Hem > Överföra mallar till skrivaren (P-touch Transfer Manager) (Windows) > Distribuera mallar som ska överföras till användare utan att använda P-touch Transfer Manager (Windows)

Distribuera mallar som ska överföras till användare utan att använda P-touch Transfer Manager (Windows)

Över förmallar till skrivaren med P-touch Transfer Express.

Hämta den senaste versionen av P-touch Transfer Express från modellens Nerladdningar-sida på Brothers support webbplats på support.brother.com.

image
  • När du överför en ny mall ser du till att du anger ett nyckeltilldelningsnummer (i P-touch Transfer Manager) som inte används för närvarande. Om det specificerade Tilldelningskod-numret redan används, kommer den befintliga mallen att skrivas över med den nya.
  • Den här funktionen kräver en USB-anslutning.
Administratör Användare
image

Administratörsuppgifter

Förbereda P-touch Transfer Express

Skrivardrivrutinen måste installeras innan du använder P-touch Transfer Express.

image
P-touch Transfer Express finns bara på engelska.
  1. Hämta P-touch Transfer Express till valfri plats på datorn.
  2. Dekomprimera den hämtade filen (ZIP).

Överför mallen till P-touch Transfer Manager

1. Starta P-touch Editor image.
    • Windows 10/Windows Server 2016/Windows Server 2019:

Klicka på Start>Brother P-touch>P-touch Editor eller dubbelklicka på ikonen P-touch Editor på skrivbordet.

• Windows 8,1/Windows Server 2012/Windows Server 2012 R2:

Klicka på ikonen P-touch Editor på skärmen Appar eller dubbelklicka på ikonen P-touch Editor på skrivbordet.

• Windows 7

Klicka på Start>Alla program>Brother P-touch>P-touch Editor eller dubbelklicka på ikonen P-touch Editor på skrivbordet.

P-touch Editor startas.
  2. Öppna den mall du vill ha.
  3. Klicka på Arkiv>Överför mall>Överför.
    image
    Mallen överförs till P-touch Transfer Manager. P-touch Transfer Manager startar.

Spara mallen som en överföringspaketfil (PDZ)

Spara mallen som en överföringspaketfil (PDZ) för att den ska få ett filformat som kan användas av P-touch Transfer Express.

1. Välj mappen Konfigurationer i fönstret P-touch Transfer Manager.
  2. Välj de mallar som du vill distribuera.
  3. Klicka på Arkiv>Spara överförd fil.
    image
    • Alternativet Spara överförd fil visas bara om skrivaren är frånkopplad från datorn eller offline.
    • Om du klickar på alternativet Spara överförd fil efter att ha valt mappen Konfigurationer eller en skapad mapp sparas alla mallar i mappen som överföringspaketfilen (PDZ).
    • Du kan kombinera flera mallar till en enda överföringspaketfil (PDZ).
  4. Ange namnet och klicka sedan på Spara.
    image
    Mallen sparas som en överföringspaketfil (PDZ).

Distribuera överföringspaketfilen (PDZ) och P-touch Transfer Express till andra

image
Om du redan har hämtat P-touch Transfer Express är det inte nödvändigt för administratören att skicka Transfer Express-mappen. I så fall är det bara att flytta den distribuerade överföringspaketfilen till den hämtade mappen och sedan dubbelklicka på PtTrExp.exe.
  1. Flytta överföringspaketet (PDZ) till den hämtade mappen.
    image
  2. Distribuera alla filer i hämtningsmappen till andra.

Användaruppgifter

image
Stäng inte av strömmen när du överför mallar.
  1. Slå på skrivaren.
  2. Anslut skrivaren till datorn med hjälp av en USB-kabel.
  3. Dubbelklicka på filen PtTrExp.exe som fås från administratören.
  4. Gör något av följande:
    • Om du vill överföra en enda överföringspaketfil (PDZ) i mappen med filen PtTrExp.exe klickar du på Transfer.
    • Om du vill överföra flera överföringspaketfiler (PDZ) i mappen med filen PtTrExp.exe gör du följande:
      1. Klicka på Browse.
        image
      2. Välj den överföringspaketfil du vill överföra och klicka sedan på Öppna.
      3. Klicka på Transfer.
      4. Klicka på Yes.
  5. När du är klar klickar du på OK.