretningen, følger du instruksjonene på LCD-skjermen.

Hvis du skriver ut fra datamaskinen, må du forsikre deg om at papirstørrelsen du valgte i skriverdriveren eller programmet du bruker til utskrift, tilsvarer størrelsen på papiret i magasinet.

imageimage Beslektet informasjon: Utskriftsinnstillinger (Windows)

Finner ikke

Du satte inn en ny blekkassett for raskt, og maskinen registrerte det ikke.

Ta ut den nye blekkassetten, og sett den deretter forsiktig inn til den låses på plass.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

En blekkassett er ikke satt inn riktig.

Den nye blekkassetten har en luftboble.

Snu blekkassetten rolig slik at blekkutgangen peker nedover, og sett deretter kassetten inn på nytt.

Det ble satt inn en blekkassett for feil Brother-modell.

Kontroller modellnumrene på blekkassetten og sett inn korrekte blekkassetter.

Gjentatt ingen papirmat.

Maskinen er tom for papir, eller papiret er ikke lagt riktig inn i papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Fyll opp papirmagasinet, og følg deretter instruksjonene på LCD-skjermen.
  • Ta ut og legg i papiret igjen, og følg deretter instruksjonene på LCD-skjermen.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting

Høy temperatur

Romtemperaturen er for høy.

Kjøl først ned rommet, og la så maskinen avkjøles til romtemperatur. Prøv igjen når maskinen har kjølt seg ned.

Ingen blekkpat.

En blekkassett er ikke satt inn riktig.

Ta ut blekkassetten og sett den deretter forsiktig inn igjen, til den låses på plass.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Ingen enhet

Ingen enhet funnet.

Ved konfigurering av Wi-Fi Direct-nettverket kan ikke Brother-maskinen finne den mobile enheten.

• Sørg for at maskinen din og den mobile enheten er i Wi-Fi Direct-modus.
  • Flytt den mobile enheten nærmere Brother-maskinen.
  • Flytt Brother-maskinen og den mobile enheten til et område uten hindringer.
  • Hvis du manuelt konfigurerer Wi-Fi Direct-nettverket, sørger du for at du har angitt riktig passord.
  • Dersom den mobile enheten har en konfigurasjonsside for hvordan du kan få tildelt en IP-adresse, må du sørge for at IP-adressen til den mobile enheten har blitt konfigurert via DHCP.

Kan ikke rengjøre XX

Kan ikke starte. XX

Utskr. misl. XX

Maskinen har et mekanisk problem.

-ELLER-

Et fremmedlegeme, som en binders eller istykkerrevet papir, har kommet inn i maskinen.

Åpne skannerdekselet og fjern eventuelle fremmedlegemer og papirbiter i maskinen. Dersom feilmeldingen vedvarer, kobler du fra maskinen i flere minutter før du kobler den til igjen.

imageimage Beslektet informasjon: Papiret sitter fast inni og foran i maskinen (papirstopp inni/foran)

imageimage Beslektet informasjon: Overføre faksene eller faksaktivitetsrapporten

Kan ikke skanne XX

Maskinen har et mekanisk problem.

Koble maskinen fra strømnettet i flere minutter før du kobler den til igjen.

imageimage Beslektet informasjon: Overføre faksene eller faksaktivitetsrapporten

Kun svart/hvitt

Én eller flere av fargeblekkassettene er oppbrukt.

Du kan bruke maskinen i svart-hvitt-modus i ca. fire uker, avhengig av hvor mange sider du skriver ut.

Når denne meldingen vises på LCD-skjermen, fungerer hver enkelt operasjon på følgende måte:

• Utskrift

Hvis medietypen er satt til Vanlig papir og du valgte Gråtone i skriverdriveren, kan du bruke maskinen som svart/hvitt-skriver.

• Kopiering

Hvis papirtypen er satt til Blankt papir, kan du kopiere i svart-hvitt.

Skift ut blekkassettene.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Selv om årsakskolonnen viser alternativer for å bruke maskinen etter at denne feilen vises, kan det hende du ikke kan bruke maskinen før du bytter ut en eller flere blekkpatroner under følgende forhold:

• Hvis du kobler fra maskinen eller tar ut blekkpatronen.

Lav Temperatur

Romtemperaturen er for lav.

Etter at du har varmet opp rommet, lar du maskinen varme opp til romtemperatur. Prøv igjen når maskinen er varmet opp.

Lite blekk

Lavt blekknivå. Hvis avsendermaskinen har muligheten til å konvertere den, vil fargefaksen bli skrevet ut på maskinen i svart-hvitt.

Gjør klar en ny blekkassett. Du kan fortsette utskriften til pekeskjermen viser Bytt blekk.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

• Du kan fremdeles skanne selv om det er lite blekk eller blekkassetten må byttes.

Maksimalt antall enheter er allerede koblet til via Wi-Fi Direct.

Maksimalt antall mobile enheter er allerede koblet til Wi-Fi Direct-nettverket når Brother-maskinen er gruppeeier.

Når den nåværende tilkoblingen mellom Brother-maskinen og en annen mobil enhet er avsluttet, kan du prøve å konfigurere Wi-Fi Direct-innstillingene igjen. Du kan kontrollere tilkoblingsstatusen ved å skrive ut nettverksinnstillingsrapporten.

imageimage Beslektet informasjon: Skrive ut rapporten for nettverkskonfigurasjon

Minnet er fullt

Maskinens minne er fullt.

Hvis kopiering pågår:

• Trykk på image eller Avslutt, og vent til andre operasjoner som pågår blir ferdig, deretter forsøker du igjen.
  • Trykk på Delvis utskrift for å kopiere sidene som er skannet så langt.

Misl. start av berøringsskjerm

Du trykket på pekeskjermen før initialiseringen som gjøres når strømmen slås på, var ferdig.

Sjekk at ingenting er i kontakt med eller hviler på berøringsskjermen, spesielt når du kobler til maskinen.

Det kan hende det har lagt seg restprodukter mellom nedre del av pekeskjermen og rammen.

Legg et stivt papir mellom nedre del av pekeskjermen og rammen, og skyv det frem og tilbake for å få ut restproduktene.

Papirmatefeil

Maskinen er tom for papir, eller papiret er ikke lagt riktig inn i papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Fyll opp papirmagasinet, og følg deretter instruksjonene på LCD-skjermen.
  • Ta ut og legg i papiret igjen, og følg deretter instruksjonene på LCD-skjermen.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

Papirstoppdekselet er ikke lukket på riktig måte.

Kontroller at papirstoppdekselet er jevnt lukket på begge sider.

imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting

Papirskuff ikke funnet

Papirmagasinet er ikke satt helt inn.

Skyv papirmagasinet sakte helt inn i maskinen.

Papir eller et fremmedlegeme har forhindret papirmagasinet i å bli satt riktig inn.

Trekk papirmagasinet ut av maskinen, og fjern det fastkjørte papiret eller fremmedlegemet. Hvis du ikke kan se eller fjerne det fastkjørte papiret imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Papirstopp foran

Gjenta papirstopp foran

Papiret sitter fast i maskinen.

Ta forsiktig ut det fastkjørte papiret.

imageimage Beslektet informasjon: Papiret sitter fast foran i maskinen (papirstopp foran)

Kontroller at papirførerne er tilpasset papirstørrelsen.

Skuffinnstillin.

Denne meldingen vises når innstillingen for å bekrefte papirtype og -størrelse er aktivert.

Endre innstillingen til Av hvis du ikke vil vise denne bekreftelsesmeldingen.

imageimage Beslektet informasjon: Endre Kontroller papir-innstillingen

Stopp bak

Papiret sitter fast i maskinen.

Ta forsiktig ut det fastkjørte papiret.

imageimage Beslektet informasjon: Papiret sitter fast bak i maskinen (papirstopp bak)

Kontroller at papirførerne er tilpasset papirstørrelsen.

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting

Tilkobling mislyktes

Brother-maskinen og den mobile enheten kan ikke kommunisere under konfigurasjonen av Wi-Fi Direct-nettverket.

• Flytt den mobile enheten nærmere Brother-maskinen.
  • Flytt Brother-maskinen og den mobile enheten til et område uten hindringer.
  • Hvis du bruker PIN-metoden til WPS, må du sørge for at du har skrevet inn riktig PIN-kode.

Tilkoblingsfeil

Andre enheter forsøker å koble til Wi-Fi Direct-nettverket samtidig.

Sørg for at det er ingen andre enheter som forsøker å koble til Wi-Fi Direct-nettverket, og forsøk deretter å konfigurere Wi-Fi Direct-innstillingene igjen.