Home > Problemen oplossen > Als u problemen hebt met het apparaat > Netwerkproblemen > Als u wilt controleren of de netwerkapparaten naar behoren functioneren

Als u wilt controleren of de netwerkapparaten naar behoren functioneren

Controle Wat te doen
Controleer of uw Brother-apparaat, toegangspoort/router of netwerkhub is ingeschakeld.

Controleer het volgende:

• Het netsnoer is goed aangesloten en het apparaat van Brother is ingeschakeld.
  • Het toegangspunt/router of hub is ingeschakeld en de verbindingsindicator knippert.
  • Alle beschermende verpakkingen zijn van het apparaat verwijderd.
  • De voorklep, het klepje van de remrol en het klepje van de invoerrol zijn volledig gesloten.

Controleer de netwerkinstellingen van het Brother-apparaat, zoals het IP-adres, of de koppelingsstatus.
  • Voor Beheer via een webbrowser (alleen voor ondersteunde modellen)

Start Beheer via een webbrowser om toegang te krijgen tot het Brother-apparaat. Als het venster Beheer via een webbrowser wordt weergegeven, klikt u op Netwerk > Netwerk > Netwerkstatus.

• Voor het LCD-scherm van het apparaat (alleen ondersteunde modellen)

(Bedraad netwerk)

• ADS-4700W/ADS-4900W

Druk op image Instellingen > Netwerk > LAN met kabel > Status bedraad > Status. Als Niet actief of Uit wordt weergegeven op het LCD-scherm, vraag dan aan de netwerkbeheerder of het IP-adres geldig is.

(Draadloos netwerk)

• ADS-4700W/ADS-4900W

Druk op image Instellingen > Netwerk > WLAN(Wi-Fi) > WLAN-status > Status. Als Verbinding maken mislukt wordt weergegeven op het LCD-scherm, vraag dan aan de netwerkbeheerder of het IP-adres geldig is.

Controleer of u het Brother-apparaat kunt pingen vanaf uw computer.

Ping het Brother-apparaat vanaf uw computer door bij de Windows-opdrachtprompt of in een Mac-toepassing het IP-adres of de knooppuntnaam te typen:

ping <ipaddress> of <nodename>.

• Succesvol: Uw Brother-apparaat werkt correct en is op hetzelfde netwerk aangesloten als uw computer.
  • Niet succesvol: Uw Brother-apparaat is niet aangesloten op hetzelfde netwerk als uw computer.
  • Controleer of het IP-adres en het subnetmasker correct zijn ingesteld.

Als u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en getest, maar nog steeds problemen ondervindt, raadpleegt u de handleiding van het draadloze toegangspunt/de router. Ga op zoek naar de SSID en de netwerksleutel (het wachtwoord) en stel deze correct in.