Printer Setting Tool -työkalun laiteasetukset (Windows)

• PJ-822/PJ-823:

Käytä Printer Setting Tool -työkalun Laiteasetukset-kohtaa tulostimen asetusten määrittämiseen tai muuttamiseen, kun tulostin ja tietokone yhdistetään USB-kaapelilla.

• PJ-862/PJ-863/PJ-883:

Määritä Printer Setting Tool -työkalun Laiteasetukset-kohdassa tulostimen asetukset tai muuta niitä, kun kytket tulostimen ja tietokoneen USB-kaapelilla tai Bluetooth-yhteydellä.

Yhden tulostimen laiteasetusten muuttamisen lisäksi voit ottaa samat asetukset käyttöön useissa tulostimissa.

Kun tulostetaan tietokonesovelluksesta, tulostinohjaimesta voidaan määrittää erilaisia tulostusasetuksia. Printer Setting Tool -työkalun Laiteasetukset-työkalun avulla voidaan kuitenkin määrittää tarkempia lisäasetuksia. Kun avaat Laiteasetukset-ikkunan, tulostimen nykyiset asetukset noudetaan ja näytetään. Jos nykyisiä asetuksia ei voi noutaa, näytetään aiemmat asetukset. Jos nykyisiä asetuksia ei voi noutaa eikä aiempia asetuksia ollut määritetty, laitteen tehdasasetukset näytetään.

Asetukset-valintaikkuna

image
  1. Valikkorivi
    Tarjoaa pääsyn erilaisiin komentoihin, jotka on ryhmitelty kunkin valikko-otsikon alle (valikot Tiedosto, Ylläpito ja tietoja) niiden toimintojen mukaan.
  2. Nykyiset asetukset
    Noutaa asetukset yhdistettynä olevasta tulostimesta ja näyttää ne valintaikkunassa. Myös kuvakkeen image sisältävien välilehtien parametrien asetukset voidaan noutaa.
  3. Poista nämä asetukset käytöstä
    Kun tämä valintaruutu on valittuna, image tulee näkyviin välilehteen eikä asetuksia enää voi määrittää tai muuttaa. Sellaisen välilehden asetuksia, jossa näkyy image, asetuksia ei oteta käyttöön tulostimessa, vaikka Käytä-vaihtoehto valittaisiin. Lisäksi välilehden asetuksia ei tallenneta tai viedä, kun käytät komentoa Tallenna komentotiedostoon tai Vie.
  4. Parametrit
    Näyttää nykyiset asetukset.
  5. Lopeta
    Napsauta tätä, kun haluat sulkea Laiteasetukset-ikkunan ja palata Printer Setting Tool -työkalun pääikkunaan.
  6. Käytä
    Ota asetukset käyttöön tulostimessa. Jos haluat tallentaa määritetyt asetukset komentotiedostoon, valitse pudotusluettelosta Tallenna komentotiedostoon -vaihtoehto.

Tallennettua komentotiedostoa voi käyttää massamuistitilassa asetusten ottamiseen käyttöön tulostimessa.

7. Asetusvälilehdet
    Sisältävät asetukset, jotka voi määrittää tai joita voi muuttaa.
    image
    Jos välilehdessä näkyy image, asetuksia ei voi muuttaa. Lisäksi tämän kuvakkeen sisältävän välilehden asetuksia ei oteta käyttöön tulostimessa, vaikka valitsisit Käytä. Välilehden asetuksia ei tallenneta, kun käytät Tallenna komentotiedostoon -komentoa.
  8. Tulost.
    Valitse tulostin, jonka asetuksia muutetaan.

Valikkorivi

Tiedosto -valikon vaihtoehdot
Ota asetukset käyttöön tulostimelle

Ota asetukset käyttöön tulostimessa.

Tarkista asetukset
Näyttää nykyiset asetukset.
Tallenna asetukset komentotiedostoon
Tallentaa määritetyt asetukset komentotiedostoon.
Tuo
Tuo viedyn tiedoston.
Vie
Tallentaa nykyiset asetukset tiedostoon.
Lopeta
Napsauta tätä, kun haluat sulkea Laiteasetukset-ikkunan ja palata Printer Setting Tool -työkalun pääikkunaan.
Ylläpito -valikon vaihtoehdot
image
Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet tietokoneeseen tai tulostimeen, jotta jotkin kohteet voidaan näyttää. Tarkista, onko sinulla järjestelmänvalvojan oikeudet tulostimeen, valitsemalla Tulostimen ominaisuudet -valikko ja napsauttamalla Suojaus-välilehteä.
Puhdista yksikkö
Valitse tämä, jos haluat puhdistaa tulostimen vetorullan syöttämällä sitä varten tarkoitettua puhdistusarkkia.
Anturin automaattinen säätö
Säätää paperin tunnistusanturin automaattisesti.
Tulostusyksikköasetukset
Tulosta raportti, jossa näkyvät laiteohjelmiston versio, paperikoko ja määritystiedot.
Tehdasasetus

(PJ-822/PJ-823) Palauttaa kaikki asetukset tehdasasetuksiin, mukaan lukien laiteasetukset ja siirretyt tiedot.

(PJ-862/PJ-863/PJ-883) Palauttaa kaikki asetukset tehdasasetuksiin, mukaan lukien laiteasetukset, siirretyt tiedot ja verkkoasetukset.

Nollaa vain laiteasetukset
Palauttaa tehdasasetuksiin asetukset, joita voidaan muuttaa laiteasetuksissa.
Poista malli
Poistaa kaikki tulostimeen tallennetut mallit.
Asetukset
Jos Älä näytä virhesanomaa, jos nykyisiä asetuksia ei voi noutaa käynnistyksen yhteydessä -valintaruutu valitaan, virhesanomaa ei näytetä seuraavalla kerralla.

Perusasetukset-välilehti

Automaattinen virran kytkentä

Määritä, miten tulostin reagoi, kun se liitetään USB-, verkko- tai tasavirtapistorasiaan.

Automaattinen virrankatkaisu

Määritä aika, joka kuluu, ennen kuin tulostimen virta katkaistaan automaattisesti.

Automaattinen lepotila
Määritä aika, joka kuluu, ennen kuin tulostin siirtyy automaattisesti lepotilaan.
image
  • Tulostin siirtyy lepotilaan automaattisesti, kun määritetty aika kuluu ja seuraavat ehdot toteutuvat:
    • Tulostin ei vastaanota tietoja.
    • Valmiustilassa.
  • Lepotila peruutetaan, kun seuraavia toimintoja suoritetaan:
    • Tulostinpainiketta painetaan.
    • Tulostin vastaanottaa tietoja.
    • USB-kaapeli irrotetaan ja liitetään sitten takaisin.
    • Verkkolaite irrotetaan ja liitetään sitten takaisin.
    • Litiumioniakku otetaan pois ja asennetaan takaisin.
Hybridivirtalähde
Lisää tulostusnopeutta käyttämällä verkkolaitetta (PA-AD-600A) yhdessä litiumioniakun (PA-BT-002) kanssa.
Komentotila
Määritä tulostimen komentomuoto.
Tulostustiheys
Säätää tulostuksen tulostustummuutta.
Tulostusnopeus
Valitse tulostimen tulostusnopeus.
Asetus Kuvaus
1.1 ips / 27 mm/s Valitse nämä asetukset, kun haluat asettaa kuvanlaadun etusijalle.
1.9 ips / 48 mm/s
2.7 ips / 70 mm/s
3.5 ips / 90 mm/s Tämä asetus tasapainottaa nopeuden ja kuvanlaadun. Valitse tämä asetus tavallisia asiakirjoja tulostettaessa.
Nopea (vedoslaatu) Nopeutta painottava tila. Valitse tämä asetus lihavoitua tekstiä sisältäviä asiakirjoja tulostettaessa.
Nopea (viivamuunnos) Nopeutta painottava tila. Valitse tämä asetus tulostettaessa asiakirjoja, joissa on viivaimellisia sivuja tai lihavoitua tekstiä.
Kaavainpaperitila
Tämä tila soveltuu tulostamiseen mallinepaperille. Ota tämä asetus käyttöön, kun tulostetaan mallinepaperille.
Ohita repäisykohta
Jättää 25,4 mm:n marginaalin paperin ylä- ja alaosaan. Käytä sitä, kun tulostat rei’itetylle rullapaperille, jotta tulostin ei tulosta reikien kohdalle.
Katkoviivatulostus
Tulostaa katkoviivat sivujen väliin, mikä on kätevää rullapaperille tulostettaessa. Aseta Lomakkeen syötön tila -asetukseksi Kiinteä sivu ja valitse sitten Ota käyttöön. Huomaa, että katkoviivat tulostetaan paperille; niitä ei rei’itetä paperille.

Lisäasetukset (1)-välilehti

Rullan/taitettavan vaihtoehto
Määritä valinnaisen rullatulostimen kotelon käyttöasetus. Voit säätää rullatulostimen kotelon osalta, miten paljon paperia syötetään tai vedetään taakse, mutta tämä vaihtelee valitun asetuksen mukaan.
Asetus Kuvaus
Rullatulostimen kotelo (käpristymisen poiston kanssa) Valitse tämä asetus, kun käytät rypistymisen estomekanismia käytettäessä rullatulostimen koteloa.
Rullatulostimen kotelo (ilman käpristymisen poistoa) Valitse tämä asetus, kun et käytä rypistymisen estomekanismia käytettäessä rullatulostimen koteloa.
Rullatulostimen kotelo (lyhyt syöttö) Kun rullatulostimen koteloa käytetään niin, että paperi kulkee rypistymisen estomekanismin läpi, paperiin tulee painemerkkejä. Käytä tätä asetusta, kun haluat varmistaa, ettei painemerkkejä näy paperissa.
Mukautettu vaihtoehto Kun käytetään jotain muuta koteloa kuin rullatulostimen koteloa, voit säätää syöttöetäisyyttä ennen tulostuksen alkamista ja sen alkamisen jälkeen.
Ei Valitse tämä asetus, kun et käytä rullatulostimen koteloa.
Repäisyetäisyyden säätö
Säädä katkaisureunan repäisypaikkaa paperitulostusmateriaalin mukaan. Tämä asetus on käytettävissä, kun Rullan/taitettavan vaihtoehto -asetuksena on Rullatulostimen kotelo (käpristymisen poiston kanssa), Rullatulostimen kotelo (ilman käpristymisen poistoa) tai Rullatulostimen kotelo (lyhyt syöttö).
Syöttöetäisyyden säätö
Määritä tulostuksen jälkeen syötetty paperimäärä. Tämä asetus on käytettävissä, kun Rullan/taitettavan vaihtoehto-asetuksena on Mukautettu vaihtoehto.
Aloituskohdan säätö
Määritä säätöarvo, jotta paperin etureuna kohdistetaan sopivan kohdan kanssa. Tämä asetus on käytettävissä, kun Rullan/taitettavan vaihtoehto-asetuksena on Mukautettu vaihtoehto.
Leikkaustauon aika
Määritä sivujen välinen leikkaamisen odotusaika.
Tulostuspituuden skaalaus
Määritä tulostuksen pienennys- tai suurennussuhde.
Lomakkeen syötön tila
Määritä, miten tulostin reagoi mistä tahansa lähteestä vastaanotettuihin lomakkeen syöttökomentoihin.
Paperin tarttumisaika
Määritä viive, jonka kuluttua tulostin tarttuu paperiin.
Esisyöttö
Kun valitset Ota käyttöön, tulostin syöttää ulos lyhyen osan paperista, kun sen virta kytketään päälle. Käytettäessä rei’itettyä paperia tai esitulostettua rullapaperia, suosittelemme asettamaan tämän parametrin asetukseksi Poista käytöstä.
Mustan merkin raja-arvo
Säätää kynnysarvoa, joka koskee mustien merkkien määrittämistä mustia merkkejä sisältävälle paperille. Jos mustat merkit ovat liian haaleita eikä pysäytyskohtaa siksi tunnisteta, määritä arvoksi nykyistä pienempi arvo.
Sivun ylitys
Jos tulostustiedot eivät sovi yhdelle sivulle ja ne jatkuvat toiselle sivulle, valitse, peruutetaanko tulostus vai tulostetaanko tietoja myös toiselle sivulle.

Lisäasetukset (2)-välilehti

Tulostustiedot tulostuksen jälkeen
Tällä voi tyhjentää tulostustiedot niiden tulostamisen jälkeen.
JPEG-tulostusasetus
Valitse kuvankäsittelytapa tulostettaessa JPEG-kuvia.
Yksinkertaisen binaarin raja-arvo
Määritä yksinkertainen binaarikynnysarvo, kun JPEG-tulostusasetus-asetus on Yksinkertainen binaari.
Skaalaa JPEG-kuva mahtumaan tulostusmateriaaliin
Mahdollistaa JPEG-kuvan suurentamisen tai pienentämisen paperikoolle sopivaksi.
Lentokonetila
Mahdollistaa Bluetooth- tai Wi-Fi-liitäntöjen poistamisen käytöstä. Tästä toiminnosta on hyötyä, kun tulostinta käytetään paikassa, jossa ei sallita signaalitiedonsiirtoa.

ESC/P, vanha (1)-välilehti

Paperikoko
Valitse oletuspaperikoko.
image
Jos tätä parametria muutetaan tulostusohjaimen valintaikkunassa, kyseinen asetus on ensisijainen.
Lomakkeen pituus
Tämän parametrin voi asettaa vain, kun Paperikoko-asetuksena on Mukautettu.

Lomakkeen pituus määritetään määrittämällä rivien määrä sivulla tai kunkin sivun pituus tuumina. Käytettävissä olevat asetukset vaihtelevat valittujen Tekstirivin välistys -asetusten mukaan.

Alamarginaali
Tälle parametrille määritetty asetus tulee voimaan vain, kun Paperikoko-asetuksena on Mukautettu.

Alamarginaalin korkeus ilmoitetaan tekstiriveinä. Käytettävissä olevat asetukset vaihtelevat valittujen Tekstirivin välistys -asetusten mukaan.

Tekstirivin välistys
Määritä jokaisen tekstirivin korkeus.
Vasen marginaali
Määritä vasen marginaali.
Oikea marginaali
Määrittää oikea marginaali.
Oletusetäisyys
Määritä merkkileveys.
CR-LF-tila
Määritä, miten tulostin toimii, kun LF (rivinsyöttö)- ja CR (rivinvaihto) -komennot (ASCII-merkit 10 ja 13) vastaanotetaan.

ESC/P, vanha (2)-välilehti

Erikoismerkit
Määritä, mitä merkkejä käytetään tulostettaessa ASCII-merkkejä 128 - 255.
Merkistökartta
Määritä, mitä merkistökarttaa käytetään, jotta voit tulostaa valittua kieltä vastaavia erikoismerkkejä.
Oletusfontti
Määritä käytetty sisäänrakennettu fontti.
Pienennä merkkikokoa
Määritä, tulostetaanko teksti pienemmässä koossa.
Merkkimuotoilu
Määritä tulostetulle tekstille käytetyt määritteet.