Hem > Säkerhet > Använd IPsec > Introduktion till IPsec

Introduktion till IPsec

IPsec (Internet Protocol Security) är ett säkerhetsprotokoll som använder en valfri internetprotokollsfunktion som förhindrar datamanipulation och ser till att data som skickas som IP-paket hålls hemliga. IPsec krypterar data som överförs på nätverket, t.ex. utskriftsdata som skickas från datorer till en skrivare. Eftersom data krypteras i nätverkslager, använder applikationer med en högre protokollnivå IPsec, även om användaren inte känner till det.

IPsec har stöd för följande funktioner:

• IPsec-överföring

Enligt inställningsvillkoren för IPsec sänder den nätverksanslutna datorn data till och tar emot data från den specificerade enheten med IPsec. När enheten börjar kommunicera med IPsec utbyts nycklar med Internet Key Exchange (IKE) först och sedan överförs krypterade data med hjälp av nycklarna.

Dessutom har IPsec två funktionslägen: transportläge och tunnelläge. Transportläget används huvudsakligen för kommunikation mellan enheter och tunnelläget används i miljöer som t.ex. ett VPN (Virtual Private Network).

image

För IPsec-överföring krävs följande villkor:

• En dator som kan kommunicera med IPsec är ansluten till nätverket.
    • Maskinen är konfigurerad för IPsec-kommunikation.
    • Datorn som är ansluten till din maskin är konfigurerad för IPsec-anslutningar.
  • IPsec-inställningar

Inställningarna som krävs för anslutning med IPsec. Dessa inställningar kan konfigureras med hjälp av webbaserad hantering.

image

Du måste använda en webbläsare på en dator som är ansluten till nätverket för att kunna konfigurera IPsec-inställningarna.