Hem > Scan (Skanna) > Skanna med Brother-skannerns skanningsfunktioner > Spara skannade dokument till ett USB-minne

Spara skannade dokument till ett USB-minne

Ta INTE ut USB-enheten medan skannern skannar till den, det kan skada enheten eller data som har sparats på den.

ADS-4300N

1. Gör något av följande:
    • Windows

Starta image (Brother Utilities) och klicka sedan på rullgardinsmenyn för att välja ditt modellnamn (om det inte redan är valt). Klicka på Verktyg i vänster navigationsfält och klicka sedan på Fjärrinställning.

• Mac

I menyfältet Finder klickar du på >Program>Brother, väljer ditt modellnamn och dubbelklickar sedan på ikonen Brother Remote Setup.

Om dialogrutan Upptäcka enheter visas väljer du ditt modellnamn och klickar sedan på Anslut.
    image
    Om skannern är ansluten via ett nätverk rekommenderar vi att du använder Webbaserad hantering för att konfigurera dina skanningsinställningar.
  2. Välj Skanna till USB i navigationsfältet och konfigurera sedan skanningsinställningarna efter behov.

Windows

Windows

Mac

Mac
  3. Stäng fönstret Fjärrinställning genom att klicka på OK.
  4. Sätt i ett USB-minne i skannern.
  5. Lägg i dokumentet.
  6. Tryck på image (Skanna till USB) på kontrollpanelen.
    Skannern börjar skanna och skannade data sparas i USB-minnet.

ADS-4700W/ADS-4900W

1. Lägg i dokumentet.
  2. Sätt i ett USB-minne i skannern.

Skärmen Skanna till USB visas automatiskt. Tryck på fliken [Enkel 2] på hemskärmen, tryck sedan på [till USB] om skärmen Skanna till USB inte visas.

3. Tryck på [Alternativ] om du vill ändra skanningsinställningarna. Konfigurera följande inställningar:
    Alternativ Beskrivning
    Duplexskanning

Vid duplexskanning väljer du Duplexskanning: Långsida så att layouten för datafilens sidor överensstämmer med originalet.

Färginställning

Välj färgformat för dokumentet.

Upplösning

Välj skanningsupplösning för dokumentet.

Filtyp

Välj filformat för dokumentet.

Dokumentstorlek

Välj dokumentstorlek.

Filnamn

Byt namn på filen.

Stil för filnamn

Välj i vilken ordning datum, ordningsnummer och andra poster ska visas i filnamnen.

Filstorlek

Välj filstorlek för dokumentet.

Hoppa över tom sida

När På är valt hoppas tomma sidor över.

Avkänn flera matningar

Identifiera ett multimatningsfel.

Dokumentseparering

Dela upp en skannad bild.

När flera dokument har skannats kan du dela upp och spara dokument separat genom att använda den här funktionen. Du kan också ställa in antalet sidor att dela upp ett dokument efter.

Färg/Grå TIFF-komprimering

Välj TIFF-komprimeringsfiltypen för ett färgat/grått dokument.

S/V TIFF-komprimering

Välj TIFF-komprimeringsfiltypen för ett monokromt dokument.

Avancerade inställningar Kontinuerlig skanning

Skanna fler sidor än dokumentmatarens maxkapacitet och spara dem som en datafil.

Efter att ha skannat den första bunten dokument trycker du på Fortsätt om du vill skanna ytterligare sidor. Tryck på Klar när du är klar med skanningen.

Justera färgton

Justera ljusstyrkan och kontrasten.

Autofärgdetekteringsinst.

Om Färginställning är inställt på Auto kan du justera detekteringsnivån för färg.

Hoppa över känsl. för tom sida

Ställ in känslighetsnivå för att detektera tomma sidor i skannade data. Ju högre känslighet, desto enklare är det för maskinen att detektera tomma sidor.

Marginalinställningar

Justera dokumentets marginaler.

Ange ny standard

Spara dina inställningar som standardinställningar.

Fabriksåterställning

Återställ alla inställningar till fabriksinställningarna.

image
    • Tryck på [Spara som genväg] för att spara inställningarna som ett snabbval.
    • Om du vill välja [Långt papper (smalt)] eller [Långt papper (normalt)] för [Dokumentstorlek] använder du följande inställningar:
      • [Duplexskanning]: [Av]
      • [Färginställning]: Annat än [Auto] ([Färg], [Grå] eller [Svartvit])
      • [Upplösning]: Lägre än 300 dpi
      • [Hoppa över tom sida]: [Av]
    • Om Signerad PDF valdes i inställningen [Filtyp] måste du konfigurera certifikatinställningarna med Webbaserad hantering.
  4. Tryck på [Start].
    Skannern börjar skanna och skannade data sparas i USB-minnet.