De Brother-machine instellen vanaf de computer

Met de toepassing Remote Setup kunt u een groot aantal instellingen van de machine vanaf de computer configureren. Wanneer u het programma Remote Setup start, worden de instellingen van de Brother-machine automatisch overgebracht naar uw computer en op het beeldscherm weergegeven. Als u de instellingen wijzigt, kunt u deze direct naar de machine overbrengen.

De Brother-machine instellen vanaf de computer

Opmerking Opmerking
Remote Setup wordt niet gestart als er een fout optreedt. Corrigeer de fout (zie Weergave van lampjes) en probeer dan opnieuw Remote Setup te starten.
Windows®
Als uw computer door een firewall wordt beschermd en Remote Setup niet kan gebruiken, moet u de instellingen van de firewall aanpassen om communicatie via poortnummer 137 en 161 mogelijk te maken.
Als u Windows® Firewall gebruikt en u MFL-Pro Suite vanaf de dvd-rom hebt geïnstalleerd, zijn de benodigde firewall-instellingen al gewijzigd.
1
Start ControlCenter.
Windows®
(1)
Klik op het pictogram Figuur (ControlCenter4) in het systeemvak van de taakbalk en kies vervolgens Open in het menu.
Het venster van ControlCenter4 wordt weergegeven.
Opmerking Opmerking
U kunt ControlCenter4 ook starten door te dubbelklikken op het pictogram Figuur (ControlCenter4) in het systeemvak van de taakbalk.
(2)
Klik op het tabblad Apparaatinstellingen (in het voorbeeld wordt de Startmodus gebruikt).
Scherm
Macintosh
(1)
Klik op het pictogram Figuur (ControlCenter2) in de menubalk en kies vervolgens Open.
Het venster van ControlCenter2 wordt weergegeven.
Opmerking Opmerking
Als het pictogram Figuur (ControlCenter2) niet wordt weergegeven in de menubalk, dubbelklikt u op het pictogram ControlCenter.
Het pictogram ControlCenter bevindt zich in Macintosh HD/Programma’s/Brother.
Het pictogram Figuur (ControlCenter2) wordt dan in de menubalk weergegeven.
(2)
Klik op het tabblad INSTELLINGEN APPARAAT.
Scherm
2
Klik op de knop Remote Setup. Het venster Remote Setup wordt weergegeven.
Opmerking Opmerking
U kunt Remote Setup ook starten door de volgende stappen uit te voeren:
Windows®
Klik op start, Alle programma’s, Brother, ADS-XXXX en vervolgens op Remote Setup.
Macintosh
Dubbelklik op het pictogram RemoteSetup in Macintosh HD/Programma’s/Brother.
3
Selecteer een menu in de mapstructuur en configureer de gewenste instellingen (in het volgende voorbeeld wordt Standaardinst. gebruikt).
Windows®
Scherm
Macintosh
Scherm
OK
Hiermee start u het overbrengen van gegevens naar de machine en sluit u de toepassing Remote Setup af. Als er een foutbericht verschijnt, voert u de juiste gegevens nogmaals in en klikt u op OK.
Afbreken
Hiermee sluit u Remote Setup af zonder dat de gegevens naar de machine worden overgebracht.
Toepassen
Hiermee laadt u de gegevens naar de machine zonder Remote Setup af te sluiten.
De datum en de tijd van de machine worden bij het opstarten door Remote Setup gesynchroniseerd met de datum en de tijd van de aangesloten computer.