Hem > Säkerhet > Använd IPsec > Konfigurera IPsec med hjälp av webbaserad hantering

Konfigurera IPsec med hjälp av webbaserad hantering

Det finns två typer av anslutningsvillkor för IPsecTemplate (Mall): Address (adress) och IPsec. Du kan konfigurera upp till 10 anslutningsvillkor.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).

Till exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    • Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar finns på baksidan av maskinen märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Network (Nätverk)>Security (Säkerhet)>IPsec.
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Konfigurera inställningarna.
    Alternativ Beskrivning
    Status

Aktivera eller inaktivera IPsec.

Negotiation Mode (Förhandlingsläge)

Välj Negotiation Mode (Förhandlingsläge) för IKE fas 1. IKE är ett protokoll som används för att byta krypteringsnycklar för krypterad kommunikation med hjälp av IPsec.

I läget Main (Huvud) är bearbetningstiden längre, men säkerheten är hög. I läget Aggressive (Aggressiv) är överföringshastigheten högre än i läget Main (Huvud) men säkerheten är lägre.

All Non-IPsec Traffic (All icke-IPsec trafik)

Välj den åtgärd som ska vidtas för icke IPsec-paket.

När du använder webbtjänster måste du välja Allow (Tillåt) för All Non-IPsec Traffic (All icke-IPsec trafik). Om du väljer Drop (Släpp) går det inte att använda webbtjänster.

Broadcast/Multicast Bypass (Gruppsändning/Multicast Bypass)

Välj Enabled (Aktiverad) eller Disabled (Avaktiverad).

Protocol Bypass (Förbigå protokoll)

Välj kryssrutorna för de alternativ du önskar.

Rules (Regler)

Aktivera mallen genom att markera kryssrutan Enabled (Aktiverad). Om du väljer flera kryssrutor har kryssrutorna med de lägre numren prioritet om inställningarna för valda kryssrutor hamnar i konflikt.

Klicka på motsvarande rullgardinsmeny för att välja den Address Template (Adressmall) som används för IPsec-anslutningsvillkoren. Lägg till en Address Template (Adressmall) genom att klicka på Add Template (Lägg till mall).

Klicka på motsvarande rullgardinsmeny för att välja den IPsec Template (IPsec-mall) som används för IPsec-anslutningsvillkoren. Lägg till en IPsec Template (IPsec-mall) genom att klicka på Add Template (Lägg till mall).

6. Klicka på Submit (Skicka).

Om maskinen måste startas om för att registrera nya inställningar visas bekräftelseskärmen för omstart.

Om det finns en tom post i den mall du aktiverade i Rules (Regler)-tabellen visas ett felmeddelande. Bekräfta dina val och klicka på Submit (Skicka) igen.