Home > Problemen oplossen > Fout- en onderhoudsmeldingen

Fout- en onderhoudsmeldingen

Zoals bij alle geavanceerde kantoorproducten, kunnen fouten voorvallen en moeten verbruiksartikelen mogelijk worden vervangen. Als dit gebeurt, identificeert uw apparaat de fout of het vereiste routineonderhoud en toont hij het geschikte bericht. De meest voorkomende meldingen met betrekking tot fouten en onderhoud staan in de tabel.

De meeste meldingen over fouten en algemene onderhoudswerkzaamheden kunt u zelf afhandelen. Ga voor meer tips naar de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing voor uw model op support.brother.com.

image
  • Verwijzingen naar Verwante informatie vindt u onder aan deze pagina.

DCP-J1050DW/MFC-J1010DW

Foutmelding

Oorzaak

Wat te doen

Absorb. bijna vol

Het inktopvangbakje is bijna vol.

Het inktopvangbakje moet bijna worden vervangen. Neem contact op met de klantenservice van Brother of met uw lokale Brother-reseller.

• Het inktopvangbakje vangt de kleine hoeveelheid inkt op die tijdens het reinigen van de printkop vrijkomt.

Afgebroken (Verb. verbroken)

De andere partij of het faxapparaat van de andere partij heeft de oproep afgebroken.

Probeer de fax opnieuw te verzenden of te ontvangen.

Als oproepen geregeld onderbroken worden en u een VoIP-systeem (Voice over IP) gebruikt, kunt u proberen de compatibiliteit te wijzigen naar Basis (voor VoIP).

imageimage Verwante informatie: Storing op de telefoonlijn/VoIP

Alleen BK afdr. (Alleen Z/W afdr.)

Een of meer kleurencartridges zijn aan vervanging toe.

U kunt nog ongeveer vier weken in zwart-wit afdrukken, afhankelijk van het aantal pagina's dat u afdrukt.

Wanneer dit bericht op het LCD-scherm wordt weergegeven, werken de volgende functies als volgt:

• Afdrukken

Als het mediatype is ingesteld op Normaal papier en Grijstinten is geselecteerd in de printerdriver, kunt u het apparaat als zwart-witprinter gebruiken.

• Kopiëren

Als de papiersoort is ingesteld op Normaal papier, kunt u kopieën in zwart-wit maken.

• Faxen

Als de papiersoort is ingesteld op Normaal papier, worden de faxen op het apparaat in zwart-wit ontvangen en afgedrukt.

Vervang de inktcartridges.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Hoewel in de kolom Oorzaak opties worden weergegeven voor het gebruik van het apparaat nadat deze foutmelding verschijnt, kunt u het apparaat pas weer gebruiken nadat u een of meer van de inktcartridges onder de volgende voorwaarden hebt vervangen:

• Als u de stekker uit het stopcontact verwijdert of de inktcartridge verwijdert.

Comm.fout

Een slechte telefoonverbinding heeft een communicatiefout veroorzaakt.

Verzend de fax opnieuw of sluit het apparaat op een andere telefoonlijn aan. Als het probleem nog niet verholpen is, neemt u contact op met het telefoonbedrijf en vraagt u of ze uw telefoonlijn willen controleren.

Documentstor. (Document nazien)

Het document is niet goed geplaatst of ingevoerd, of het document dat via de ADF is gescand, is te lang.

Verwijder het vastgelopen document en druk vervolgens op Stop/Exit (Stop/Eindigen). Plaats het document op de juiste wijze in de ADF (automatische documentinvoer).

imageimage Verwante informatie: Documenten in de ADF (automatische documentinvoer) plaatsen

imageimage Verwante informatie: Vastgelopen documenten

Geen antw/Bezet

Het gebelde nummer antwoordt niet of is bezet.

Controleer het nummer en probeer opnieuw.

Geen apparaat

Bij het configureren van het Wi-Fi Direct-netwerk vindt het Brother-apparaat uw mobiele apparaat niet.

• Zorg ervoor dat de Wi-Fi Direct-modus geactiveerd is op het apparaat en op het mobiele apparaat.
  • Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-apparaat.
  • Verplaats uw Brother-apparaat en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Als u het Wi-Fi Direct-netwerk handmatig configureert, dient u ervoor te zorgen dat u het correcte wachtwoord ingevoerd hebt.
  • Als uw mobiele apparaat over een configuratiepagina beschikt voor het verkrijgen van een IP-adres, dient u ervoor te zorgen dat het IP-adres van uw mobiele apparaat geconfigureerd werd via DHCP.

Geen Beller ID

Er is geen overzicht van inkomende oproepen beschikbaar. Er zijn geen oproepen binnengekomen of u bent niet geabonneerd op de nummerweergavedienst van uw telefoonbedrijf.

Neem contact op met uw telefoonbedrijf als u nummerweergave (Beller ID) wilt gebruiken.

imageimage Verwante informatie: Nummerweergave (Beller ID)

Geen contact

Het Brother-apparaat en uw mobiele apparaat kunnen niet communiceren tijdens de Wi-Fi Direct-netwerkconfiguratie.

• Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-apparaat.
  • Verplaats uw Brother-apparaat en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Ga na of u de correcte pincode ingevoerd hebt als u de PIN-methode van WPS gebruikt.

Geen inktcartridge (Geen inktpatroon)

Een van de inktcartridges is niet correct geïnstalleerd.

Verwijder de inktcartridge en plaats hem langzaam opnieuw. Hij moet stevig op zijn plaats vastklikken.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Geen papierinvoer

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierdoorvoerrollen reinigen

Geheugen vol

Het geheugen van het apparaat is vol.

Als een fax wordt verzonden of een kopieerbewerking wordt uitgevoerd:

• Druk op Stop/Exit (Stop/Eindigen) en wacht tot andere taken voltooid zijn. Probeer het vervolgens opnieuw.
  • Druk op image om Deelafdruk te selecteren en de pagina's die reeds gescand zijn te kopiëren.
  • (MFC-J1010DW) Druk de faxen in het geheugen af.

imageimage Verwante informatie: Een fax in het geheugen van het apparaat afdrukken

Het maximumaantal apparaten is al verbonden via Wi-Fi Direct.

Het maximumaantal mobiele apparaten is al aangesloten op het Wi-Fi Direct-netwerk wanneer het Brother-apparaat de groepseigenaar is.

Na het verbreken van de huidige verbinding tussen uw Brother-apparaat en een ander mobiel apparaat, probeert u de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren. U kunt de verbindingsstatus controleren door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.

imageimage Verwante informatie: Het netwerkconfiguratierapport afdrukken

Inkt bijna op

De inkt is bijna op. Als de verzendende machine de fax kan omzetten, wordt de kleurenfax door uw apparaat afgedrukt als een zwart-witfax.

Bereid een nieuwe inktcartridge voor. U kunt doorgaan met afdrukken totdat Vervang inkt op het LCD-scherm wordt weergegeven.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

• U kunt zelfs nog scannen als het inktniveau laag is of de cartridge aan vervanging toe is.

Inktabsorber vol

Het inktopvangbakje is vol. Voor optimale prestaties van uw Brother-apparaat moeten deze onderdelen regelmatig onderhouden en uiteindelijk vervangen worden. Omdat periodiek onderhoud voor deze onderdelen vereist is, valt vervanging van de onderdelen niet onder de garantie. Na hoeveel tijd deze artikelen aan vervanging toe zijn, is afhankelijk van het aantal keren dat het inktsysteem moet worden doorgespoten en gespoeld om het te reinigen. Tijdens de verschillende doorspuit- en spoelbewerkingen loopt er inkt in deze vakjes. Hoe vaak doorspuit- en spoelbewerkingen voor reinigingsdoeleinden worden uitgevoerd, is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Als u het apparaat bijvoorbeeld vaak in- en uitschakelt, zullen er heel wat schoonmaakcycli uitgevoerd worden, aangezien het apparaat automatisch een reiniging uitvoert bij het opstarten.

Het inktopvangbakje moet worden vervangen. Neem contact op met de klantenservice van Brother of uw plaatselijke Brother-servicecenter om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.

Kan niet detect.

U hebt te snel een nieuwe inktcartridge geïnstalleerd en het apparaat heeft deze niet gedetecteerd.

Verwijder de nieuwe inktcartridge en installeer hem langzaam opnieuw tot deze stevig op zijn plaats klikt.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Een van de inktcartridges is niet correct geïnstalleerd.

Een gebruikte cartridge is opnieuw geïnstalleerd.

Verwijder de gebruikte inktcartridge en plaats een nieuwe.

De inktcartridge moet worden vervangen.

Er zit een luchtbel in de nieuwe inktcartridge.

Draai de inktcartridge langzaam om zodat de inkttoevoermond naar beneden wijst en installeer de cartridge daarna opnieuw.

Er is een inktcartridge voor het verkeerde Brother-model geïnstalleerd.

Controleer de modelnummers op de inktcartridges en installeer de juiste cartridges.

Kan niet scannen XX

Het apparaat heeft een mechanisch probleem.

Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact en steek deze na een paar minuten weer in het stopcontact.

Als u de ontvangen documenten en faxen niet kunt afdrukken, brengt u de faxen naar een ander faxapparaat of uw computer over voordat u het apparaat uitschakelt, zodat u geen belangrijke berichten verliest. Haal de stekker van het apparaat vervolgens uit het stopcontact en steek deze na een paar minuten weer in het stopcontact.

imageimage Verwante informatie: Faxberichten of het faxjournaal overzetten

Klep is open.

Het scannerdeksel zit niet goed dicht.

Til het scannerdeksel op en sluit dit weer.

Controleer of de interfacekabel (indien gebruikt) op de juiste manier in de kabelgoot ligt en achter uit het apparaat komt.

Het deksel van de inktcartridge zit niet goed dicht.

Sluit het deksel van de inktcartridge (het moet vastklikken).

Lade niet gedetect.

De papierlade is niet goed ingebracht.

Duw de papierlade langzaam volledig in het apparaat.

Er zit papier of een vreemd voorwerp in het apparaat waardoor de papierlade niet goed kan worden ingebracht.

Trek de papierlade uit het apparaat en verwijder het vastgelopen papier of het voorwerp. Als u het vastgelopen papier niet kunt vinden of verwijderen imageimage Verwante informatie: Printer of papier vastgelopen

Lade-instellingen

Dit bericht wordt weergegeven wanneer de instelling om het papiertype en grootte te bevestigen is ingeschakeld.

Om dit bevestigingsbericht niet weer te geven, stelt u de instelling in op Uit.

imageimage Verwante informatie: De instelling voor het controleren van het papier wijzigen

Meer gegevens

Er zitten nog afdrukgegevens in het geheugen van het apparaat.

Druk op Stop/Exit (Stop/Eindigen). Het apparaat annuleert de taak en verwijdert deze uit het geheugen. Probeer opnieuw te printen.

Niet geregistr. (Niet opgeslagen)

U hebt geprobeerd een snelkiesnummer te gebruiken dat niet in het apparaat is opgeslagen.

Configureer het snelkiesnummer.

Onjuiste cartridge

Het modelnummer van de inktcartridge is niet compatibel met uw apparaat.

Controleer of het cartridgemodelnummer voor uw apparaat geschikt is.

Onvoldoende faxgeh.

Het faxgeheugen is vol.

Druk de faxen in het geheugen af.

imageimage Verwante informatie: Een fax in het geheugen van het apparaat afdrukken

Papier nazien

Het papier in het apparaat is op of het papier is niet juist in de papierlade geplaatst.

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Plaats opnieuw papier in de papierlade en druk vervolgens op image.
  • Verwijder het papier uit de lade en plaats het vervolgens opnieuw. Druk daarna op image.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen

De klep ter verwijdering van vastgelopen papier is niet goed gesloten.

Controleer of de klep ter verwijdering van vastgelopen papier aan beide zijden goed is gesloten.

imageimage Verwante informatie: Printer of papier vastgelopen

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierdoorvoerrollen reinigen

Papierform. onjuist

De papierformaatinstelling komt niet overeen met het formaat van het papier in de lade.

-OF-

U hebt de papiergeleiders in de lade niet ingesteld op het gebruikte papierformaat.

1. Controleer of het papierformaat dat u op het LCD-scherm van het apparaat hebt gekozen overeenkomt met het papierformaat in de lade.

imageimage Verwante informatie: Het papierformaat en de papiersoort wijzigen

2. Zorg ervoor dat u het papier in de staande afdrukrichting plaatst door de papiergeleiders bij de aanduidingen voor het gewenste papierformaat te plaatsen.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen

3. Druk op image nadat u het formaat en de richting van het papier hebt gecontroleerd.

Bij afdrukken vanaf de computer moet u ervoor zorgen dat het in de printerdriver (of in de toepassing waarmee u wilt afdrukken) gekozen papierformaat overeenkomt met het formaat van het papier in de lade.

imageimage Verwante informatie: Afdrukinstellingen (Windows)

Reinig. onmog. XX

Kan niet starten XX

Afdruk. onmog. XX

Het apparaat heeft een mechanisch probleem.

-OF-

Er bevindt zich in het apparaat een voorwerp dat er niet hoort, zoals een paperclip of een stuk afgescheurd papier.

Open de scannerklep en verwijder eventuele vreemde voorwerpen en papiersnippers uit het binnenste van het apparaat. Als het probleem hiermee niet is verholpen, haalt u de stekker van het apparaat uit het stopcontact en steekt u deze na enkele minuten weer in het stopcontact.

imageimage Verwante informatie: Papier is binnen en aan de voorkant van het apparaat vastgelopen (papier vast binnen/vooraan)

Als u de ontvangen documenten en faxen niet kunt afdrukken, brengt u de faxen naar een ander faxapparaat of uw computer over voordat u het apparaat uitschakelt, zodat u geen belangrijke berichten verliest. Haal de stekker van het apparaat vervolgens uit het stopcontact en steek deze na een paar minuten weer in het stopcontact.

imageimage Verwante informatie: Faxberichten of het faxjournaal overzetten

Temperatuur hoog

De kamertemperatuur is te hoog.

Verlaag de temperatuur in de ruimte en laat het apparaat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Probeer het opnieuw als het apparaat is afgekoeld.

Temperatuur laag

De kamertemperatuur is te laag.

Zodra de kamer warmer is, geeft u het apparaat de tijd om tot kamertemperatuur op te warmen. Probeer opnieuw wanneer het apparaat is opgewarmd.

Vast achter

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

Verwijder voorzichtig het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is achter in het apparaat vastgelopen (papier vast achter)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierdoorvoerrollen reinigen

Vast binnen/voor

Opnieuw storing

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

Verwijder voorzichtig het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is binnen en aan de voorkant van het apparaat vastgelopen (papier vast binnen/vooraan)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Vast voor

Opnieuw vast voor

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

Verwijder voorzichtig het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is voor in het apparaat vastgelopen (Storing vooraan)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Verbindingsfout

Andere apparaten proberen tegelijk verbinding te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk.

Zorg ervoor dat er geen andere apparaten verbinding proberen te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk en probeer de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren.

Verkeerde kleur inkt

Er is een inktcartridge op de verkeerde positie geïnstalleerd.

Controleer welke inktcartridges niet op de plek van de juiste kleur zijn geïnstalleerd en plaats deze in de correcte positie.

Vervang inkt

Een of meer inktcartridges zijn aan vervanging toe. Het apparaat stopt alle printbewerkingen. Als er geheugenruimte is, worden zwart-witfaxen in het geheugen opgeslagen. Als het verzendende apparaat de fax kan omzetten, wordt de kleurenfax als een zwart-witfax in het geheugen opgeslagen.

Vervang de inktcartridges.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

• U kunt zelfs nog scannen als het inktniveau laag is of de cartridge aan vervanging toe is.

DCP-J1140DW

Foutmelding

Oorzaak

Wat te doen

Aanraakscherm init. mislukt

Het touchscreen werd aangeraakt voordat het inschakelen was voltooid.

Zorg ervoor dat niets het touchscreen raakt of erop steunt, vooral wanneer u het apparaat inschakelt.

Tussen het onderste deel van het touchscreen en het frame kan zich vuil hebben opgehoopt.

Steek een stuk stevig papier tussen het onderste deel van het touchscreen en het frame en schuif het stuk papier heen en weer om het vuil te verwijderen.

Alleen BK afdr. (Alleen Z/W afdr.)

Een of meer kleurencartridges zijn aan vervanging toe.

U kunt nog ongeveer vier weken in zwart-wit afdrukken, afhankelijk van het aantal pagina's dat u afdrukt.

Wanneer dit bericht op het LCD-scherm wordt weergegeven, werken de volgende functies als volgt:

• Afdrukken

Als het mediatype is ingesteld op Normaal papier en Grijstinten is geselecteerd in de printerdriver, kunt u het apparaat als zwart-witprinter gebruiken.

• Kopiëren

Als de papiersoort is ingesteld op Normaal papier, kunt u kopieën in zwart-wit maken.

Vervang de inktcartridges.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Hoewel in de kolom Oorzaak opties worden weergegeven voor het gebruik van het apparaat nadat deze foutmelding verschijnt, kunt u het apparaat pas weer gebruiken nadat u een of meer van de inktcartridges onder de volgende voorwaarden hebt vervangen:

• Als u de stekker uit het stopcontact verwijdert of de inktcartridge verwijdert.

Document vast/te lang

Het document is niet goed geplaatst of ingevoerd, of het document dat via de ADF is gescand, is te lang.

Verwijder het vastgelopen document en druk vervolgens op image. Plaats het document op de juiste wijze in de ADF (automatische documentinvoer).

imageimage Verwante informatie: Documenten in de ADF (automatische documentinvoer) plaatsen

imageimage Verwante informatie: Vastgelopen documenten

Geen apparaat

Geen apparaat gevonden.

Bij het configureren van het Wi-Fi Direct-netwerk vindt het Brother-apparaat uw mobiele apparaat niet.

• Zorg ervoor dat de Wi-Fi Direct-modus geactiveerd is op het apparaat en op het mobiele apparaat.
  • Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-apparaat.
  • Verplaats uw Brother-apparaat en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Als u het Wi-Fi Direct-netwerk handmatig configureert, dient u ervoor te zorgen dat u het correcte wachtwoord ingevoerd hebt.
  • Als uw mobiele apparaat over een configuratiepagina beschikt voor het verkrijgen van een IP-adres, dient u ervoor te zorgen dat het IP-adres van uw mobiele apparaat geconfigureerd werd via DHCP.

Geen contact

Het Brother-apparaat en uw mobiele apparaat kunnen niet communiceren tijdens de Wi-Fi Direct-netwerkconfiguratie.

• Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-apparaat.
  • Verplaats uw Brother-apparaat en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Ga na of u de correcte pincode ingevoerd hebt als u de PIN-methode van WPS gebruikt.

Geen inktcartridge (Geen inktpatroon)

Een van de inktcartridges is niet correct geïnstalleerd.

Verwijder de inktcartridge en plaats hem langzaam opnieuw. Hij moet stevig op zijn plaats vastklikken.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Geheugen vol

Het geheugen van het apparaat is vol.

Als een kopieerbewerking wordt uitgevoerd:

• Druk op image of Stoppen, wacht tot de andere bewerkingen zijn voltooid en probeer het vervolgens opnieuw.
  • Druk op Deelafdruk om de tot dan toe gescande pagina's te kopiëren.

Herhaaldelijk geen papierinvoer (Herhaaldelijk Lade nazien)

Het papier in het apparaat is op of het papier is niet juist in de papierlade geplaatst.

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Plaats opnieuw papier in de lade en volg de instructies op het LCD-scherm.
  • Verwijder het papier uit de lade, plaats het vervolgens opnieuw en volg de instructies op het LCD-scherm.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierdoorvoerrollen reinigen

Het maximumaantal apparaten is al verbonden via Wi-Fi Direct.

Het maximumaantal mobiele apparaten is al aangesloten op het Wi-Fi Direct-netwerk wanneer het Brother-apparaat de groepseigenaar is.

Na het verbreken van de huidige verbinding tussen uw Brother-apparaat en een ander mobiel apparaat, probeert u de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren. U kunt de verbindingsstatus controleren door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.

imageimage Verwante informatie: Het netwerkconfiguratierapport afdrukken

Inkt bijna op

De inkt is bijna op. Als de verzendende machine de fax kan omzetten, wordt de kleurenfax door uw apparaat afgedrukt als een zwart-witfax.

Bereid een nieuwe inktcartridge voor. U kunt doorgaan met afdrukken totdat Vervang inkt wordt weergegeven op het touchscreen.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

• U kunt zelfs nog scannen als het inktniveau laag is of de cartridge aan vervanging toe is.

Inktabsorb. bijna vol

Het inktopvangbakje is bijna vol.

Het inktopvangbakje moet bijna worden vervangen. Neem contact op met de klantenservice van Brother of met uw lokale Brother-reseller.

• Het inktopvangbakje vangt de kleine hoeveelheid inkt op die tijdens het reinigen van de printkop vrijkomt.

Inktabsorbeerkussen vol (Inktabsorbtiekussentje vol)

Het inktopvangbakje is vol. Voor optimale prestaties van uw Brother-apparaat moeten deze onderdelen regelmatig onderhouden en uiteindelijk vervangen worden. Omdat periodiek onderhoud voor deze onderdelen vereist is, valt vervanging van de onderdelen niet onder de garantie. Na hoeveel tijd deze artikelen aan vervanging toe zijn, is afhankelijk van het aantal keren dat het inktsysteem moet worden doorgespoten en gespoeld om het te reinigen. Tijdens de verschillende doorspuit- en spoelbewerkingen loopt er inkt in deze vakjes. Hoe vaak doorspuit- en spoelbewerkingen voor reinigingsdoeleinden worden uitgevoerd, is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Als u het apparaat bijvoorbeeld vaak in- en uitschakelt, zullen er heel wat schoonmaakcycli uitgevoerd worden, aangezien het apparaat automatisch een reiniging uitvoert bij het opstarten.

Het inktopvangbakje moet worden vervangen. Neem contact op met de klantenservice van Brother of uw plaatselijke Brother-servicecenter om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.

Kan niet detect.

U hebt te snel een nieuwe inktcartridge geïnstalleerd en het apparaat heeft deze niet gedetecteerd.

Verwijder de nieuwe inktcartridge en installeer hem langzaam opnieuw tot deze stevig op zijn plaats klikt.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Een van de inktcartridges is niet correct geïnstalleerd.

Er zit een luchtbel in de nieuwe inktcartridge.

Draai de inktcartridge langzaam om zodat de inkttoevoermond naar beneden wijst en installeer de cartridge daarna opnieuw.

Er is een inktcartridge voor het verkeerde Brother-model geïnstalleerd.

Controleer de modelnummers op de inktcartridges en installeer de juiste cartridges.

Kan niet reinigen XX

Kan niet initialiseren XX

Afdruk. onmog. XX

Het apparaat heeft een mechanisch probleem.

-OF-

Er bevindt zich in het apparaat een voorwerp dat er niet hoort, zoals een paperclip of een stuk afgescheurd papier.

Open de scannerklep en verwijder eventuele vreemde voorwerpen en papiersnippers uit het binnenste van het apparaat. Als het probleem hiermee niet is verholpen, haalt u de stekker van het apparaat uit het stopcontact en steekt u deze na enkele minuten weer in het stopcontact.

imageimage Verwante informatie: Papier is binnen en aan de voorkant van het apparaat vastgelopen (papier vast binnen/vooraan)

imageimage Verwante informatie: Faxberichten of het faxjournaal overzetten

Kan niet scannen XX

Het apparaat heeft een mechanisch probleem.

Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact en steek deze na een paar minuten weer in het stopcontact.

imageimage Verwante informatie: Faxberichten of het faxjournaal overzetten

Klep is open. (Deksel is open.)

Het scannerdeksel zit niet goed dicht.

Til het scannerdeksel op en sluit dit weer.

Controleer of de interfacekabel (indien gebruikt) op de juiste manier in de kabelgoot ligt en achter uit het apparaat komt.

Het deksel van de inktcartridge zit niet goed dicht.

Sluit het deksel van de inktcartridge (het moet vastklikken).

Lade-instellingen

Dit bericht wordt weergegeven wanneer de instelling om het papiertype en grootte te bevestigen is ingeschakeld.

Om dit bevestigingsbericht niet weer te geven, stelt u de instelling in op Uit.

imageimage Verwante informatie: De instelling voor het controleren van het papier wijzigen

Onjuiste cartridge

Het modelnummer van de inktcartridge is niet compatibel met uw apparaat.

Controleer of het cartridgemodelnummer voor uw apparaat geschikt is.

Papier nazien (Geen pap. Ingev.)

Het papier in het apparaat is op of het papier is niet juist in de papierlade geplaatst.

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Plaats opnieuw papier in de lade en volg de instructies op het LCD-scherm.
  • Verwijder het papier uit de lade, plaats het vervolgens opnieuw en volg de instructies op het LCD-scherm.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen

De klep ter verwijdering van vastgelopen papier is niet goed gesloten.

Controleer of de klep ter verwijdering van vastgelopen papier aan beide zijden goed is gesloten.

imageimage Verwante informatie: Printer of papier vastgelopen

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierdoorvoerrollen reinigen

Papierform. onjuist

De papierformaatinstelling komt niet overeen met het formaat van het papier in de lade.

-OF-

U hebt de papiergeleiders in de lade niet ingesteld op het gebruikte papierformaat.

1. Controleer of het papierformaat dat u op het LCD-scherm van het apparaat hebt geselecteerd overeenkomt met het papierformaat in de lade.

imageimage Verwante informatie: Het papierformaat en de papiersoort wijzigen

2. Controleer of u het papier in de juiste richting hebt ingevoerd en de papiergeleiders op het juiste papierformaat hebt ingesteld.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen

3. Volg de instructies op het LCD-scherm nadat u het formaat en de richting van het papier hebt gecontroleerd.

Bij afdrukken vanaf de computer moet u ervoor zorgen dat het in de printerdriver (of in de toepassing waarmee u wilt afdrukken) gekozen papierformaat overeenkomt met het formaat van het papier in de lade.

imageimage Verwante informatie: Afdrukinstellingen (Windows)

Papierlade niet gedetecteerd

De papierlade is niet goed ingebracht.

Duw de papierlade langzaam volledig in het apparaat.

Er zit papier of een vreemd voorwerp in het apparaat waardoor de papierlade niet goed kan worden ingebracht.

Trek de papierlade uit het apparaat en verwijder het vastgelopen papier of het voorwerp. Als u het vastgelopen papier niet kunt vinden of verwijderen imageimage Verwante informatie: Printer of papier vastgelopen

Rest. gegevens in geheugen

Er zitten nog afdrukgegevens in het geheugen van het apparaat.

Druk op image. Het apparaat annuleert de taak en verwijdert deze uit het geheugen. Probeer opnieuw te printen.

Temperatuur hoog

De kamertemperatuur is te hoog.

Verlaag de temperatuur in de ruimte en laat het apparaat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Probeer het opnieuw als het apparaat is afgekoeld.

Temperatuur laag

De kamertemperatuur is te laag.

Zodra de kamer warmer is, geeft u het apparaat de tijd om tot kamertemperatuur op te warmen. Probeer opnieuw wanneer het apparaat is opgewarmd.

Vast achter

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

Verwijder voorzichtig het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is achter in het apparaat vastgelopen (papier vast achter)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierdoorvoerrollen reinigen

Vast binnen/voor

Opnieuw vast intern/voor

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

Verwijder voorzichtig het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is binnen en aan de voorkant van het apparaat vastgelopen (papier vast binnen/vooraan)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Vast voor

Opnieuw vast voor

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

Verwijder voorzichtig het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is voor in het apparaat vastgelopen (Storing vooraan)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Verbindingsfout

Andere apparaten proberen tegelijk verbinding te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk.

Zorg ervoor dat er geen andere apparaten verbinding proberen te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk en probeer de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren.

Verkeerde kleur inkt

Er is een inktcartridge op de verkeerde positie geïnstalleerd.

Controleer welke inktcartridges niet op de plek van de juiste kleur zijn geïnstalleerd en plaats deze in de correcte positie.

Vervang inkt

Een of meer inktcartridges zijn aan vervanging toe. Het apparaat stopt alle printbewerkingen. Als er geheugenruimte is, worden zwart-witfaxen in het geheugen opgeslagen. Als het verzendende apparaat de fax kan omzetten, wordt de kleurenfax als een zwart-witfax in het geheugen opgeslagen.

Vervang de inktcartridges.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

• U kunt zelfs nog scannen als het inktniveau laag is of de cartridge aan vervanging toe is.