Hem > Felsökning > Utskriftsproblem

Utskriftsproblem

Problem Lösning

LED-indikatorn tänds inte.

• Är adaptersladden korrekt ansluten?

Kontrollera att sladden är ordentligt ansluten.

• Om LED-indikatorn ändå inte tänds, kontaktar du Brothers kundtjänst.
Skrivaren skriver inte ut eller också finns det ett utskriftsfel.
  • Är kabeln lös?

Se till att kabeln är säkert ansluten.

• Är rullen rätt isatt?

I annat fall tar du bort rullen och installerar den igen.

• Har rullen tagit slut?

Installera en ny rulle.

• Är luckan till rullesutrymmet öppen?

Se till att luckan till rullesutrymmet är stängd.

• Har ett utskriftsfel eller överföringsfel uppstått?

Stäng av skrivaren och slå på den igen. Om problemet kvarstår ber vi dig kontakta Brothers kundtjänst.

• Om skrivaren är ansluten via en USB-hubb försöker du ansluta den direkt till datorn. I annat fall kan du försöka ansluta den till en annan USB-port.
Ett dataöverföringsfel visas på datorn.
  • Har rätt port valts?

Kontrollera att du har valt rätt port.

• Är skrivaren i avsvalningsläge?

Om strömindikatorn lyser grönt och statusindikatorn blinkar orange väntar du tills statusindikatorn slutar blinka och försöker skriva ut igen.

• Finns det utskriftsjobb som inte är klara?

Om du försöker skriva ut samtidigt som andra skriver ut stora datamängder kan inte skrivaren ta emot ditt utskriftsjobb förrän de aktuella utskriftsjobben är avslutade. Om detta inträffar, skickar du om utskriftsjobbet efter att de andra jobben har avslutats.

Jag vill avbryta det aktuella utskriftsjobbet. Tryck på image när utskriften är pausad.
Utskriftskvaliteten är låg. Finns det damm eller smuts på skrivhuvudet eller rullen som hindrar att de roterar fritt?

Rengör skrivhuvudet eller rullen. Mer information imageimage Närliggande information

Skrivaren matar inte papper.
  • Finns det smuts eller ludd på matningsrullen som gör att den inte kan rotera fritt?

Rengör rullen. Mer information imageimage Närliggande information

• Se till att papperets utmatningsväg inte är blockerad.
  • Ta bort rullen och installera den igen. Mer information imageimage Närliggande information
  • Se till att luckan till rullesutrymmet är helt stängd.
Skrivaren matar papper kontinuerligt.
  • Öppna luckan till rullesutrymmet.
  • Tryck på någon knapp för att avsluta matningen.

Tryck på image när utskriften är pausad för att avbryta utskriften.

Tryck på någon knapp förutom image när utskriften är pausad för att återuppta utskriften.

Skrivaren pausar inte mellan etiketterna.
  • Se till att du har angett medieinformationen korrekt. Du kan ställa in medieinformationen med Inställning av pappersformat i Verktyg för skrivarinställning.
  • Torka av sensorn med en torr bomullspinne om den är smutsig.
  • Se till att inga föremål blockerar sensorn.
Ett fel inträffade när rullen inte kan matas till utskriftens början.

Om det uppstår ett matningsfel använder du Inställning av pappersformat i Verktyg för skrivarinställning för att tilldela rätt skrivarinställningar till skrivaren.

Skrivaren är i avsvalningsläge. Termohuvudet är för hett.

Skrivaren stannar och återupptar utskriften när termohuvudet har svalnat. Termohuvudet kan bli för varmt om du skriver ut ett stort antal etiketter.

När termohuvudet blir för varmt kan det orsaka felaktig bildåtergivning utanför utskriftsområdet. Undvik eller fördröj överhettning genom att se till att skrivaren ventileras tillräckligt och inte står i ett slutet utrymme.

Om skrivaren behöver svalna eftersom den överhettats på grund av den typ av rulle du använder eller etikettens innehåll, kan det ta längre tid än vanligt att skriva ut.

OBS
Det finns en större risk för detta när skrivaren används på hög höjd (över 3048 m) eftersom det låga lufttrycket gör att skrivaren inte kyls ner lika effektivt.
Jag vill återställa skrivaren/radera data som har överförts från datorn. imageimage Närliggande information
Det går inte att fästa skrivhuvudet. Skrivhuvudet kan inte fästas om skrivhuvudets fjäder sticker ut. Placera skrivhuvudets fjäder korrekt och försök igen.
image
Media matas inte ut korrekt när du använder den valfria etikettavskalaren. Har sensorn till etikettavskalaren utsatts för direkt solljus?

Om sensorn till etikettavskalaren har utsatts för direkt solljus kommer isatt media kanske inte att identifieras korrekt. Använd skrivaren på en plats som inte är utsatt för direkt solljus.

Vid utskrift via USB-kabeln pausar skrivaren upprepade gånger och fortsätter sedan att skriva ut.
  • Är skrivaren inställd på sekventiell utskrift? Om den är det ställer du in utskriftsläget till buffrad utskrift.
    • Windows 10/Windows Server 2016:

Klicka på Start > Inställningar > Enheter > Skrivare och skannrar. Klicka på skrivaren som du vill ställa in och klicka sedan på Öppna kön. Klicka på Skrivare > Utskriftsinställningar.

Klicka på fliken Övrigt och välj alternativet Efter att en sida har mottagits.

• Windows 8/Windows 8.1/Windows Server 2012/Windows Server 2012 R2:

Klicka på Kontrollpanelen på skärmen Appar. Klicka på Maskinvara och ljud > Enheter och skrivare. Högerklicka på skrivaren du vill ställa in och klicka sedan på menyn Utskriftsinställningar.

Klicka på fliken Övrigt och välj alternativet Efter att en sida har mottagits.

• Windows 7/Windows Server 2008/Windows Server 2008 R2:

Klicka på Start > Enheter och skrivare. Högerklicka på skrivaren du vill ställa in och klicka sedan på menyn Utskriftsinställningar.

Klicka på fliken Övrigt och välj alternativet Efter att en sida har mottagits.

• (TD-4420DN/TD-4520DN) En alternativ lösning är att koppla ifrån LAN-kabeln tills USB-utskriften är klar.

För Windows

För Windows
Streckkoder som har skrivits ut med andra program än P-touch Editor går inte att läsa.

Om streckkoden skapades med landskapsorientering ska du ändra inställningen för Orientering på fliken Grundinställning för skrivardrivrutinen till Liggande och försöka igen.

image

Problem med den utskrivna bilden

Problem Lösning
Utskrivna papper innehåller strimmor eller tecken av dålig kvalitet eller pappret matas inte korrekt. Är skrivhuvudet eller rullen smutsig?

Trots att skrivhuvudet i allmänhet förblir rent under normal användning kan ludd eller smuts från rullen fastna på skrivarhuvudet. Om det händer ska du rengöra matningsrullen. Mer information imageimage Närliggande information

Utskrivna streckkoder kan inte läsas.
  • Etiketter med streckkoder ska skrivas ut i skrivhuvudets riktning enligt bilden nedan:

image
    1. Skrivhuvud
    2. Streckkod
    3. Utskriftsriktning
  • Det går kanske inte att läsa streckkoder om de förminskas eller förstoras.

Nätverksproblem (TD-4420DN/TD-4520DN)

Problem Lösning
Du använder säkerhetsprogramvara.
  • Kontrollera inställningarna i installationsdialogrutan.
  • Tillåt åtkomst när säkerhetsprogramvarans varningsmeddelande visas under skrivarinstallationen.
Du använder MAC-adressfiltrering.

Du kan bekräfta MAC-adressen genom att skriva ut skrivarinställningsrapporten. Mer information imageimage Närliggande information

Skrivaren är inte korrekt ansluten till nätverket.
  • Se till att skrivaren är i det läge du vill ansluta till.
  • Om skrivaren fortfarande inte är ansluten gör du följande:
    • För Trådbundet LAN

Se till att LAN-kabeln är korrekt ansluten.

Skrivaren har inte tilldelats en tillgänglig IP-adress.
  • Kontrollera IP-adressen och nätmasken. Kontrollera att både datorns och skrivarens IP-adresser och nätmasker är korrekta och finns på samma nätverk.

Om du vill ha mer information om att verifiera IP-adress och nätmasker kontaktar du nätverksadministratören.

• Med Verktyg för skrivarinställning bekräftar du IP-adress, nätmask och andra nätverksinställningar. Mer information imageimage Närliggande information
Din tidigare utskrift lyckades inte.
  • Om den ofärdiga utskriften ligger kvar i datorns utskriftskö tar du bort den.

Till exempel när du använder Windows 10:

Klicka på Start > Inställningar > Enheter > Skrivare och skannrar. Klicka på skrivaren som du vill ställa in och klicka sedan på Öppna kön. Klicka på Skrivare > Avbryt alla dokument.

Jag har kontrollerat och provat allt ovanstående men skrivaren skriver inte ut.

Avinstallera skrivardrivrutinen och programvaran och installera om dem.

Du godkände inte dialogrutan med säkerhetsvarningen som visades under standardinstallationen, BRAdmin Light-installationen eller utskriften.

Om du inte godkänner dialogrutan med säkerhetsvarningen kan brandväggsfunktionen i säkerhetsprogramvaran neka åtkomst. En del säkerhetsprogramvara kan blockera åtkomst utan att visa någon dialogruta med säkerhetsvarningar. Information om hur du tillåter åtkomst finns i instruktionerna till säkerhetsprogramvaran. Du kan även kontakta tillverkaren.

Fel portnummer används för skrivarens nätverksfunktioner.

Följande portnummer används för Brothers nätverksfunktioner:

• BRAdmin Light: Portnummer 161/Protokoll UDP.

Information om hur du öppnar porten finns i instruktionerna till säkerhetsprogrammet. Du kan även kontakta tillverkaren.