Hem > Nätverk > Inställningar för trådlösa nätverk > Använda det trådlösa nätverket > Innan du konfigurerar din maskin för ett trådlöst nätverk

Innan du konfigurerar din maskin för ett trådlöst nätverk

OBS
För vissa modeller kan den trådlösa nätverksanslutningen endast användas när tillvalet WiFi-modul är installerat.

Bekräfta följande innan du försöker konfigurera ett trådlöst nätverk:

• Du måste känna till ditt användar-ID och ditt lösenord om du använder ett trådlöst företagsnätverk.

• För att få bästa möjliga resultat vid vanliga, dagliga dokumentutskrifter ska du placera maskinen så nära åtkomstpunkten/routern för det trådlösa LAN som möjligt, med så få hinder som möjligt mellan maskinen och åtkomstpunkten. Överföringshastigheten för informationen kan påverkas om det finns stora föremål eller väggar mellan de två enheterna eller om det finns störningar från andra elektroniska enheter.

Av den anledningen är en trådlös anslutning kanske inte alltid den bästa anslutningsmetoden för alla typer av dokument och program. Om du skriver ut stora filer, till exempel dokument med flera sidor med både text och stora bilder, kan du välja att använda trådbundet nätverk för snabbare datakommunikation (endast modeller som stöds) eller USB som har den snabbaste överföringshastigheten.

• Maskinen kan användas i både trådbundna och trådlösa nätverk (endast modeller som stöds), men det går bara att använda en anslutningsmetod åt gången. Dock kan en trådlös nätverksanslutning och en Wi-Fi Direct-anslutning, eller en trådbunden nätverksanslutning (endast modeller som stöds) och en Wi-Fi Direct-anslutning användas samtidigt.
  • Trådlöst LAN gör att du enkelt kan upprätta en LAN-anslutning om det finns en signal i närheten. Om säkerhetsinställningarna inte är korrekt konfigurerade kan signalen dock avlyssnas av tredjeparter med onda avsikter, vilket kan leda till:
    • Stöld av personlig eller konfidentiell information
    • Otillbörlig överföring av information till parter där man utger sig för att vara de specificerade personerna
    • Spridning av transkriberat kommunikationsinnehåll som avlyssnats
image
Se till att du känner till den trådlösa routerns/åtkomstpunktens nätverksnamn (SSID) och nätverksnyckel (lösenord). Om du inte kan hitta den här informationen frågar du tillverkaren av din trådlösa router/åtkomstpunkt, din systemadministratör eller Internetleverantör. Brother kan inte tillhandahålla denna information.