Hjem > Feilsøking > Meldinger om feil og vedlikehold

Meldinger om feil og vedlikehold

Som i ethvert annet avansert kontorutstyr kan feil oppstå, og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, vil maskinen din identifisere feilen eller trenge rutinemessig vedlikehold og vise passende melding. De vanligste feil- og vedlikeholdsmeldingene vises i tabellen.

Følg anvisningene i Handling-kolonnen for å løse feilen og fjerne meldingen.

Du kan selv rette de fleste feil og utføre rutinemessig vedlikehold. Hvis du trenger flere tips: Besøk support.brother.com, og klikk på Vanlige spørsmål og feilsøking-siden.

Feilmelding Årsak Tiltak

Beltefeil

Belteenheten er ikke riktig installert.

Ta ut belteenheten fra maskinen og sett belteenheten tilbake på maskinen.

Bytt avfallstoner

Det er på tide å skifte ut tonersamleren.

Skift ut tonersamleren med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonersamleren.

Bytt toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden. Maskinen stopper alle utskrifter.

Skift ut tonerkassetten for fargen som er merket på LCD-skjermen.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten.

Dekselet åpent

Frontdekselet er ikke helt lukket.

Åpne og lukk deretter frontdekselet på maskinen.

Dekselet åpent

Fikseringsenhetsdekselet er ikke helt lukket.

Lukk fikseringsenhetsdekselet under bakdekselet på maskinen.

Dekselet åpent

Bakdekselet på Postboks (ekstrautstyr) er ikke helt lukket.

Lukk bakdekselet til postboksen (ekstrautstyr).

Feil belte

Belteenheten er ikke riktig for maskinen din.

Ta ut belteenheten og bruk en belteenhet med riktig forsyningsmodellnavn.

Feil på skuff 2

Feil på magasin 3

Det nedre tilleggsmagasinet er ikke installert på riktig måte.

Installer det nedre tilleggsmagasinet på nytt.

Feil størrelse

Papirstørrelsen som er definert i skriverdriveren støttes ikke av det definerte magasinet.

Velg en papirstørrelse som støttes av det definerte magasinet.

Feil størrelse tosidig

Papirstørrelsen som er angitt i maskinens papirstørrelseinnstilling, er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Trykk på image (hvis nødvendig).

Legg papir av riktig størrelse i skuffen og still inn skuffen for den papirstørrelsen.

Velg en papirstørrelse som støttes av 2-sidig utskrift.

Papirstørrelser som er tilgjengelige for automatisk 2-sidig utskrift, er A4, Letter, Legal, Mexico Legal, India Legal og Folio.

Papiret i magasinet er ikke av riktig størrelse og er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Feil tonerpatron

Tonerkassetten for fargen på LCD-skjermen er ikke riktig tonerkassett for maskinen din.

Ta tonerkassetten for fargen som vises på LCD-skjermen ut av trommelenheten, og bruk en tonerkassett med riktig forsyningsmodellnavn.

Feil trommel

Trommelenheten er ikke riktig for maskinen din.

Ta ut trommelenheten og bruk en trommelenhet med riktig forsyningsmodellnavn.

Finner ikke

Maskinen kan ikke oppdage tonerkassetten for fargen som er merket på LCD-skjermen.

Ta tonerkassetten for fargen som vises på LCD-skjermen ut av trommelenheten, og sett tonerkassetten tilbake i trommelenheten.

Maskinen din kan ikke oppdage belteenheten.

Ta ut belteenheten fra maskinen og sett belteenheten tilbake på maskinen.

Maskinen din kan ikke oppdage trommelenheten.

Ta ut trommelenheten fra maskinen og sett trommelenheten tilbake på maskinen.

For mange mag.

Antall installerte tilleggsmagasiner overstiger maksimalt antall.

Reduser antall tilleggsmagasiner.

Forsyninger

Bytt belte

Det er på tide å skifte ut belteenheten.

Skift ut belteenheten med en ny.

Forsyninger

Bytt trommel

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Forsyninger

Snart belteslutt

Belteenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny belteenhet før LCD-skjermen viser Bytt belte.

Forsyninger

T.samler sn full

Tonersamleren er nesten full.

Bestill en ny tonersamler før LCD-skjermen viser Bytt avfallstoner.

Forsyninger

Toner lav: X

(X indikerer tonerkassett- eller trommelenhetsfargen som nesten er oppbrukt. BK=Sort, C=Cyan, M=Magenta, Y=Gul.)

Hvis LCD-skjermen viser denne meldingen, kan du fremdeles skrive ut. Tonerkassetten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny tonerkassett før LCD-skjermen viser Bytt toner.

Forsyninger

Toneravfallsboks full

Tonersamleren er ved slutten av levetiden.

Skift ut tonersamleren.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonersamleren.

Forsyninger

Trommel snart slutt

Trommelenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny trommelenhet før LCD-skjermen viser Bytt trommel.

Grense overskredet

Utskriftsgrensen som er angitt i Secure Function Lock 3.0 ble nådd.

Be administrator sjekke innstillingene for Sikker funksjonslås.

Ikke papir M1

Ikke papir M2

Ikke papir M3

Ikke papir M4

Maskinen kan ikke mate inn papir fra det indikerte papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Fyll på papir i papirskuffen som er indikert på LCD-skjermen. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Ingen 2-sidig skuff

Den tosidige skuffen er ikke satt inn, eller satt inn på feil måte.

Monter den tosidige skuffen på nytt.

Ingen avfallstoner

Tonersamleren er ikke installert eller ikke riktig installert.

Installer tonersamleren på nytt.

Ingen belte

Belteenheten er ikke installert eller ikke riktig installert.

Sett inn belteenheten på nytt.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut belteenheten.

Ingen HUB-støtte

En USB-hub er koblet til det direkte USB-vertskontakt.

Koble USB-huben fra det direkte USB-vertskontakt.

Ingen trommel

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Sett inn tonerkassettene og trommelenheten på nytt.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten.

Ingen trommelenhet

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Sett inn tonerkassettene og trommelenheten på nytt.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten.

Innvendig stopp

Papiret sitter fast inni maskinen.

Åpne frontdekslet, ta ut tonerkassettene og trommelenheten og trekk ut alt fastkjørt papir. Sett inn tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Lukk frontdekselet.

Intet magasin 1

Intet magasin 2

Intet magasin 3

Intet magasin 4

Papirmagasinet er ikke installert eller installert på feil måte.

Installer papirmagasinet på nytt indikert på LCD-skjermen.

Kalibrering

Kalibrering mislyktes.

• Trykk og hold inne image for å slå av maskinen. Vent noen sekunder, og slå den på igjen. Utfør fargekorreksjonen på nytt ved bruk av LCD-skjermen.

• Installer en ny belteenhet.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kan ikke skrive ut ##

Maskinen har et mekanisk problem.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kassettfeil

Tonerkassetten er ikke riktig installert.

Trekk ut trommelenheten, ta ut tonerkassetten for fargen som vises på LCD-skjermen, og sett den tilbake i trommelenheten. Installer trommelenheten i maskinen på nytt.

Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kjøler ned

Temperaturen inni maskinen er for varm. Maskinen stanser den pågående utskriftsjobben midlertidig og går over i avkjølingsmodus.

Vent til maskinen er ferdig med avkjølingen. Kontroller at ingen ventiler på maskinen er blokkert.

Utskriften fortsetter når maskinen er avkjølt.

Kondens

Det kan ha dannet seg kondens inne i maskinen etter en endring i romtemperaturen.

La maskinen være slått på. Vent i 30 minutter med frontdekselet i åpen posisjon. Deretter slår du av maskinen og lukker dekselet. Slå den på igjen.

Kort papirstørrelse

Lengden på papiret i papirskuffen er for kort til at maskinen kan levere det til utgangsskuffen for dokumenter med forsiden ned.

Åpne bakdekselet (utgangskuffen med forsiden opp) for å la den utskrevne siden komme ut i utgangsskuffen med forsiden opp. Fjern de utskrevne sidene, og trykk deretter på Prøv igjen.

Lager fullt

USB Flash-minnet du bruker har ikke nok ledig lagringsplass til å lagre sikker utskriftsdata.

Trykk på image og slett sikre utskriftsdata som har blitt lagret tidligere.

Lagringsenhet ikke gjenkjent

USB-minnepinnen kan ikke brukes.

Trykk Lukk, og deretter trykker og holder du image for å slå av maskinen. Vent noen minutter og slå den på igjen. Hvis feilmeldingen blir stående, endrer du Jobblagringsplassering-innstillingen til maskinens minne.

imageimage Beslektet informasjon: Sikker utskrift med en USB-minnepennSkifte ut tonerkassetten.

Lite papir

Lite papir magasin 1

Lite papir magasin 2

Lite papir magasin 3

Lite papir magasin 4

Papirmagasinet er nesten tomt.

Fyll på papiret i papirskuffen som er indikert på LCD-skjermen.

Mange utdataskuffer

Enten 2 skuff eller 4 skuff ble tatt ut fra Postboks-enheten (ekstrautstyr).

For å bruke Postboks-enheten (ekstrautstyr) i 2 skuffmodus, ta ut både 2 skuff og 4 skuff.

For å bruke Postboks-enheten i 4 skuffmodus, settes både 2 skuff og 4 skuff inn.

Mangler papir - Mp-skuff

FB-skuffen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i FB-skuffen.

Gjør ett av følgende:

• Fyll på papir i FB-skuffen. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i FB-skuffen, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.

Medietype mismatch

Medietypen som er spesifisert i skriverdriveren er forskjellig fra papirtypen som er spesifisert i maskinens meny.

Mat inn riktig type papir i magasinet som er merket på LCD-skjermen, og velg deretter riktig medietype i maskinens Papirtype-innstilling.

Minnet er fullt

Maskinens minne er fullt.

Trykk på image og redusere utskriftsoppløsningen.

Mislyk. Skjermoppst

Du trykket på pekeskjermen før initialiseringen som gjøres når strømmen slås på, var ferdig.

Sørg for at ingenting berører berøringsskjermen.

Det kan hende det har lagt seg restprodukter mellom nedre del av pekeskjermen og rammen.

Legg et stivt papir mellom nedre del av pekeskjermen og rammen, og skyv det frem og tilbake for å få ut eventuelt restprodukt.

Papirmatefeil M1

Papirmatefeil M2

Papirmatefeil M3

Papirmatefeil M4

Maskinen kan ikke mate inn papir fra det indikerte papirmagasinet.

Trekk ut papirmagasinet som vises på LCD-skjermen, og fjern forsiktig alt fastkjørt papir.

Papirstans MP-skuff

Papiret sitter fast i FB-skuffen.

Fjern alt fastkjørt papir fra inni og rundt FB-skuffen. Trykk på Prøv igjen.

Papirstopp postboks

Papiret sitter fast i Postboks-enheten (ekstrautstyr).

Fjern alt fastkjørt papir fra Postboks-enheten (ekstrautstyr) som vist på LCD-skjermen.

Papirstopp skuff1

Papirstopp skuff2

Papirstopp skuff3

Papirstopp skuff4

Papiret sitter fast i det indikerte papirmagasinet.

Trekk ut papirmagasinet og fjern alt fastkjørt papir som vist i animasjonen på LCD-skjermen.

Papirstopp tosidig

Papiret sitter fast i papirskuffen eller den tosidige skuffen.

Ta ut papirskuffen og den tosidige skuffen for å fjerne alt tilstoppet papir.

Registrering

Registrering mislyktes.

• Trykk og hold inne image for å slå av maskinen. Vent noen sekunder, og slå den på igjen. Utfør fargekorreksjonen på nytt ved bruk av LCD-skjermen.

• Installer en ny belteenhet.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Selvdiagnostisering

Temperaturen til fikseringsenheten stiger ikke til en spesifisert temperatur innen den spesifiserte tiden.

Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par sekunder og slå den deretter på igjen. La maskinen være påslått, men inaktiv, i 15 minutter.

Fikseringsenheten er for varm.

Stopp bak

Papiret sitter fast på baksiden av maskinen.

Åpne bakdekselet, fikseringsdekselet og deksel 2 (hvis montert). Fjern alt papir som har satt seg fast. Lukk dekslene. Trykk på Prøv igjen.

Tilgang nektet

Funksjonen som du vil bruke er begrenset av Secure Function Lock 3.0.

Be administrator sjekke innstillingene for Sikker funksjonslås.

Tomt for papir

Maskinen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i papirmagasinet.

• Fyll på papir i papirmagasinet. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Tomt for toner

Tonerkassetten for fargen som vises på LCD-skjermen er ikke installert eller ikke riktig installert.

Ta tonerkassetten for fargen som vises på LCD-skjermen ut av trommelenheten, og sett tonerkassetten tilbake i trommelenheten. Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten.

Tonerfeil

Én eller flere tonerkassetter er ikke riktig installert.

Dra ut trommelenheten. Ta ut alle tonerkassettene, og sett dem deretter inn i trommelenheten igjen.

Tosidig deaktivert

Bakdekslet på maskinen er ikke fullstendig lukket.

Lukk bakdekslet på maskinen til det låses i den stengte posisjonen.

Trommel !

Koronatrådene i trommelenheten må være rengjort.

Rengjør koronatrådene i trommelenheten.

image

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre koronatrådene.

Hvis problemet vedstår, skifter du ut trommelenheten med en ny.

Trommelenheten eller tonerkassetten og trommelenhet er ikke riktig satt inn.

Ta ut trommelenheten, ta tonerkassettene ut av trommelenheten og sett tonerkassettene tilbake i trommelenheten. Installer trommelenheten på nytt i maskinen.

Trommelfeil

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Ta ut trommelenheten fra maskinen og sett trommelenheten tilbake på maskinen.

Trommelstopp

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten.

Ubrukelig enhet

En ustøttet USB-enhet har blitt koblet til USB-vertskontakten.

Ta enheten ut av USB-vertskontakten.

• Ta enheten ut av USB-kontakten.

• Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.

En defekt USB-enhet eller en USB-enhet med høyt strømforbruk har blitt koblet til det direkte USB-grensesnittet.

Ulik størrelse

Papiret i magasinet er ikke av korrekt størrelse.

Legg papir av riktig størrelse inn i magasinet som er indikert på LCD-skjermen og still inn størrelsen på papiret for magasinet. Trykk på Prøv igjen.

USB-flash-enhet ikke oppdaget.

En USB-minnepinne ble ikke koblet til USB-porten (bak).

Koble en USB-minnepinne til USB-porten (bak).

Utskriftsdata er full

Maskinens minne er fullt.

Trykk på image og slett sikre utskriftsdata som har blitt lagret tidligere.

Utskriftsmag. fullt

Utgangspapirmagasinet er fullt.

Fjern utskrevet papir fra utgangsskuffen som er indikert på LCD-skjermen.