Home > De printer installeren > De oplaadbare li-ionbatterij opladen

De oplaadbare li-ionbatterij opladen

Tips voor het gebruik van de oplaadbare li-ionbatterij

Laad de oplaadbare li-ionbatterij volledig op voordat u de printer gaat gebruiken.
image
  • Bij afdrukken met een hoge dichtheid (donker) raakt de oplaadbare li-ionbatterij sneller leeg dan bij afdrukken met een lage dichtheid. Pas de afdrukdichtheid aan in het dialoogvenster van het printerstuurprogramma of in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De apparaatinstellingen van Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

• Het opladen van de oplaadbare li-ionbatterij dient plaats te vinden in een omgeving met een temperatuur tussen 0 °C en 40 °C. Bij hogere of lagere temperaturen wordt de batterij niet opgeladen.
  • De aanbevolen omgevingstemperatuur voor het opladen van de oplaadbare li-ionbatterij is 5 °C tot 35 °C.
  • Als de printer wordt gebruikt met de oplaadbare li-ionbatterij terwijl ook de netspanningsadapter of de autolader is aangesloten, dooft het statuslampje mogelijk na enige tijd en wordt de printer niet verder opgeladen, ook als de oplaadbare li-ionbatterij niet volledig is geladen.
  • Om de kwaliteit van de oplaadbare li-ionbatterij te garanderen, wordt de batterij niet opgeladen als die nog voldoende is opgeladen, ook als de netspanningsadapter of de AC adapter voor USB type-C is aangesloten.
Kenmerken van de oplaadbare li-ionbatterij

Met de volgende richtlijnen functioneert de oplaadbare li-ionbatterij optimaal en profiteert u van de langst mogelijke levensduur:

• Gebruik de oplaadbare li-ionbatterij niet op een locatie die is blootgesteld aan extreem hoge of lage temperaturen, omdat dat ten koste gaat van de kwaliteit van de batterij; bewaar de batterij evenmin onder dergelijke omstandigheden.
  • Haal de oplaadbare li-ionbatterij uit de printer als u die gedurende langere tijd niet gebruikt.
  • Bewaar de oplaadbare li-ionbatterijen met een capaciteit van minder dan 50% op een koele, droge plek buiten direct zonlicht.
  • Laad de oplaadbare li-ionbatterij elke zes maanden op als de batterij gedurende langere tijd niet wordt gebruikt.

De oplaadbare li-ionbatterij opladen

Laad de oplaadbare li-ionbatterij op zodra u de printer gaat installeren.
  1. Schakel de printer uit.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Sluit de printer met de netspanningsadapter en het netsnoer aan op een stopcontact.
    • Gebruik de autolader als u de printer wilt aansluiten op een 12V-spanningsbron.
    • Gebruik de AC adapter voor USB Type-C en het netsnoer om de printer aan te sluiten op een stopcontact.
    • Gebruik een USB-kabel type C om de printer te verbinden met uw computer of met een compatibele USB-oplader.
    image
    • Het opladen met een USB-kabel type C duurt langer dan andere oplaadmethodes.
    • De USB-oplader moet zijn gespecificeerd voor 5 V 0,5 A of hoger.
    • Mocht er geen USB-kabel type C zijn meegeleverd, gebruik dan een USB-kabel type C die overeenkomt met het voltage en de stroom van de USB-oplader.
    image
    image
    1. Voedingslampje
    2. Statuslampje
    Als de batterij volledig is opgeladen, dooft het statuslampje.
  3. Koppel de voedingsbron los van de printer.

image
Als u de meegeleverde adapter gebruikt, laad de oplaadbare li-ionbatterij dan volledig op. Dat duurt twee uur. Met een volle oplaadbare li-ionbatterij kunnen ongeveer 600 pagina’s worden afgedrukt.

Het opladen van de oplaadbare li-ionbatterij stoppen

Als u het opladen van de oplaadbare li-ionbatterij wilt stoppen, koppelt u de printer los van de voedingsbron.