Home > De printer installeren > De rol plaatsen

De rol plaatsen

1. Druk op de ontgrendelingshendel voor de klep van het rollencompartiment om de klep van het rollencompartiment te openen.
    image
    1. Ontgrendelingshendel voor de klep van het rollencompartiment
  2. Schuif beide rolgeleiders naar buiten.
    image
  3. Zorg dat de rol juist is uitgelijnd en plaats de rol in het rollencompartiment.
    OPMERKING
    Als de kern van de rol uitsteekt, maak de randen dan plat (zoals hieronder aangegeven).
    image
    1. Afdrukzijde (de buitenkant van de rol)
  4. Sluit de klep van het rolcompartiment tot u een klik hoort.
    image
  5. Op het LCD-scherm verschijnt [Media select.] of [Auto Detect]. Selecteer de gewenste optie. Als u deze instellingen op een later moment wilt configureren, gaat u naar het menu [Media].
    OPMERKING
    Gebruik originele media van Brother voor het beste resultaat.
    image
    • Als u gestanste labels gebruikt, stelt u de papiersoort in op Print && Knip-label en drukt u nadat u de rol hebt geplaatst op de knop image (Doorvoeren) / OK. De printer voert het label door tot de juiste afdrukpositie.
    • Voer deze procedure in omgekeerde volgorde uit om de rol te verwijderen.
    • Controleer of de geplaatste rol probleemloos tussen de rolgeleider wordt doorgevoerd.

De mediarolhouders vervangen voor het gebruik van media met een aangepast formaat

Als u media met een aangepast formaat gebruikt, plaats u mediarolhouders die overeenkomen met de kernafmeting van de media tussen de rolgeleiders.

OPMERKING
  • Niet alle typen mediarolhouders worden met de printer meegeleverd. Neem contact op met uw lokale Brother-dealer voor het aanschaffen van aanvullende mediarolhouders.
  • Als u wilt weten welke kernafmetingen door de diverse mediarolhouders worden ondersteund, raadpleegt u de informatie op het midden van de mediarolhouder.
  • Als u mediarolhouders met verschillende afmetingen gebruikt, zorg er dan voor dat de zijden met dezelfde afmeting tegenover elkaar liggen als u ze tussen de rolgeleiders plaatst.
  1. Druk op de ontgrendelingshendel voor de klep van het rollencompartiment om de klep van het rollencompartiment te openen.
  2. Houd de linker rolgeleider tegen zodat die niet gaat draaien en verwijder de geplaatste mediarolhouder met behulp van een platte schroevendraaier.
    image
  3. Houd de rechter rolgeleider tegen zodat die niet gaat draaien en verwijder de geplaatste mediarolhouder met behulp van een platte schroevendraaier.
  4. Plaats de mediarolhouders die overeenkomen met de kernafmeting van de media tussen de rolgeleiders. Gebruik daarbij een platte schroevendraaier. Zorg dat u mediarolhouders met hetzelfde formaat gebruikt.
    image
  5. Plaats de rol. Raadpleeg voor meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen.
  6. Sluit de klep van het rollencompartiment tot u deze hoort dichtklikken.
  7. Op het LCD-scherm verschijnt dan [Media select.] of [Auto Detect]. Selecteer de gewenste optie. Als u deze instellingen op een later moment wilt configureren, gaat u naar het menu [Media].

De rolhouderstop gebruiken

De rolhouderstop voorkomt dat de rolgeleiders sluiten. Het is verstandig de afstand tussen de rolgeleiders bij het plaatsen van de rol zo veel mogelijk te beperken.
  1. Verwijder het schutvel op de twee aangegeven locaties van de rolhouderstop (zie onderstaande afbeelding).
    image
  2. Trek de rolgeleiders naar buiten en plaats de rolhouderstop op het binnenste deel van de inkeping.
    image
    image
    • De rolhouderstop is compatibel met de rolbreedte 76 mm.
    • Plaats de rolhouderstop terwijl de rolgeleiders naar buiten zijn getrokken.
    • De rolhouderstop kan aan beide zijde van de inkeping worden geplaatst.
    • Plaats de rolhouderstop om te voorkomen dat er lucht tussen de lijmlaag en de printer ophoopt.
    • Reinig het deel van de printer dat met lijm in aanraking komt voordat u de stop plaatst.

Media afscheuren

U kunt kassabonnen, labels en etiketten eenvoudig langs de rand afscheuren op basis van de ingestelde afscheurpositie. Linerless media kunnen uitsluitend in opwaartse richting worden afgescheurd.
image
  1. Scheurbalk boven
  2. Scheurbalk onder
VOORZICHTIG
Raak het mes van de scheurbalk niet aan.
image
  • Standaard is de [Afsch.balk] ingesteld op [Omhoog]. (Als Linerless is ingesteld op Aan op het tabblad Geavanceerd van Printer Instelling Tool, is de instelling [Afsch.balk] niet beschikbaar.)
  • Als u de afscheurpositie wilt aanpassen, opent u Printer Instelling Tool, gaat u naar Afdrukpositie/sensoren onder Apparaatinstellingen en voert u de gewenste instellingen in bij het veld Afscheur aanpassing. Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen