Koti > Tulostinasetukset > Tulostimen asetusten muuttaminen Tulostinasetustyökalun avulla (Windows) > Tulostinasetustyökalun tietoliikenneasetukset (Windows)

Tulostinasetustyökalun tietoliikenneasetukset (Windows)

Vastaavat mallit:TD‑4420DN / TD‑4520DN
Määritä Tulostinasetustyökalun Tietoliikenneasetukset-vaihtoehdon avulla tulostimen tietoliikenneasetukset tai muuta niitä, kun yhdistät tulostimen ja tietokoneen USB-kaapelilla. Yhden tulostimen tietoliikenneasetusten muuttamisen lisäksi voit ottaa samat asetukset käyttöön useissa tulostimissa.

Asetukset-valintaikkuna

image
  1. Valikkorivi
    Tarjoaa pääsyn erilaisiin komentoihin, jotka on ryhmitelty kunkin valikko-otsikon alle (valikot Tiedosto, Työkalut ja Ohje) niiden toimintojen mukaan.
  2. Solmun nimi

Näyttää solmun nimen (solmujen nimen voi vaihtaa).

3. Asetusten näyttämis-/muuttamisalue
    Näyttää valitun kohteen nykyiset asetukset.
  4. Päivitä
    Päivittää näytössä näkyvät asetukset uusimmilla tiedoilla.
  5. Lopeta

Sulkee Tietoliikenneasetukset-ikkunan ja palauttaa Tulostinasetustyökalun pääikkunaan.

image
    Asetuksia ei oteta käyttöön tulostimille, jos Lopeta valitaan valitsematta Käytä-painiketta asetusten muuttamisen jälkeen.
  6. Käytä

Ottaa asetukset käyttöön tulostimessa. Jos haluat tallentaa määritetyt asetukset komentotiedostoon, valitse avattavasta luettelosta Tallenna komentotiedostoon. Tallennettua komentotiedostoa voi käyttää massamuistitilassa ottamaan asetukset käyttöön tulostimeen.

image
    Käytä-vaihtoehdon valitseminen ottaa kaikkien välilehtien kaikki asetukset käyttöön tulostimeen. Jos Poista nämä asetukset käytöstä -valintaruutu valitaan, asetuksia ei oteta käyttöön.
  7. Ominaisuus
    Kun Nykyinen tila -valikko on valittuna, nykyiset asetukset tulevat näkyviin asetusten näyttämisen/muuttamisen alueelle. Valitse asetusten kohde, jota haluat muuttaa.
  8. Poista nämä asetukset käytöstä
    Kun tämä valintaruutu on valittuna, image tulee näkyviin välilehteen eikä asetuksia enää voi määrittää tai muuttaa. Sellaisen välilehden asetuksia, jossa näkyy image, asetuksia ei oteta käyttöön tulostimessa, vaikka Käytä-vaihtoehto valittaisiin. Lisäksi välilehden asetuksia ei tallenneta tai viedä, kun Tallenna komentotiedostoon tai Vie valitaan. Jos haluat ottaa asetukset käyttöön tulostimeen tai tallentaa tai viedä ne, poista valintaruudun valinta.
  9. Asetusvälilehdet
    Sisältävät asetukset, jotka voi määrittää tai joita voi muuttaa. Jos välilehdessä näkyy image, asetuksia ei oteta käyttöön tulostimessa.
  10. Tulostin
    Yhdistettyjen tulostinten luettelo näkyy tässä.

Valikkorivi

Tiedosto-valikon vaihtoehdot

• Ota asetukset käyttöön tulostimelle

Ottaa asetukset käyttöön tulostimessa.

• Tallenna asetukset komentotiedostoon

Tallentaa määritetyt asetukset komentotiedostoon. Tiedostotunniste on BIN. Tallennettua komentotiedostoa voi käyttää massamuistitilassa ottamaan asetukset käyttöön tulostimeen.

image
    • Jos Poista nämä asetukset käytöstä -valintaruutu valitaan, asetuksia ei tallenneta.
    • Seuraavia tietoja ei tallenneta komentotiedostoon:
      • Solmun nimi
      • IP-osoite, aliverkon peite ja oletusyhdyskäytävä (kun IP-osoiteasetus on STATIC)
    • Tallennetut tietoliikenneasetuskomennot on tarkoitettu käytettäviksi ainoastaan asetusten ottamiseen käyttöön tulostimeen. Jos haluat ottaa asetukset käyttöön tulostimeen käyttäen tätä komentotiedostoa, käytä massamuistitilaa.
    • Tallennetut komentotiedostot sisältävät todennusavaimia ja salasanoja. Tee tarvittavat varotoimet, jotta voit suojata tallennettuja komentotiedostoja. Voit esimerkiksi tallentaa komentotiedostot sijaintiin, jota muut käyttäjät eivät pysty käyttämään.
    • Älä lähetä komentotiedostoja eri tulostinmalliin.

• Asenna varmenteet

Jotkin verkkotodennusmenetelmät saattavat vaatia varmenteen.

Asenna varmenne yhdistettyyn tulostimeen tai tallenna varmenne komentotiedostona, joka voidaan jaella samoihin tulostinmalleihin.

• Tuo
    • Valitse tuotava profiili

Tuo viedyn tiedoston ja ottaa asetukset käyttöön tulostimeen. Valitse Selaa ja etsi tiedosto, jonka haluat tuoda. Valitun tiedoston asetukset näkyvät asetusten näyttämisen/muuttamisen alueella.

image
      • Kaikki asetukset voidaan tuoda solmujen nimiä lukuun ottamatta.
      • Vain valitun tulostimen kanssa yhteensopivat profiilit voidaan tuoda.
      • Jos tuodun profiilin IP-osoiteasetus on STATIC, muuta tuodun profiilin IP-asetusta tarpeen mukaan niin, ettei se ole sama kuin verkossa jo olevan sellaisen tulostimen IP-osoite, jonka asetukset on viimeistelty.
  • Vie

Tallentaa nykyiset asetukset tiedostoon. Jos Poista nämä asetukset käytöstä -valintaruutu valitaan, asetuksia ei tallenneta.

image
    Vietyjä tiedostoja ei salata.

Työkalut-valikon vaihtoehdot

• Asetukset
    • Käynnistä tulostin automaattisesti uudelleen uusien asetusten käyttöönoton jälkeen

Jos tämä valintaruutu on valittuna, tulostin käynnistetään automaattisesti uudelleen sen jälkeen, kun tietoliikenneasetukset on otettu käyttöön. Jos tämä valintaruutu ei ole valittuna, tulostin on käynnistettävä manuaalisesti uudelleen.

image
      Kun määrität useita tulostimia, voit lyhentää asetusten muuttamiseen tarvittavaa aikaa poistamalla tämän valintaruudun valinnan. Tässä tapauksessa suosittelemme tämän valintaruudun valitsemista, kun määrität ensimmäisen tulostimen, jotta voit vahvistaa, että jokainen asetus toimii tarkoitetulla tavalla.
    • Tunnistaa liitetyn tulostimen automaattisesti ja noutaa nykyiset asetukset

Jos tämä valintaruutu on valittuna ja tulostin on kytketty tai yhdistetty tietokoneeseen, tulostin tunnistetaan automaattisesti ja tulostimen nykyiset asetukset tulevat näkyviin Nykyinen tila -ruutuun.

image
      Jos kytketty tai yhdistetty tulostin on eri kuin avattavassa Tulostin-luettelossa näkyvä tulostin, kaikissa välilehdissä käytettävissä olevat asetukset muuttuvat vastaamaan kytkettyä tai yhdistettyä tulostinta.
  • Muuta solmun nimeä/Bluetooth-laitteen nimeä

Sallii solmun nimen nimeämisen uudelleen.

• Palaa oletustietoliikenneasetuksiin

Palauttaa tietoliikenneasetukset niiden tehtaan oletusasetuksiksi.

Ohje-valikon vaihtoehdot

• Näytä ohje

Näyttää ohjeaiheet.

Yleiset-välilehti

IPv6
  • IPv6-käyttö

Valitsee vaihtoehdon Ota käyttöön tai Poista käytöstä.

• IPv6-osoite ensisijainen

Valitsee IPv6-osoitteen olevan ensisijainen.

Kiinteä lähiverkko -välilehti

TCP/IP
  • Boot Method

Valitsee vaihtoehdon AUTO, BOOTP, DHCP, RARP tai STATIC.

• IP-osoite/Aliverkon peite/Yhdyskäytävä

Määrittää erilaiset verkkoyhteyden arvot. Voit syöttää nämä asetukset vain, kun IP-osoitteen asetus on STATIC.

• DNS-palvelinmenetelmä

Valitsee vaihtoehdon AUTO tai STATIC.

• Ensisijaisen DNS-palvelimen IP-osoite/Toissijaisen DNS-palvelimen IP-osoite

Voit syöttää nämä asetukset vain, kun DNS-palvelimen asetus on STATIC.

IPv6
  • Staattinen IPv6-osoite

Määrittää pysyvän IPv6-osoitteen.

• Ota tämä osoite käyttöön

Ota käyttöön määritetyn staattisen IPv6-osoitteen.

• Ensisijainen nimipalvelimen IPv6-osoite/Toissijainen nimipalvelimen IPv6-osoite

Määrittää DNS-palvelimen IPv6-osoitteet.

• IPv6-osoiteluettelo

Näyttää IPv6-osoitteiden luettelon.

Kiinteän verkon 802.1x-todennus
Määrittää IEEE 802.1x -todennuksen.
  • Kiinteän verkon 802.1x-tila

Ota käyttöön kiinteän verkon IEEE 802.1x -todennus tai poista se käytöstä.

• Todennusmenetelmä

Valitse todennusmenetelmä.

• Käyttäjätunnus/Salasana

Voit määrittää asetukset vain, kun todennusmenetelmäksi on valittu EAP-MD5, EAP-FAST, PEAP, EAP-TTLS tai EAP-TLS. Lisäksi EAP-TLS:ää käytettäessä salasanaa ei tarvitse rekisteröidä, mutta asiakasvarmenne täytyy rekisteröidä. Jos haluat rekisteröidä varmenteen, muodosta yhteys tulostimeen selaimesta ja määritä varmenne sitten. Todennusvarmenteen asentaminen voidaan suorittaa myös Tulostinasetustyökalulla siirtymällä valikkoriville: Tiedosto>Asenna varmenteet.