Brother Solutions Center

Поддръжка и изтегляне

Правила за разкриване на уязвимости на Brother PSIRT

 

 

Тази политика описва как клиентите и изследователите по сигурността съобщават за уязвимости на Brother („Brother“, „ние“, „нас“ или „наш“) и нашата поддръжка.Обхват на доклада за уязвимост

Уязвимостта, свързана с нашите продукти, софтуер и облачни услуги, е предмет на доклад за уязвимост в съответствие с тази Политика.


Не приемаме отчети за следното:Докладване на уязвимост

Моля, използвайте формата за докладване на нашия уебсайт на линка по-долу, за да съобщите за уязвимост, свързана с нашите продукти, софтуер или облачни услуги.
Докладвайте потенциална уязвимост на сигурността на Brother PSIRT (само на английски)


За сортиране и приоритизиране на вашия отчет, моля, предоставете следната информация:


Brother PSIRT е точката за контакт за запитвания относно уязвимости на продукта. Моля, имайте предвид, че може да не сме в състояние да отговорим на запитвания, които не са свързани с уязвимости.
Относно запитвания, които не са свързани с уязвимости, моля, свържете се с местния център за обслужване на клиенти на Brother или с търговеца, от който сте закупили продукта. Моля, обърнете се към уебсайта на Brother за информация за контакт.Нашият отговор след получаване на сигнал

Ние ще потвърдим получаването на доклада в рамките на 7 дни след получаване на доклад относно уязвимост на нашите продукти, софтуер или облачни услуги. В някои случаи представител на търговската компания на Brother във вашия регион може да се свърже с вас относно доклада. За да улесним тази комуникация, може да споделим личната информация, която сте предоставили на Brother PSIRT Vulnerability Reporting Contact с търговската компания на Brother Моля, прегледайте нашата политика за поверителност за информация как обработваме личните данни.


Нашият софтуерен отдел, отговарящ за съответния продукт, ще прегледа докладваната уязвимост, за да потвърди дали това е нова уязвимост. След като потвърдим дали уязвимостта съществува в нашия продукт, ще се свържем с вас отново, като използваме посочения от вас имейл адрес.


Когато докладваната уязвимост бъде отстранена, ние ще се координираме с докладващия и съответните страни, за да определим дата за публикуване на съвет за сигурност, като гарантираме, че нашите клиенти могат да предприемат подходящи мерки. Веднага щом завършим подготовката за публично оповестяване, ще публикуваме съвета за сигурност на нашия уебсайт.Награда за грешки

Ние не предлагаме платена програма за награди за грешки, независимо от съдържанието на доклада.