Home > Problemen oplossen > Foutmeldingen en onderhoudsberichten

Foutmeldingen en onderhoudsberichten

Foutmelding Oorzaak/oplossing
Afdrukgeg. Te groot
  • De printer ontvangt een afdruktaak die de maximale afdruklengte overschrijdt.
  • Afdruktaken langer dan 3 m en incompatibele bestanden kunnen niet worden afgedrukt.
Batt. zr. sl. verv. batterij De batterij is misschien leeg. Vervang de batterij.

Ga naar de Brother support website op support.brother.com.

Batterij opnieuw laden! Is de oplaadbare batterij bijna leeg?

Gebruik de netspanningsadapter en het netsnoer om de printer aan te sluiten op een stopcontact of gebruik de autolader om de printer aan te sluiten op een 12 V-spanningsbron om de batterij op te laden.

U kunt de batterij ook opladen met een USB-kabel (niet meegeleverd).

Bijna leeg! Deze foutmelding wordt voorafgaand aan het afdrukken weergegeven als de printer niet kan afdrukken omdat de batterij bijna leeg is, ondanks dat de printer is verbonden en de batterij wordt opgeladen met een adapter, USB-kabel of laadstation.
Communicatie-fout!
  • De gegevensoverdracht is niet geslaagd. Controleer bij het verzenden van een sjabloon in blf-formaat of de modelnaam in het bestand overeenkomt met de modelnaam van de printer.
  • Is de Wi-Fi- of Bluetooth-verbinding onderbroken?

Schakel de printer uit en daarna weer in.

Control. media!
  • Is de juiste rol geplaatst?

Controleer of het juiste type media is geplaatst (bijvoorbeeld gestanste labels of tape met een continue lengte) en het juiste formaat is opgegeven.

• Is de rol correct geplaatst?

Zo niet, verwijder dan de rol en plaats deze opnieuw. Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen

• Is er nog genoeg van de rol over?

Als dat niet het geval is, plaatst u een nieuwe rol.

Database-record probleem! Er treedt een fout op als u een sjabloon met een onjuiste sleutelcode afdrukt of als de code niet in de gekoppelde database staat.
Deksel sluiten! Staat de klep van het rolcompartiment open?

Controleer of de klep van het rollencompartiment goed gesloten is.

Fout bediening massaopslag! Bevindt de printer zich in de modus voor massaopslag?
  • Het bestandssysteem van de printer is mogelijk beschadigd, of de bestandsnaam of de inhoud van het bestand is tijdens de overdracht gewijzigd. Schakel de printer uit en daarna weer in.
  • Open geen bestanden op de printer als massaopslag wordt uitgevoerd om problemen te voorkomen.
Geen sjabloon geselecteerd!
  • Er is geen sjabloon met het opgegeven nummer.

Geef het juiste nummer op.

• Bij het afdrukken van een sjabloon wordt een fout gemeld als het opgegeven sjabloon niet bestaat.
  • De sjabloon is niet overgedragen. Registreer de sjabloon met het opgegeven nummer op de printer.

Geen verbind. met WPS 1 Opnieuw proberen

Geen verbind. met WPS 2 Opnieuw proberen

De Wi-Fi-router/het toegangspunt is niet gevonden of er zijn meerdere Wi-Fi-routers/toegangspunten gevonden.
  • Zorg ervoor dat WPS op slechts één Wi-Fi-router/toegangspunt binnen het bereik actief is en probeer het opnieuw.
  • Probeer het na een paar minuten opnieuw om storing door andere routers/toegangspunten te voorkomen.
Geheugen vol! Zorg ervoor dat de gegevens die u overdraagt de capaciteit van de gebruikersopslag niet overschrijden.
Hoge temp! Is de temperatuur van de printer te hoog?

Als de instelling Linerless rollen is geactiveerd en de printer te warm wordt, wordt deze foutmelding weergegeven. Wacht tot de printer is afgekoeld.

Klok niet Ingesteld Stel de datum en tijd in.
Oplaadfout Kan niet oplad. Is de batterij niet volledig opgeladen ondanks continu opladen?

Controleer of de batterij op de juiste manier is geplaatst. Als het opladen nog steeds niet lukt, is de batterij wellicht in slechte staat. Vervang de batterij.

Systeemfout XX Neem contact op met de klantenservice van Brother als dit foutbericht wordt weergegeven.
Update gegev. niet mogelijk Probeer updaten gegevens opnw.
  • Controleer de FTP-serverinstellingen voor de functie Update op afstand.
  • Zorg dat het instellingenbestand op de opgegeven locatie is opgeslagen.
  • Zorg dat het bestand dat door de beheerder is opgegeven in de map op de FTP-server staat.