Home > Problemen oplossen > Foutmeldingen en onderhoudsberichten

Foutmeldingen en onderhoudsberichten

Gerelateerde modellen:ADS‑4700W / ADS‑4900W

Zoals bij alle hoogwaardige kantoorapparatuur kunnen er fouten optreden en moeten de verbruiksartikelen regelmatig worden vervangen. Als dit het geval is, identificeert uw apparaat de fout of het vereiste routine-onderhoud en geeft de daarbij passende melding weer. De meest voorkomende meldingen met betrekking tot fouten en onderhoud staan in onderstaande tabel.

U kunt zelf de meeste fouten verhelpen en onderhoudsberichten afhandelen. Ga voor meer informatie naar de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing voor uw model op support.brother.com.

Foutmelding Oorzaak Wat te doen

Controleer de verbinding

Het apparaat is niet verbonden met het netwerk.

Controleer de netwerkverbinding.

De computer en het apparaat zijn niet via een USB-kabel met elkaar verbonden.

Verbind de USB-kabel. Als er een USB-stick in het apparaat is geplaatst, moet deze worden verwijderd.

Document vastgelopen

• De papiergeleiders zijn niet ingesteld op de juiste documentgrootte.
  • De instellingen zijn niet geschikt voor het document.
  • Er zitten papierresten op het oppervlak van de invoerrol of de remrol.
  • Het document is omgekruld.
  • De uitschuifbare uitvoerlade is niet op de juiste lengte ingesteld.
  • (ADS-4700W/ADS-4900W) De schakelaar voor het scheiden van documenten is ingesteld op image (Continue invoermodus) bij het scannen van een document dat in tweeën is gevouwen.

Verwijder het vastgelopen papier en doe het volgende:

• Stel de papiergeleiders in op de breedte van het document. Als het scanformaat is ingesteld op Automatisch en u een document scant dat uit verschillende papierformaten bestaat, dan moet u smalle pagina’s recht invoeren, zo dicht mogelijk bij het midden van het apparaat. Als het document niet recht wordt ingevoerd, gebruik dan de optie voor continu scannen.
  • Controleer de instellingen.

imageimage Verwante informatie: Vastgelopen document

• Reinig de invoerrol en de remrol.

imageimage Verwante informatie: De scanner en de rollen reinigen

• Maak het omgekrulde document recht en start het scannen opnieuw.
  • Stel de uitschuifbare uitvoerlade in op de juiste lengte.
  • (ADS-4700W/ADS-4900W) Stel de schakelaar voor het scheiden van documenten in op image (Handmatige enkele modus).

Fout met toegang via USB

Het USB-stick is verwijderd terwijl een lees- of schrijfhandeling werd uitgevoerd.

Plaats de USB-stick.

Geen certificaat

Het certificaat bestaat niet of is beschadigd.

Configureer de instellingen bij Ondertek. PDF in het menu Beheerder van Beheer via een webbrowser.

Geen pc gevonden

Het apparaat is niet aangesloten op de computer.

Sluit het apparaat aan op uw computer en probeer het opnieuw. Als er een USB-stick in het apparaat is geplaatst, moet deze worden verwijderd.

Geen profiel gevonden

Er is geen profiel voor Scannen naar FTP/SFTP, Scannen naar netwerk of Scannen naar SharePoint geregistreerd.

Configureer het profiel voor Scannen naar FTP/SFTP, Scannen naar netwerk of Scannen naar SharePoint voordat u deze functies gaat gebruiken.

imageimage Verwante informatie: Een profiel instellen voor Scannen naar FTP

imageimage Verwante informatie: Een Scannen naar SFTP-profiel instellen

imageimage Verwante informatie: Een Scannen naar netwerk-profiel instellen

imageimage Verwante informatie: Een profiel voor Scannen naar SharePoint instellen

Geen toegangspunt

Het apparaat kan geen draadloos toegangspunt/router detecteren waarop WPS is ingeschakeld.

Controleer het volgende:

• U hebt niet op de WPS-knop gedrukt op twee of meer draadloze toegangspunten/routers.
  • Start het apparaat en het draadloze toegangspunt/de router opnieuw op.

Kan workflow niet vinden

• De werkstroom is niet gemaakt.
  • De werkstroom is verwijderd.
  • De werkstroom is niet juist geconfigureerd.

Controleer of de werkstroom is gemaakt en juist is geconfigureerd in Brother iPrint&Scan (voor Windows en Mac).

imageimage Verwante informatie:De instellingen voor Scannen naar werkstroom configureren met Brother iPrint&Scan

Niet geregistreerd

(Scannen)

U wilde een e-mailadres openen dat niet in het adresboek is opgenomen.

Zorg dat het e-mailadres juist is geconfigureerd.

(Beveiligd functieslot)

Een gebruiker die niet via Beveiligd functieslot is geregistreerd, probeert toegang te krijgen tot het apparaat.

Neem contact op met uw beheerder om uw instellingen voor Secure Function Lock te controleren.

imageimage Verwante informatie: Beveiligd functieslot 3.0 gebruiken

Onbruikbaar apparaat

Er is een onbruikbaar apparaat aangesloten op de USB-poort.

Verwijder het apparaat. Zet het apparaat uit en vervolgens weer aan door de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen en vervolgens weer in het stopcontact te steken. Druk op image om het apparaat in te schakelen.

De schrijfbeveiliging van de geplaatste USB-stick is geactiveerd.

Gebruik een USB-stick die niet tegen schrijven is beveiligd.

Onjuiste PIN

De opgegeven pincode voor Beveiligd functieslot is niet juist.

Voer de juiste pincode in. Neem contact op met uw beheerder om uw instellingen voor Secure Function Lock te controleren.

imageimage Verwante informatie: Beveiligd functieslot 3.0 gebruiken

Onvoldoende USB-opslag

Het aangesloten USB-flashstation is vol.

Druk op Sluiten en voer een van de volgende handelingen uit:

• Verwijder ongebruikte bestanden of mappen van de USB-stick en probeer het opnieuw.
  • Gebruik een USB-stick met meer vrije ruimte.

Server time-out

Het apparaat is niet langer gekoppeld aan het profiel voor Scannen naar FTP/SFTP, Scannen naar netwerk of Scannen naar e-mailserver.

Zorg dat het profiel voor Scannen naar FTP/SFTP, Scannen naar netwerk of Scannen naar e-mailserver juist is geconfigureerd.

Configureer de netwerkinstellingen.

Toegang geweigerd

Beveiligd functieslot is ingeschakeld.

Neem contact op met uw beheerder om uw instellingen voor Secure Function Lock te controleren.

imageimage Verwante informatie: Beveiligd functieslot 3.0 gebruiken

USB-hub niet ondersteund

Er is een USB-stick met een hub op de USB-poort aangesloten.

Koppel het apparaat dat niet wordt ondersteund los van de USB-poort.

Verbinding maken mislukt

Het apparaat kon geen verbinding maken met het netwerk.

Controleer het volgende:

• De pincode is juist.
  • U hebt niet op de WPS-knop van twee of meer draadloze toegangspunten/routers gedrukt.
  • Het draadloze toegangspunt/de router is ingeschakeld.
  • Start het apparaat en het draadloze toegangspunt/de router opnieuw op.

Verkeerde netwerksleutel

De netwerksleutel is niet juist.

Controleer de netwerksleutel en probeer het opnieuw.

Vervang de invoerrol

(ADS-4700W) Alle rollen zijn meer dan 100 000 keer gebruikt.

(ADS-4900W) Alle rollen zijn meer dan 200 000 keer gebruikt.

Vervang de rollen. Er kunnen scanfouten optreden als u het onderdeel niet vervangt.

imageimage Verwante informatie: Vervang de invoerrolset

Verwijder documenten.

Scan Mode Auto Start was actief toen er een document werd geplaatst.

Verwijder het document en plaats het opnieuw.

Verzend Fout

Het profiel voor Scannen naar FTP/SFTP, Scannen naar netwerk, Scannen naar SharePoint of Scannen naar e-mailserver is niet juist geconfigureerd.

Zorg dat het profiel voor Scannen naar FTP/SFTP, Scannen naar netwerk, Scannen naar SharePoint of Scannen naar e-mailserver juist is geconfigureerd.

Configureer de netwerkinstellingen.

Waarschuw. gepland onderh.

De invoerrol is meer dan 5 000 keer gebruikt.

Reinig de remrol en de invoerrol. Als u de rollen niet reinigt, kan het papier vastlopen of de scankwaliteit achteruit gaan.

imageimage Verwante informatie: De scanner en de rollen reinigen