Hjem > Skriverinnstillinger > Endre skriverinnstillinger ved bruk av Verktøy for skriverinnstillinger (Windows) > Kommunikasjonsinnstillinger i Verktøy for skriverinnstillinger (Windows)

Kommunikasjonsinnstillinger i Verktøy for skriverinnstillinger (Windows)

Beslektede modeller :TD‑4420DN / TD‑4520DN
Bruk Kommunikasjonsinnstillinger i Verktøy for skriverinnstillinger til å angi eller endre informasjon om skriverkommunikasjon når du kobler sammen skriveren og datamaskinen med en USB-kabel. Ikke bare kan du endre kommunikasjonsinnstillingene for én skriver, men du kan også bruke de samme innstillingene på flere skrivere.

Dialogboksen for innstillinger

image
  1. Menylinje
    Gir tilgang til forskjellige kommandoer gruppert under hver menytittel (Fil, Verktøy og Hjelp menyene) i henhold til funksjonene deres.
  2. Nodenavn

Viser nodenavnet (noder kan endres navn på).

3. Visnings-/endringsområde for innstillinger
    Viser gjeldende innstillinger for det valgte elementet.
  4. Oppdater
    Oppdaterer de viste innstillingene med den siste informasjonen.
  5. Avslutt

Lukker Kommunikasjonsinnstillinger-vinduet og returnerer til hovedvinduet til Verktøy for skriverinnstillinger.

image
    Hvis du klikker på Avslutt uten å klikke på Bruk-knappen etter at du har endret på innstillingene, tas ikke innstillingene i bruk på skriverne.
  6. Bruk

Tar i bruk innstillingene på skriveren. Velg Lagre i kommandofil-kommandoen fra rullegardinlisten for å lagre de angitte innstillingene i en kommandofil. Den lagrede kommandofilen kan brukes sammen med masselagringsmodusen for at innstillingene skal tas i bruk på en skriver.

image
    Klikk på Bruk for at alle innstillinger i alle kategorier skal tas i bruk på skriveren. Dersom Deaktiver disse innstillingene-avkrysningsboksen er valgt, tas ikke innstillingene i bruk.
  7. Elementer
    Når Gjeldende status-menyen er valgt, vises de gjeldende innstillingene i visnings-/endringsområdet for innstillinger. Velg elementet for innstillingene du vil endre.
  8. Deaktiver disse innstillingene
    Når du klikker i denne avkrysningsboksen, vises image i fanen, og innstillingene kan ikke lenger angis eller endres. Innstillingene i en fane der image vises, brukes ikke på skriveren selv om du klikker på Bruk. I tillegg, lagres eller eksporteres ikke innstillingene i fanen når kommandoen Lagre i kommandofil eller Eksporter brukes. Hvis du vil bruke innstillingene på skriveren, eller lagre eller eksportere dem, må du fjerne merket i avkrysningsboksen.
  9. Innstillinger-fanen
    Inneholder innstillinger som kan angis eller endres. Hvis image vises i fanen, brukes ikke innstillingene på skriveren.
  10. Skriver
    Viser en liste over tilkoblede skrivere.

Menylinje

Fil-menyalternativer

• Ta i bruk innstillingene for skriveren

Tar i bruk innstillingene på skriveren.

• Lagre innstillinger i kommandofil

Lagrer de angitte innstillingene i en kommandofil. Filtypen er BIN. Den lagrede kommandofilen kan brukes sammen med masselagringsmodusen for at innstillingene skal tas i bruk på en skriver.

image
    • Dersom Deaktiver disse innstillingene-avkrysningsboksen er valgt, lagres ikke innstillingene.
    • Følgende informasjon blir ikke lagret sammen med kommandofilen:
      • Nodenavn
      • IP-adresse, nettverksmaske og standard gateway-adresse (når IP-adressen er satt til STATIC)
    • De lagrede kommandoene for kommunikasjonsinnstillinger er bare beregnet på å ta i bruk innstillinger for en skriver. Bruk masselagringsmodus for å lagre innstillingene på skriveren med denne kommandofilen.
    • Lagrede kommandofiler inneholder pålitelighetskontrollsnøkler og passord. Gjennomfør nødvendige tiltak for å beskytte lagrede kommandofiler, for eksempel å lagre dem på et sted som ikke er tilgjengelig for andre brukere.
    • Ikke send kommandofiler til en annen skrivermodell.

• Installere sertifikater

Noen autentiseringsmetoder for nettverk kan kreve et sertifikat.

Installer et sertifikat på den tilkoblede skriveren eller lagre et sertifikat som en kommandofil som kan distribueres til de samme skrivermodellene.

• Importer
    • Velg en profil som skal importeres

Importerer den eksporterte filen og bruker innstillingene på en skriver. Klikk på Bla gjennom og velg filen du vil importere. Innstillingene i den valgte filen vises i visnings-/endringsområdet for innstillinger.

image
      • Alle innstillinger kan importeres, bortsett fra nodenavn.
      • Bare de profilene som er kompatible med den valgte skriveren, kan importeres.
      • Hvis den importerte profilens IP-adresse er satt til STATIC, endrer du IP-adressen for den importerte profilen etter behov slik at den ikke dupliserer IP-adressen til en eksisterende skriver i nettverket.
  • Eksporter

Lagrer gjeldende innstillinger i en fil. Dersom Deaktiver disse innstillingene-avkrysningsboksen er valgt, lagres ikke innstillingene.

image
    Eksporterte filer blir ikke kryptert.

Verktøy-menyalternativer

• Innstillinger for alternativer
    • Starter automatisk skriveren på nytt etter at de nye innstillingene er bekreftet

Hvis denne avkrysningsboksen er valgt, starter skriveren automatisk på nytt etter at kommunikasjonsinnstillingene er tatt i bruk. Hvis merkingen i denne avkrysningsboksen blir fjernet, må skriveren startes på nytt manuelt.

image
      Ved konfigurering av flere skrivere kan du redusere tiden som kreves for å endre innstillingene ved å fjerne avmerkingen for dette alternativet. I dette tilfellet anbefaler vi at du merker av i avkrysningsboksen for dette alternativet når du konfigurerer den første skriveren slik at du kan bekrefte at hver innstilling fungerer som tiltenkt.
    • Oppdager automatisk den tilkoblede skriveren, og henter de gjeldende innstillingene

Når denne avkrysningsboksen er valgt og en skriver er koblet til datamaskinen, blir skriveren oppdaget automatisk og skriverens gjeldende innstillinger vises i Gjeldende status-ruten.

image
      Hvis den tilkoblede skriveren er en annen enn skriveren som vises på Skriver-rullegardinlisten, endres de tilgjengelige innstillingene i alle kategorier slik at de stemmer overens med den tilkoblede skriveren.
  • Endre nodenavn/navn på Bluetooth-enhet

Her kan du endre navn på en node.

• Tilbakestill til standard kommunikasjonsinnstillinger

Returnerer kommunikasjonsinnstillingene til fabrikkens standardinnstillinger.

Hjelp-menyalternativer

• Vis frem hjelpen

Viser hjelpeemnene.

Generelt-fanen

IPv6
  • IPv6-bruk

Velger Aktiver eller Deaktiver.

• Prioritering av IPv6-adresse

Velger å gi prioritet til en IPv6-adresse.

Kablet LAN-fanen

TCP/IP
  • Oppstartsmetode

Velger alternativet AUTO, BOOTP, DHCP, RARP eller STATIC.

• IP adresse/Nettverksmaske/Gateway

Angir de ulike nettverksverdiene. Du kan bare skrive inn disse innstillingene når IP-adressen er satt til STATIC.

• DNS-servermetode

Velger alternativ AUTO eller STATIC.

• Primær DNS-servers IP-adresse/Sekundær DNS-servers IP-adresse

Du kan bare skrive inn disse innstillingene når DNS-server er satt til STATIC.

IPv6
  • Statisk IPv6-adresse

Spesifiserer en permanent IPv6-adresse.

• Aktiver denne adressen

Aktiverer den angitte statiske IPv6-adressen.

• Primær DNS Server IPv6 Addresse/Sekundær DNS Server IPv6 adresse

Angir DNS-tjenerens IPv6-adresser.

• IPv6-adresseliste

Viser listen over IPv6-adresser.

Autentisering for kablet 802.1x-nettverk
Konfigurerer IEEE 802.1x-godkjenning.
  • Status for kablet 802.1x-nettverk

Aktiver eller deaktiver IEEE 802.1x-godkjenning for kablet nettverk.

• Autentiseringsmetode

Velg autentiseringsmetoden.

• Bruker ID/Passord

Du kan bare angi innstillinger når EAP-MD5, EAP‑FAST, PEAP, EAP‑TTLS eller EAP‑TLS er valgt som autentiseringsmetode. Med EAP-TLS er det heller ikke nødvendig å registrere et passord, men et klientsertifikat må registreres. Hvis du vil registrere et sertifikat, kobler du til skriveren fra en webleser og angir deretter sertifikatet. Installering av godkjenningssertifikat kan også utføres med Verktøy for skriverinnstillinger, ved å gå til menylinjen: Fil>Installere sertifikater.