Home > De printer installeren > De batterij opladen

De batterij opladen

Tips voor gebruik van de batterij

Laad de oplaadbare batterij volledig op voordat u de printer gaat gebruiken.
image
  • Bij afdrukken met een hoge dichtheid (donker) raakt de batterij sneller leeg dan bij afdrukken met een lage dichtheid. U kunt de afdrukdichtheid instellen bij de Apparaatinstellingen. Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen
  • Het opladen van de batterij dient plaats te vinden in een omgeving met een temperatuur tussen 0 °C en 40 °C. Bij hogere of lagere temperaturen wordt de batterij niet opgeladen. Als het opladen wordt afgebroken omdat de omgevingstemperatuur te hoog of te laag is, plaatst u de printer in een omgeving met een temperatuur tussen 0 en 40 °C en probeert u de batterij opnieuw op te laden.
  • De aanbevolen omgevingstemperatuur voor het opladen van de batterij is 5 °C tot 35 °C.
  • Als u de printer gebruikt terwijl de batterij is geplaatst en de netspanningsadapter of de autolader ook is aangesloten, wordt het opladen mogelijk afgebroken, ook als de batterij nog niet volledig is opgeladen.
Kenmerken van de batterij

Neem het volgende in acht voor de beste prestaties en de langste levensduur van de batterij:

• Gebruik de batterij niet op een locatie die is blootgesteld aan extreem hoge of lage temperaturen, omdat dat ten koste gaat van de kwaliteit van de batterij; sla de batterij evenmin onder dergelijke omstandigheden op.
  • Haal de batterij uit de printer als u die gedurende langere tijd niet gebruikt.
  • Bewaar batterijen met een capaciteit van minder dan 50% op een koele en droge plaats en niet in direct zonlicht.
  • Laad de batterij om de zes maanden op als deze gedurende langere tijd wordt opgeslagen.
  • Het is normaal dat de printer tijdens het opladen warm wordt. Dat kan geen kwaad. Ontkoppel de batterijlader en stop het gebruik van de printer echter als de printer zo heet wordt dat u die bijna niet meer kunt aanraken.
  • Als de printer wordt ingeschakeld, wordt de batterijstatus weergegeven op het LCD-scherm.

Raadpleeg voor de batterijstatusindicatie imageimage Gerelateerde onderwerpen

De batterij opladen met een USB-kabel

image
  • De USB-C-kabel wordt niet meegeleverd.
  • Compatibele USB-kabel: USB-C (5 V, 1,5 A of hoger)
  • Compatibele USB-oplader: USB-C (5 V, 1,5 A of hoger)
  1. Controleer of de batterij in de printer is geplaatst.
  2. Open de klep van de USB-poort.
  3. Sluit de USB-kabel aan op de USB-poort op de printer en vervolgens op de computer of een compatibele USB-oplader.

De batterij opladen met een netspanningsadapter (optioneel)

De netspanningsadapter en het netsnoer zijn afzonderlijk verkrijgbare accessoires. Let er bij aanschaf van de netspanningsadapter en het netsnoer op dat deze geschikt zijn voor de regio waar de printer zal worden gebruikt.
  1. Controleer of de batterij in de printer is geplaatst.
  2. Open de klep van de voedingsaansluiting en sluit de netspanningsadapter (PA-AD-600A) aan op de printer.
  3. Sluit het netsnoer aan op de netspanningsadapter.
  4. Steek de stekker van het netsnoer in een stopcontact (100 V AC - 240 V AC, 50/60 Hz).
    image
    1. Netspanningsadapter
    2. Netsnoer

De batterij opladen met een autolader (optioneel)

Sluit de printer aan op de 12 V-spanningsbron van de auto (bijvoorbeeld een sigarettenaansteker) om de oplaadbare batterij op te laden.
image
De autolader is een optionele accessoire.
  1. Controleer of de batterij in de printer is geplaatst.
  2. Sluit de autolader (PA-CD-600CG/PA-CD-600WR) aan op de 12 V-spanningsbron van de auto.
  3. Open de klep van de voedingsaansluiting en sluit de autolader aan op de printer.
    image
    1. Autolader

De batterij opladen met de batterijlader (optioneel) of het laadstation (optioneel)

De batterij opladen met de batterijlader (optioneel) of het laadstation (optioneel). Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen

Het opladen van de batterij stoppen

Als u het opladen van de batterij wilt stoppen, koppelt u de printer los van de computer of van de voedingsbron.