Hem > Skrivarinställningar > Ändra skrivarinställningar med webbaserad hantering

Ändra skrivarinställningar med webbaserad hantering

Du kan använda en standardwebbläsare när du ändrar skrivarens inställningar med HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) eller HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol over Secure Socket Layer).

När du använder webbaserad hantering kan du göra följande:

• Visa din skrivarens statusinformation
  • Ändra nätverksinställningar, t.ex. TCP/IP-information
  • Visar information om skrivarens programvaruversion
  • Ändra detaljer i nätverkets och skrivarens konfiguration
image
  • Vi rekommenderar Microsoft Internet Explorer 11/Microsoft Edge för Windows. Kontrollera att JavaScript och Cookies alltid har aktiverats i den webbläsare du använder.
  • Standardlösenordet för inloggning för att hantera skrivarinställningarna finns på skrivaren och är märkt med ”Pwd”. Vi rekommenderar att du ändrar på det för att skydda skrivaren från obehörig åtkomst.

Om du vill använda webbaserad hantering måste nätverket använda TCP/IP och skrivaren och datorn ha en giltig IP-adress.

1. Starta din webbläsare.
  2. Skriv ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (”maskinens IP-adress” innebär skrivarens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

image
    Om du använder ett domännamnssystem eller aktiverar ett NetBIOS-namn kan du skriva ett annat namn som ”DeladSkrivare” istället för IP-adressen.
    • Exempel:

https://DeladSkrivare

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du även använda nodnamnet.

• Exempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

3. Om maskinen ber om ett lösenord skriver du in det och klickar sedan på image.
  4. Ändra skrivarinställningarna.

Varje gång du får åtkomst till webbaserad hantering anger du lösenordet i fältet Login (Logga in) och klickar sedan på image. När inställningarna har konfigurerats loggar du ut genom att klicka på image.