Hjem > Feilsøking > Feil- og vedlikeholdsmeldinger

Feil- og vedlikeholdsmeldinger

Relaterte modeller:ADS‑1800W

Som med alle avanserte kontorprodukter kan feil oppstå og forbrukselementer må skiftes ut etter hvert. Hvis dette skjer, identifiserer maskinen feilen eller nødvendig rutinemessig vedlikehold og viser den aktuelle meldingen. De vanligste feil- og vedlikeholdsmeldingene vises i tabellen nedenfor.

Du kan rette de fleste feil og fjerne vedlikeholdsmeldinger selv. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du besøke modellens Vanlige spørsmål og feilsøking-side på support.brother.com/faqs.

Feilmelding Årsak Tiltak

Bekreft følgende og prøv på nytt. - Sjekk nettverksforbindelsen. - Angi riktig dato og kl.slett.

Det oppsto et problem med innstillingene i maskinen og/eller serveren.

Kontroller at maskinen er koblet til et nettverk med Internett-tilgang. Bekreft at det er angitt riktig dato og klokkeslett på maskinen.

Datamaskinen og maskinen er ikke tilkoblet ved bruk av en USB-kabel.

Koble til USB-kabelen. Hvis en USB Flash-stasjon er satt inn i maskinen, må du ta den ut.

Bytt ut separasjonsplate

Separasjonsplaten er brukt for mer enn 10 000 ark.

Sett inn en ny separasjonsplate.

imageimage Beslektet informasjon:Bytte separasjonsplaten

Både dokument- og kortsett

Både ADF-en og kortåpningen er matet med et dokument og et kort.

Legg inn i enten ADF-en eller kortåpningen, alt etter som hvor du vil skanne fra.

Dokumentstopp

• Papirførerne er ikke stilt inn til korrekt dokumentstørrelse.
  • Innstillingene er ikke egnet for dokumentet.
  • Det har samlet seg papirstøv på overflaten av inntrekningsrullen eller separasjonsplaten.
  • Dokumentet var krøllet.

Fjern dokumentstoppen, og gjør deretter følgende:

• Juster varsomt papirførerne slik at de er tilpasset bredden på dokumentet. Når skannestørrelse er satt til Auto og du skanner et dokument som inneholder flere sidestørrelser, må du sette smale sider inn rett og så nær midten av maskinen som mulig. Hvis dokumentet ikke mates inn rett, må du bruke Kontinuerlig skanning-alternativet.
  • Bekreft innstillingene.

imageimage Beslektet informasjon: Dokumentstopp

• Rengjør inntrekningsrullen og separasjonsplaten.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre skanneren og rullene

• Rett ut det krøllete dokumentet og skann på nytt.

Fant ingen PC

Maskinen er ikke koblet til datamaskinen.

Koble maskinen til datamaskinen og prøv på nytt.

Fant ingen profil

Ingen Skann til FTP-/SFTP-profil, Skann til nettverk-profil eller Skann til SharePoint-profil er registrert.

Konfigurer Skann til FTP/SFTP-profil, Skann til nettverk-profil eller Skann til SharePoint-profil før du bruker disse skannefunksjonene.

imageimage Beslektet informasjon: Konfigurere en Skann til FTP-profil

imageimage Beslektet informasjon: Konfigurere en Skann til SFTP-profil

imageimage Beslektet informasjon: Konfigurere en Skann til nettverk-profil

imageimage Beslektet informasjon: Konfigurer en Skann til SharePoint-profil

Feil i matevelger

Matevelgeren er plassert feil.

Plasser matevelgeren på venstre side for skanning fra ADF og på høyre side for skanning fra kortåpningen.

Feil nettverksnøkkel

Nettverksnøkkelen er feil.

Bekreft nettverksnøkkelen og prøv på nytt.

Feil passord

Passordet du skrev inn i Innstillingslås var feil.

Skriv inn riktig passord. Hvis du har glemt det, må du nullstille det.

imageimage Beslektet informasjon: Angi eller endre passordet for innstillingslås

Passordet som ble skrevet inn i Secure Function Lock (Sikkerfunksjonslås) var feil.

Skriv inn riktig passord. Kontakt administrator for å sjekke innstillingene for Secure Function Lock (Sikkerfunksjonslås).

imageimage Beslektet informasjon: Bruke Secure Function Lock (Sikkerfunksjonslås) 3.0

Feil under pålitelighetskontroll

Passordet du skrev inn i Skann til nettverk, var feil.

Skriv inn riktig passord. Hvis du har glemt det, må du nullstille det.

imageimage Beslektet informasjon: Konfigurere en Skann til nettverk-profil

Fjern dokumenter.

Start auto skann ble aktivert mens et dokument ble lagt inn.

Ta ut dokumentet, og legg det inn på nytt.

Ingen dokumenter / kort

Det er ikke satt inn et dokument eller kort.

Sett inn et dokument eller et kort.

imageimage Beslektet informasjon:Legge i dokumenter

Ingen sertifikater

Sertifikatet eksisterer ikke, eller det er skadet.

Start Webbasert administrasjon. På venstre navigasjonslinje klikker du på Administrator > Signed PDF (Signert PDF) og konfigurerer innstillingene.

Ingen tilgang

Secure Function Lock (Sikkerfunksjonslås) er på.

Kontakt administrator for å sjekke innstillingene for Secure Function Lock (Sikkerfunksjonslås).

imageimage Beslektet informasjon: Bruke Secure Function Lock (Sikkerfunksjonslås) 3.0

Ingen tilgangspunkt

Maskinen kan ikke oppdage et trådløst tilgangspunkt eller en ruter som har en aktiv WPS-funksjon.

Undersøk følgende:

• Du trykket ikke på WPS-knappen på to eller flere trådløse tilgangspunkt / rutere.
  • Start maskinen og det trådløse tilgangspunktet / ruteren på nytt.

Innstillingslås

Det ble forsøkt å legge til en ny snarvei mens Innstillingslås var slått på.

Deaktiver Innstillingslås.

Kan ikke finne arbeidsflyt

• Arbeidsflyt er ikke opprettet.
  • Arbeidsflyt er slettet.
  • Arbeidsflyt er ikke korrekt konfigurert.

Sørg for at Arbeidsflyt er opprettet og korrekt konfigurert i Brother iPrint&Scan (for Windows og Mac).

imageimage Beslektet informasjon:Konfigurere innstillingene for Skann til arbeidsflyt ved å bruke Brother iPrint&Scan

Kort er fastkjørt

• Strømmen kom på når plastkortet satt i maskinen.
  • Det pregede kortet var satt inn i kortåpningen med den pregede siden ned.
  • Kortet var satt inn diagonalt.
  • Plastkortet er ikke satt inn i henhold til retningslinjene.

• Ta ut plastkortet. Ikke la plastkortet stå i maskinen, for å unngå at det sitter fast igjen.
  • Ta ut plastkortet. Sett det pregede kortet inn i kortåpningen med den pregede siden opp.
  • Ta ut plastkortet. Sett plastkortet rett inn i henhold til retningslinjene.

imageimage Beslektet informasjon:Fastkjørt kort

Power shortage (Code:01) (Strømmangel (Kode:01))

USB-strømmen er utilstrekkelig.

• Når du bruker en USB Type-C-kabel, må du bruke en datamaskin med en USB Type-C-port som støtter 15 W eller mer.
  • Bruk kun en sertifisert USB Type-C-kabel.

Rens posisjonssensor for dok. /Rens kortsensor

Sensoren er dekket av papirstøv.

Rengjør sensoren.

imageimage Beslektet informasjon:Rengjøre sensorene

Sendefeil

Skann til FTP/SFTP-profilen, Skann til nettverk-profilen, Skann til SharePoint-profilen eller Skann til e-postserveren er ikke konfigurert korrekt.

Sørg for at Skann til FTP/SFTP-profil, Skann til nettverk-profil, Skann til SharePoint-profil eller Skann til e-postserver er konfigurert korrekt.

Konfigurer nettverksinnstillingene.

Sjekk tilkoblingen

Maskinen er ikke koblet til nettverket.

Sjekk nettverkstilkoblingen.

Datamaskinen og maskinen er ikke tilkoblet ved bruk av en USB-kabel.

Koble til USB-kabelen. Hvis en USB Flash-stasjon er satt inn i maskinen, må du ta den ut.

Skift papirrullen

Inntrekningsrullen er brukt for mer enn 100 000 ark.

Sett inn en ny inntrekningsrull. Hvis du ikke bytter ut delen, kan det oppstå skannefeil.

imageimage Beslektet informasjon: Bytte inntrekningsrullen

Skrivebeskyttet USB

USB Flash-stasjonen du satt inn er skrivebeskyttet.

Ta ut den skrivebeskyttede USB Flash-stasjonen, trykk på Lukk og gjør deretter ett av følgende:

• Slå av skrivebeskyttelsen på USB Flash-stasjonen, og prøv deretter på nytt.
  • Bruk en USB Flash-stasjon som ikke er skrivebeskyttet.

Tidsavbrudd for server

Maskinen ble frakoblet fra Skann til FTP/SFTP-profilen, Skann til nettverk-profilen, Skann til SharePoint-profilen eller Skann til e-postserver.

Kontroller at Skann til FTP/SFTP-profil, Skann til nettverk-profil, Skann til SharePoint-profil eller Skann til e-postserver er konfigurert korrekt.

Konfigurer nettverksinnstillingene.

Tilkoblingen mislyktes

Maskinen kunne ikke koble til nettverket.

Undersøk følgende:

• PIN-koden er riktig.
  • Du trykket ikke på WPS-knappen på mer enn ett trådløst tilgangspunkt / én trådløs ruter.
  • Det trådløse tilgangspunktet / ruteren er slått på.
  • Start maskinen og det trådløse tilgangspunktet / ruteren på nytt.

Ubrukelig enhet

En ubrukelig enhet er koblet til USB-porten.

Fjern enheten.

USB-huben støttes ikke

En USB Flash-stasjon med hub er koblet til USB-porten.

Ta den ustøttede enheten ut av USB-porten.

USB-tilgangsfeil

USB Flash-stasjonen ble fjernet under lesing/skriving av data på den.

Sett inn USB Flash-stasjonen.

Ustøttet sikkerhetsinformasjon (pålitelighetskontrollmetode/ krypteringsmetode). Kontroller støttet sikkerhetsmodus og prøv på nytt.

Sikkerhetsinnstillingene er feil.

Kontroller sikkerhetsinnstillingene og prøv på nytt.

Utilstrekkelig USB-lagring

Tilkoblet USB Flash-stasjon er full.

Trykk på Lukk, og gjør ett av følgende:

• Slett ubrukte filer eller mapper fra USB Flash-stasjonen, og prøv deretter på nytt.
  • Bruk en USB Flash-stasjon med mer ledig plass.

Varsel om planlagt vedlikehold

Inntrekningsrullen og separasjonsplaten er brukt for mer enn 5000 ark.

Rengjør separasjonsplaten og inntrekningsrullen. Problemer med papirstopp og redusert skannekvalitet kan oppstå hvis de ikke rengjøres.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre skanneren og rullene