Home > Uw labelprinter instellen > De oplaadbare li-ionbatterij opladen

De oplaadbare li-ionbatterij opladen

Tips voor het gebruik van de oplaadbare li-ionbatterij

Laad de oplaadbare li-ionbatterij volledig op vóór gebruik.
image
  • Het opladen van de oplaadbare li-ionbatterij dient plaats te vinden in een omgeving met een temperatuur tussen 10°C en 35°C. Bij hogere of lagere temperaturen wordt de batterij niet opgeladen.
  • Om de kwaliteit van de oplaadbare li-ionbatterij te garanderen, wordt de batterij niet opgeladen als die nog voldoende is opgeladen, ook als een externe voedingsbron is aangesloten.

Met de volgende richtlijnen functioneert de oplaadbare li-ionbatterij optimaal en profiteert u van de langst mogelijke levensduur:

• Gebruik de oplaadbare li-ionbatterij niet op een locatie die is blootgesteld aan extreem hoge of lage temperaturen, omdat dat ten koste gaat van de kwaliteit van de batterij; bewaar de batterij evenmin onder dergelijke omstandigheden.
  • Verwijder de oplaadbare li-ionbatterij uit de labelprinter als deze gedurende langere tijd zal worden opgeslagen.
  • Bewaar de oplaadbare li-ionbatterijen op een koele, droge plek buiten direct zonlicht.
  • Laad de oplaadbare li-ionbatterij elke zes maanden op als de batterij gedurende langere tijd niet wordt gebruikt.

De oplaadbare li-ionbatterij opladen

Laad de oplaadbare li-ionbatterij op zodra u de labelprinter gaat installeren.
  1. Schakel de labelprinter uit.
  2. Controleer of de oplaadbare li-ionbatterij correct is geplaatst.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Gebruik de AC adapter voor USB Type-C om de labelprinter te verbinden met eenstopcontact.
    • Gebruik een USB-kabel type C om de labelprinter te verbinden met uw computer of met een compatibele USB-oplader.
    image
    • De AC adapter voor USB Type-C wordt niet meegeleverd.
    • Het opladen met een USB type-C-kabel duurt langer dan met de AC adapter voor USB Type-C.
    • De USB-oplader moet zijn gespecificeerd voor 5 V 0,5 A of hoger.
    image
    Als de batterij volledig is opgeladen, dooft de LED.
  4. Koppel de printer los van de voedingsbron.

image
  • Als u de speciale adapter gebruikt, laad de oplaadbare li-ionbatterij dan gedurende drie uur op totdat deze vol is.
  • Verwijder de oplaadbare li-ionbatterij NIET terwijl u de labelprinter gebruikt met een USB-verbinding (USB Type-C-kabel of de AC adapter voor USB Type-C). Anders kan de labelprinter onverwacht uitschakelen.

Het opladen van de oplaadbare li-ionbatterij stoppen

• Als u het opladen van de oplaadbare li-ionbatterij wilt stoppen, koppelt u de labelprinter los van de voedingsbron.