Hem > Felsökning > Om du har problem med märkmaskinen

Om du har problem med märkmaskinen

Detta kapitel förklarar hur du löser vanliga problem som du kan stöta på när du använder märkmaskinen.

Om du fortfarande har problem imageimage Närliggande information Om du, efter att ha läst avsnitten, ändå inte kan lösa problemet går du till Brother support webbsida på support.brother.com/faqs.

Problem Lösning

Märkmaskinen skriver inte ut.

• Kontrollera att tapekassetten är korrekt isatt.
  • Om tapekassetten är tom ersätter du den. Om du vill beställa förbrukningsmaterial och tillbehör går du till go.brother/original.

• Kontrollera att den bakre luckan är helt stängd.
  • Kontrollera att märkmaskinen är på.
  • (Endast för de modeller som stöds) Kontrollera att datorns eller den mobila enhetens Bluetooth-inställning är på.
  • (Endast för de modeller som stöds) Kontrollera att märkmaskinen är ansluten till datorn eller den mobila enheten via Bluetooth.
  • (Endast för de modeller som stöds) Kontrollera att märkmaskinen har valts i Brothers mobilapp.
  • (Endast för de modeller som stöds) Kontrollera att märkmaskinen inte är ansluten till en annan enhet via Bluetooth.
  • (Endast för de modeller som stöds) Se till att märkmaskinen och din mobila enhet eller dator är tillräckligt nära varandra för att kommunicera trådlöst.
  • (Endast för de modeller som stöds) Kontrollera att Bluetooth inte har ställts in att automatiskt återansluta till en annan dator eller mobil enhet.
  • Se till att inga enheter som avger radiovågor (till exempel en mikrovågsugn) finns i närheten.
  • Kontrollera att rätt skrivardrivrutin är installerad när du skriver ut från en dator.
  • Anslut märkmaskinen till datorn med USB-kabeln (medföljer) när du skriver ut från en dator.
  • Om skrivhuvudet är smutsigt rengör du det med en bomullspinne eller rengöringskassetten för skrivhuvudet (TZe-CL4).
  • Tape matas inte på rätt sätt.
  • Tapen fastnar i märkmaskinen.
  • Om tapen är böjd skär du av den böjda delen.
  • Om tapen har fastnat tar du bort tapekassetten och tapen som fastnat och klipper sedan av den skadade tapen. För att undvika tapetrassel ska du rengöra tapeklipparen. imageimage Liknande ämnen
  • Kontrollera att tapeänden matas ut ur tapeguiden.
  • Kontrollera att tapen är riktad mot tapeutmatningsspåret.
  • Ta bort tapekassetten och installera om den.

Det uppstod ett fel när du använde mobilappen.

Gå till din mobilapplikations inställningsmeny och välj Support > Vanliga frågor & felsökning.

LCD-skärmen svarar inte.

Koppla ur nätadaptern och ta ut batteriet i minst 10 minuter.

LCD-skärmen är tom även sedan strömmen slagits på. Kontrollera att batteriet har installerats korrekt och att nätadaptern är korrekt ansluten.

LCD-skärmens meddelanden visas på ett utländskt språk.

Ställ in det LCD-språk du vill ha. Mer information imageimage Liknande ämnen

Märkmaskinen stannar under utskrift av en etikett.

• Om det finns ränder på tapen, betyder det att du har nått slutet av tapen. Byt ut tapekassetten.
  • Byt batteriet eller anslut nätadaptern direkt till märkmaskinen.
  • Jag kan inte installera skrivardrivrutinen även om jag följer rätt procedur. (Windows)
  • Min skrivare som visas i P-touch Editor syns inte trots att jag har installerat skrivardrivrutinen. (Windows)
Om du inte kan använda märkmaskinen trots att du har installerat skrivardrivrutinen:
  1. Hämta avinstallationsprogrammet för skrivardrivrutinen från din modells Nerladdningar-sida på support.brother.com.
  2. Använd avinstallationsprogrammet för skrivardrivrutinen för att ta bort skrivarinformationen.
  3. Kör skrivardrivrutinens installationsprogram igen och följ anvisningarna på skärmen för att fortsätta med installationen.

Färgbandet är separerat från färgvalsen.

Om färgbandet är skadat ska du byta ut tapekassetten. Om det inte är skadat, lämnar du tapen oklippt, tar noggrant bort tapekassetten och lindar sedan upp det lösa färgbandet på spolen igen.
image

Utskrivna streckkoder eller QR-koder går inte att läsa.

• Byt tape. (Rekommenderat: Tape med svart på vitt)
  • Förstora streckkoder eller QR-koder med streckkodsapplikationen om det går.

Jag känner inte till versionsnumret för firmware för märkmaskinen.

Du kan bekräfta versionsnumret för firmware och annan information på LCD-skärmen. Mer information imageimage Liknande ämnen

När etiketten skrivs ut finns för mycket utrymme (brett marginal) på båda sidor av texten.

Ändra klippalternativet till en mindre marginal.

imageimage Liknande ämnen

Teckensnittsstorleken kan inte ökas.

Teckensnittet har redan den maximala storleken för etikettens bredd, eller så har etikettlängden ställts in så att det finns en teckensnittsgräns som förhindrar att den inställda längden överskrids.

När flera etiketter skrivs ut klipps den sista etiketten felaktigt.

När kedjeutskrift har aktiverats ska du mata fram tejpen och klippa av den senaste utskrivna etiketten.

imageimage Liknande ämnen

Jag kan inte uppdatera skrivarens firmware med P-touch Update Software eller Transfer Express.

Starta om skrivaren och försök sedan uppdatera firmware igen. Tryck inte på några knappar under firmware-uppdateringen tills startskärmen visas automatiskt.

Etikettskrivaren fungerar inte fungerar normalt.

• Återställ skrivaren till dess fabriksinställningar. Mer information imageimage Liknande ämnen
  • Koppla ur nätadaptern och ta ut batteriet i minst 10 minuter.