Hjem > Sikkerhet > Bruk IEEE 802.1x-pålitelighetskontroll for et kablet eller et trådløst nettverk > Konfigurere IEEE 802.1x-pålitelighetskontroll for et kablet eller et trådløst nettverk ved hjelp av Internett-basert styring (nettleser)

Konfigurere IEEE 802.1x-pålitelighetskontroll for et kablet eller et trådløst nettverk ved hjelp av Internett-basert styring (nettleser)

• Hvis du konfigurerer maskinen ved hjelp EAP-TLS-godkjenning, må du installere klientsertifikatet som er utstedt av en sertifikatinstans før du starter konfigurasjonen. Kontakt nettverksadministratoren om klientsertifikatet. Hvis du har installert mer enn ett sertifikat, anbefaler vi at du skriver ned sertifikatnavnet du vil bruke.
  • Før du bekrefter serversertifikatet, må du importere CA-sertifikatet som ble utstedt av sertifiseringsinstansen som signerte serversertifikatet. Kontakt nettverksadministrator eller Internett-leverandøren for å bekrefte om det er nødvendig å importere et CA-sertifikat.

image

Du kan også konfigurere IEEE 802.1x-pålitelighetskontroll med veiviseren for trådløst oppsett via kontrollpanelet (trådløst nettverk).

1. Start nettleseren.
  2. Skriv inn "https://maskinens IP-adresse" i nettleserens adresselinje (der "maskinens IP-adresse" er IP-adressen til maskinen).
    Eksempel:

https://192.168.1.2

image
    • Hvis du bruker DNS (Domain Name System) eller aktiverer et NetBIOS-navn, kan du skrive inn et annet navn, som "DeltSkriver" i stedet for IP-adressen.

• Eksempel:

https://DeltSkriver

Hvis du aktiverer et NetBIOS-navn, kan du også bruke nodenavnet.

• Eksempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-navnet er tilgjengelig i nettverkskonfigurasjonsrapporten.

3. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet i feltet Pålogging og klikker deretter på Pålogging.
    image
    Standardpassordet for å styre innstillingene på denne maskinen finner du bak på maskinen, og det angis ved «Pwd».
  4. Gå til navigasjonsmenyen, og klikk på Nettverk.
    image
    Start fra image hvis navigasjonsmenyen ikke vises til venstre på skjermen.
  5. Gjør ett av følgende:
    • For kablet nettverk

Klikk på Kablet>Kablet 802.1x-pålitelighetskontroll.

• For trådløst nettverk

Klikk på Trådløst>Trådløs (bedrift).

6. Konfigurer IEEE 802.1x-pålitelighetskontrollinnstillingene.
    image
    • For å aktivere IEEE 802.1x-pålitelighetskontroll for kablet nettverk, velger du Aktivert for Kablet 802.1x-statusKablet 802.1x-pålitelighetskontroll-siden.
    • Hvis du bruker EAP-TLS-pålitelighetskontroll, må du velge klientsertifikatet som er installert (vises med sertifikatnavn) for verifisering fra Klientsertifikat-rullegardinmenyen.
    • Hvis du velger EAP-FAST-, PEAP-, EAP-TTLS- eller EAP-TLS-pålitelighetskontroll, velg verifiseringsmetoden fra Serversertifikatverifisering-rullegardinmenyen. Verifiser serversertifikatet ved hjelp av CA-sertifikatet, som er importert til maskinen på forhånd og utstedt av sertifiseringsinstansen som signerte serversertifikatet.
    Velg én av følgende verifiseringsmetoder fra Serversertifikatverifisering-rullegardinmenyen:
    Alternativ
    Beskrivelse
    Ingen bekreftelse
    Serversertifikatet kan alltid stoles på. Verifiseringen utføres ikke.
    CA-sert.
    Verifiseringsmetoden for å kontrollere CA-påliteligheten til serversertifikatet, ved hjelp av CA-sertifikatet som er utstedt av sertifikatinstansen som signerte serversertifikatet.
    CA-sert. + ServerID

Verifiseringsmetoden for å kontrollere fellesnavnet *1-verdien til serversertifikatet, i tillegg til CA-påliteligheten til serversertifikatet.

7. Når du er ferdig med konfigurasjonen, klikk på Send inn.
    For kablede nettverk: Etter konfigurering, kobler du maskinen til det IEEE 802.1x-støttede nettverket. Etter noen minutter skriver du ut nettverksinnstillingsrapporten for å sjekke <Wired IEEE 802.1x>-statusen.
    Alternativ
    Beskrivelse
    Success
    Den kablede IEEE 802.1x-funksjonen er aktivert og pålitelighetskontrollen var vellykket.
    Failed
    Den kablede IEEE 802.1x-funksjonen er aktivert, men pålitelighetskontrollen mislyktes.
    Off
    Den kablede IEEE 802.1x-funksjonen er ikke tilgjengelig.
*1
Verifiseringen av fellesnavnet sammenligner fellesnavnet til serversertifikatet med tegnstrengen som er konfigurert for Server-ID. Før du bruker denne metoden, kontakter du systemadministratoren din om serversertifikatets fellesnavn og konfigurerer deretter Server-ID.