Koti > Tulostimen käyttöönotto > Litiumioniakun lataaminen

Litiumioniakun lataaminen

Vihjeitä litiumioniakun käyttämiseen

Lataa litiumioniakku täyteen ennen tulostimen käyttämistä.
image
  • Tumma (suuren tiheyden) tulostusasetus kuluttaa litiumioniakkua nopeammin kuin vaalea (pienen tiheyden) tulostusasetus. Säädä tulostustummuusasetus tulostusohjaimen valintaikkunassa tai Printer Setting Tool -työkalussa.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Printer Setting Tool -työkalun laiteasetukset (Windows).

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool (Tulostinasetustyökalu) -työkalun avulla (Mac).

• Lataa litiumioniakku ympäristössä, jonka lämpötila on 0 - 40 °C, tai muuten akku ei lataudu.
  • Litiumioniakun suositeltu latauslämpötila on 5 - 35 °C.
  • Jos tulostinta käytetään, kun litiumioniakku on asennettuna ja verkkolaite tai autosovitin on kytkettynä, Status (Tila) -merkkivalo saattaa sammua ja lataaminen voi pysähtyä, vaikka litiumioniakkua ei olisi ladattu täyteen.
  • Jotta litiumioniakku ei pääse heikentymään, latausta ei tapahdu, kun jäljellä oleva akun varaus ei ole riittävä, vaikka verkkolaite tai USB Type-C -verkkolaite olisi kytketty.
Litiumioniakun ominaisuudet

Näin voit varmistaa, että litiumioniakkusi tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn niin pitkään kuin mahdollista:

• Älä käytä tai säilytä litiumioniakkua sijainnissa, jossa se altistuu erittäin matalille tai korkeille lämpötiloille, sillä sen lataus voi tällöin vähentyä nopeammin.
  • Ota litiumioniakku pois, jos tulostinta säilytetään pitkään käyttämättömänä.
  • Säilytä litiumioniakkuja, joiden varaus on alle 50 %, viileässä kuivassa paikassa ja suoralta auringonvalolta suojattuna.
  • Lataa litiumioniakku kuuden kuukauden välein, jos sitä säilytetään pitkiä aikoja käyttämättömänä.

Litiumioniakun lataaminen

Lataa litiumioniakku mahdollisimman pian tulostimen käyttöönoton jälkeen.
  1. Katkaise tulostimesta virta.
  2. Tee jokin seuraavista:
    • Kytke tulostin verkkopistorasiaan verkkolaitteen ja virtajohdon avulla.
    • Kytke autosovitin tasavirtapistorasiaan verkkolaitteen avulla.
    • Kytke tulostin verkkopistorasiaan USB Type-C -verkkolaitteen ja virtajohdon avulla.
    • Käytä USB Type-C -kaapelia tulostimen liittämiseen tietokoneeseesi tai yhteensopivaan USB-laturiin.
    image
    • USB Type-C -kaapelia käytettäessä lataaminen kestää pidempään kuin muilla lataustavoilla.
    • USB-laturin pitää olla vähintään 5 V:n, 0,5 A:n laturi.
    • Jos USB Type-C -kaapelia ei ole toimitettu laitteen mukana, käytä USB Type-C -kaapelia, jonka jännite ja sähkövirta vastaavat USB-laturin jännitettä ja sähkövirtaa.
    image
    image
    1. Power (Virta) -merkkivalo
    2. Status (Tila) -merkkivalo
    Kun akku on ladattu täyteen, Status (Tila) -merkkivalo sammuu.
  3. Irrota virransyöttö tulostimesta.

image
Kun käytetään erikoispaperia, lataa litiumioniakkua kahden tunnin ajan, jotta akku latautuu täyteen. Täyteen ladatun litiumioniakun varaus riittää noin 600 sivun tulostuksen.

Litiumioniakun lataamisen lopettaminen

Voit lopettaa litiumioniakun lataamisen irrottamalla tulostimen virransyötöstä.