Hjem > Feilsøking > Utskriftsproblemer

Utskriftsproblemer

Problem Løsning

LED-indikatoren lyser ikke.

• Er adapterledningen tilkoblet riktig?

Sjekk at ledningen er riktig tilkoblet.

• Dersom LED-indikatoren fortsatt ikke lyser, kontakt Brother kundeservice.
Skriveren skriver ikke ut eller du får en utskriftsfeilmelding.
  • Er ledningen løs?

Pass på at ledningen er forsvarlig tilkoblet.

• Er rullen installert på riktig måte?

Hvis den ikke er det, tar du ut rullen og installerer den på nytt.

• Er rullen tom?

Installer en ny rull.

• Er dekselet til rullen åpent?

Pass på at dekselet til rullen er lukket.

• Har det oppstått en utskrifts- eller overføringsfeil?

Slå skriveren av og på igjen. Hvis det fremdeles er et problem, kontakt Brother kundeservice.

• Hvis skriveren er tilkoblet via en USB-hub, kan du prøve å koble den direkte til datamaskinen. Hvis den ikke er det, kan du prøve å koble den til en annen USB-port.
Det vises en dataoverføringsfeil på datamaskinen.
  • Er riktig port valgt?

Pass på at riktig port er valgt.

• Er skriveren i kjølemodus?

Dersom strømlampen lyser grønt og statuslampen blinker oransje, venter du til statuslampen slutter å blinke og prøver å skrive ut på nytt.

• Finnes det ufullførte utskriftsjobber?

Hvis du prøver å skrive ut samtidig som andre brukere skriver ut store mengder data, kan ikke skriveren godta utskriftsjobben din før den pågående utskriftsjobben er ferdig. Hvis dette skjer, må du sende utskriftsjobben på nytt når de andre jobbene er ferdige.

Jeg vil avbryte gjeldende utskriftsjobb. Trykk på image mens utskriften er midlertidig stoppet.
Utskriftskvaliteten er dårlig. Finnes det smuss eller støv på skrivehodet eller rullen, som forhindrer fri rotasjon?

Rengjør skrivehodet eller rullen. For mer informasjon imageimage Beslektet informasjon

Skriveren mater ikke papir.
  • Er det smuss eller lo på rullen, som gjør at den ikke roterer fritt?

Rengjør rullen. For mer informasjon imageimage Beslektet informasjon

• Pass på at papirets utmatingsbane ikke er blokkert.
  • Fjern rullen og installer den på nytt. For mer informasjon imageimage Beslektet informasjon
  • Pass på at dekselet til rullen er helt lukket.
Skriveren mater papir kontinuerlig.
  • Åpne dekselet til rullen.
  • Trykk på hvilken som helst knapp for å stoppe mating.

Trykk på image mens utskriften er midlertidig stoppet for å avbryte utskriftsjobben.

Trykk på hvilken som helst knapp bortsett fra image mens utskriften er midlertidig stoppet, for å fortsette utskriften.

Skriveren stopper ikke mellom etiketter.
  • Pass på at mediuminformasjonen er riktig angitt. Du kan angi mediuminformasjonen ved å bruke Oppsett av papirstørrelse i Verktøy for skriverinnstillinger.
  • Hvis sensoren er skitten, tørker du av den med en tørr bomullspinne.
  • Pass på at det ikke er noe som blokkerer sensoren.
Det oppstår en feil når rullen ikke kan mates til begynnelsen av utskriften.

Hvis en matingsfeil oppstår, bruker du Oppsett av papirstørrelse i Verktøy for skriverinnstillinger til å tilordne de riktige papirinnstillingene til skriveren.

Skriveren er i avkjølingsmodus. Det termiske hodet er for varmt.

Skriveren stopper og fortsetter utskriften først etter at skrivehodet er kjølt ned. Det termiske hodet kan bli for varmt hvis du skriver ut et stort antall etiketter.

Når det termiske hodet blir for varmt, kan det føre til avbildninger utenfor utskriftsområdet. For å unngå overoppheting må du også sørge for at skriveren har tilstrekkelig ventilasjon og ikke er plassert i et lukket område.

Hvis skriveren må nedkjøles fordi den er overopphetet på grunn av typen rull du bruker eller innholdet i etiketten, kan utskriften ta lengre tid enn normalt.

MERK
Denne tilstanden kan oppstå oftere når skriveren brukes i høytliggende områder (over 3048 m) på grunn av den lavere lufttettheten som er tilgjengelig for kjøling av skriveren.
Jeg vil nullstille skriveren / slette data overført fra datamaskinen. imageimage Beslektet informasjon
Skrivehodet kan ikke festes. Skrivehodet kan ikke festes dersom fjæren til skrivehodet stikker ut. Plasser fjæren til skrivehodet korrekt og prøv igjen.
image
Mediene mates ikke korrekt ut ved bruk av den valgfrie etikettfjerneren. Har sensoren på etikettfjerner vært utsatt for direkte sollys?

Hvis sensoren på etikettfjerneren har vært utsatt for direkte sollys, er det ikke sikkert at lastede medier oppdages korrekt. Bruk skriveren på en plassering som ikke er utsatt for direkte sollys.

Under utskrift via USB-kabelen, stopper skriveren ofte, og fortsetter deretter å skrive ut.
  • Er skriveren stilt inn på sekvensiell utskrift? Sett i så fall utskriftsmodus til bufret utskrift.
    • Windows 10 / Windows Server 2016:

Klikk på Start > Innstillinger > Enheter > Skrivere og skannere. Klikk på den skriveren du vil sette opp, og klikk deretter på Åpne kø. Klikk på Skriver > Utskriftsinnstillinger.

Klikk på Annet-fanen og velg Etter at én side er mottatt-alternativet.

• Windows 8 / Windows 8.1 / Windows Server 2012 / Windows Server 2012 R2:

Klikk på Kontrollpanel i Appar-skjermbildet. Klikk på Maskinvare og lyd > Enheter og skrivere. Høyreklikk på den skriveren du vil sette opp, og klikk deretter på Utskriftsinnstillinger-menyen.

Klikk på Annet-fanen og velg Etter at én side er mottatt-alternativet.

• Windows 7 / Windows Server 2008 / Windows Server 2008 R2:

Klikk på Start > Enheter og skrivere. Høyreklikk på den skriveren du vil sette opp, og klikk deretter på Utskriftsinnstillinger-menyen.

Klikk på Annet-fanen og velg Etter at én side er mottatt-alternativet.

• (TD-4420DN/TD-4520DN) En annen løsning er å koble fra LAN-kabelen til USB-utskriften er fullført.

For Windows

For Windows
Strekkoder som skrives ut ved hjelp av andre applikasjoner enn P-touch Editor kan ikke leses.

Dersom strekkodedataene ble opprettet i liggende retning, må du endre Retning-innstillingen i Grunnleggende-fanen til skriverdriveren til Liggende og prøve igjen.

image

Problemer med utskrevne bilder

Problem Løsning
Utskrevet papir har striper eller tegn av dårlig kvalitet, eller papiret mates ikke som det skal. Er skrivehodet eller rullen skitne?

Selv om skrivehodet vanligvis forblir rent ved normal bruk, kan lo eller smuss fra rullen klebe seg fast til skrivehodet. Rengjør rullen dersom dette oppstår. For mer informasjon imageimage Beslektet informasjon

Trykte strekkoder kan ikke leses.
  • Skriv ut etiketter slik at strekkodene er plassert i forhold til skrivehodet som vist nedenfor:

image
    1. Skrivehode
    2. Strekkoder
    3. Utskriftsretning
  • Strekkoder kan muligens ikke leses av hvis de er reduserte eller forstørrede.

Nettverksproblemer (TD-4420DN/TD-4520DN)

Problem Løsning
Du bruker sikkerhetsprogramvare.
  • Kontroller innstillingene i installeringsdialogboksen.
  • Tillat tilgang når varselmeldingen i sikkerhetsprogramvaren vises under skriverinstalleringen.
Du bruker MAC-adressefiltrering.

Du kan kontrollere MAC-adressen ved å skrive ut skriverinnstillingsrapporten. For mer informasjon imageimage Beslektet informasjon

Skriveren er ikke riktig koblet til nettverket.
  • Pass på at skriveren er i modusen du ønsker å koble til.
  • Dersom skriveren fremdeles ikke er tilkoblet, gjør du følgende:
    • For kablet LAN

Pass på at LAN-kabelen er riktig tilkoblet.

Skriveren er ikke tilordnet en tilgjengelig IP-adresse.
  • Kontroller IP-adressen og nettverksmasken. Bekreft at både IP-adressene og nettverksmaskene på datamaskinen og skriveren er riktige og plassert i samme nettverk.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kontrollerer IP-adressen og nettverksmasken, kan du kontakte nettverksadministrator.

• Kontroller IP-adressen, nettverksmasken og andre nettverksinnstilllinger ved bruk av Verktøy for skriverinnstilling. For mer informasjon imageimage Beslektet informasjon
Den forrige utskriftsjobben mislyktes.
  • Dersom en uferdig utskriftsjobb fortsatt finnes i datamaskinens utskriftskø, sletter du den.

For eksempel, ved bruk av Windows 10:

Klikk på Start > Innstillinger > Enheter > Skrivere og skannere. Klikk på den skriveren du vil sette opp, og klikk deretter på Åpne kø. Klikk på Skriver > Avbryt alle dokumenter.

Jeg har kontrollert og prøvd alt ovenstående, men skriveren skriver fortsatt ikke ut.

Avinstaller skriverdriveren og programvaren, og installer dem på nytt.

Du valgte ikke å gi tilgang da dialogboksen med sikkerhetsvarsel ble vist under standard installering, BRAdmin Light-installering eller under utskrift.

Hvis du ikke valgte å gi tilgang da dialogboksen med sikkerhetsvarsel ble vist, kan det hende at brannmurfunksjonen i sikkerhetsprogramvaren blokkerer tilgangen. Enkelte sikkerhetsprogramvarer kan blokkere tilgang uten å vise en dialogboks med et sikkerhetsvarsel. For å godta tilgang kan du se instruksjonene for din sikkerhetsprogramvare eller kontakte produsenten.

Feil portnumre brukes til Brothers nettverksfunksjoner.

Følgende portnumre brukes for Brother-nettverksfunksjoner:

• BRAdmin Light: portnummer 161 / UDP-protokoll

For mer informasjon om hvordan du åpner porten, se instruksjonene til sikkerhetsprogramvaren eller kontakt produsenten.