Home > Problemen oplossen > Fout- en onderhoudsmeldingen

Fout- en onderhoudsmeldingen

Zoals bij alle geavanceerde kantoorproducten, kunnen fouten voorvallen en moeten verbruiksartikelen mogelijk worden vervangen. Als dit gebeurt, identificeert uw apparaat de fout of het vereiste routineonderhoud en toont hij het geschikte bericht. De meest voorkomende meldingen met betrekking tot fouten en onderhoud staan in de tabel.

Volg de instructies in de kolom Actie om de fout op te lossen en het bericht te verwijderen.

De meeste meldingen over fouten en algemene onderhoudswerkzaamheden kunt u zelf afhandelen. Ga voor meer tips naar support.brother.com en klik op de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing.

Foutmelding Oorzaak Actie

2-zijd. vastgel.

Het papier is vastgelopen in de papierlade of de dubbelzijdige lade.

Verwijder de papierlade en de dubbelzijdige lade om al het vastgelopen papier te verwijderen.

2-zijdig uitgeschakeld

De achterklep van het apparaat is niet volledig gesloten.

Sluit het achterdeksel van het apparaat tot het vergrendeld is.

Afdrukgegevens vol

Het geheugen van het apparaat is vol.

Druk op image en verwijder de eerder opgeslagen beveiligde afdrukgegevens.

Afkoelen

De temperatuur in het apparaat is te hoog. Het apparaat onderbreekt de huidige afdruktaak en schakelt over naar de afkoelingsstand.

Wacht tot het apparaat volledig is afgekoeld. Zorg dat de ventilatieopeningen van het apparaat niet worden geblokkeerd.

Zodra het apparaat is afgekoeld, wordt de afdruktaak hervat.

Benodigheden

Drum bijna op

De drumeenheid is aan het einde van zijn gebruiksduur.

Bestel een nieuwe drumeenheid voor Drum vervangen wordt weergegeven op het LCD-scherm.

Benodigheden

Drum vervangen

De drumeenheid moet worden vervangen.

Vervang de drumeenheid door een nieuwe.

imageimage Verwante informatie: De drumeenheid vervangen

Benodigheden

Riem bijna op

De riemeenheid is aan het einde van zijn gebruiksduur.

Bestel een nieuwe riemeenheid voor Riemeenheid vervangen wordt weergegeven op het LCD-scherm.

Benodigheden

Riemeenheid vervangen

De riemeenheid moet worden vervangen.

Vervang de riemeenheid door een nieuwe.

Benodigheden

Tnrbak bijna vol

De toneropvangbak is bijna vol.

Bestel een toneropvangbak voor Vervang tonerbak wordt weergegeven op het LCD-scherm.

Benodigheden

Tonerbak vol

De toneropvangbak is aan het einde van zijn gebruiksduur.

Vervang de tonerbak.

imageimage Verwante informatie: De toneropvangbak vervangen.

Benodigheden

Weinig toner: X

(X geeft de kleur van de tonercartridge of drumeenheid aan die bijna aan het einde van zijn gebruiksduur is. BK=zwart, C=cyaan, M=magenta, Y=geel.)

Als dit bericht weergegeven wordt op het LCD-scherm, kunt u nog steeds afdrukken. De tonercartridge is bijna aan het einde van zijn gebruiksduur.

Bestel een nieuwe tonercartridge voor Toner vervangen wordt weergegeven op het LCD-scherm.

Cartridgefout

De tonercartridge is niet juist geïnstalleerd.

Trek de drumeenheid uit het apparaat, verwijder de tonercartridge voor de kleur die op de LCD wordt aangegeven en plaats hem terug in de drumeenheid. Plaats de drumeenheid opnieuw in het apparaat.

Als u het probleem niet kunt verhelpen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother of met uw lokale Brother-reseller.

Condensvorming

Als de kamertemperatuur is gewijzigd, kan zich condensatie vormen in het apparaat.

Laat het apparaat aan staan. Wacht 30 minuten en laat het frontdeksel open staan. Schakel vervolgens het apparaat uit en sluit het deksel. Schakel ze terug in.

Drumeenheid !

De coronadraden van de drumeenheid moeten worden schoongemaakt.

Maak de coronadraden van de drumeenheid schoon.

image

imageimage Verwante informatie: De coronadraden reinigen.

Als het probleem zich blijft voordoen, vervangt u de drumeenheid door een nieuwe.

De drumeenheid of de module met de tonercartridge en de drumeenheid is niet correct geïnstalleerd.

Verwijder de drumeenheid, verwijder de tonercartridges uit de drumeenheid en plaats de tonercartridges terug in de drumeenheid. Plaats de drumeenheid opnieuw in het apparaat.

Formaatfout

Het papierformaat dat gedefinieerd is in de printerdriver wordt niet ondersteund door de opgegeven lade.

Kies een papierformaat dat ondersteund wordt door de opgegeven lade.

Formaatfout tweezijdig

Het papierformaat dat opgegeven is in de instelling voor het papierformaat van het apparaat is niet beschikbaar voor automatisch tweezijdig afdrukken.

Druk op image (indien nodig).

Plaats papier met het juiste formaat in de lade en pas het papierformaat voor de lade aan.

Kies een papierformaat dat geschikt is voor tweezijdig afdrukken.

De beschikbare papierformaten voor automatisch tweezijdig afdrukken zijn A4, Letter, Legal, Mexico Legal, India Legal en Folio.

Het papier in de lade heeft niet het juiste formaat en is niet beschikbaar voor automatisch tweezijdig afdrukken.

Fout drumeenheid

De drumeenheid is niet juist geïnstalleerd.

Verwijder de drumeenheid uit uw apparaat en plaats de drumeenheid vervolgens terug in het apparaat.

Fout lade 2

Fout lade 3

De optionele onderste lade is niet correct geïnstalleerd.

Installeer de onderste lade opnieuw.

Geen 2-zijdige lade

De dubbelzijdige lade is niet of niet juist geïnstalleerd.

Installeer de dubbelzijdige lade opnieuw.

Geen afvaltoner

De toneropvangbak is niet of niet correct geïnstalleerd.

Installeer de toneropvangbak opnieuw.

Geen drum

De drumeenheid is niet juist geïnstalleerd.

Installeer de module met de tonercartridges en de drumeenheid opnieuw.

imageimage Verwante informatie: De drumeenheid vervangen.

Geen drumeenheid

De drumeenheid is niet juist geïnstalleerd.

Installeer de module met de tonercartridges en de drumeenheid opnieuw.

imageimage Verwante informatie: De drumeenheid vervangen.

Geen Lade1

Geen Lade2

Geen lade3

Geen lade4

De papierlade is niet of niet juist geïnstalleerd.

Plaats de papierlade die aangegeven wordt op het LCD-scherm terug in het apparaat.

Geen papier Lade1

Geen papier Lade2

Geen papier Lade3

Geen papier Lade4

Het apparaat kon geen papier aanvoeren uit de aangegeven papierlade.

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Plaats papier in de lege papierlade die aangegeven wordt op het LCD-scherm. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.
  • Als er papier aanwezig is in de lade, verwijdert u het en plaatst u het vervolgens terug. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.
  • Plaats nooit te veel papier in de papierlade.

Geen papier MF-lade

De multifunctionele lade heeft geen papier meer of het papier is niet correct in de multifunctionele lade geplaatst.

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Plaats papier in de lege multifunctionele lade. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.
  • Als er papier aanwezig is in de Multif. lade, verwijdert u het en plaatst u het vervolgens terug. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.

Geen papier

Het apparaat heeft geen papier meer of het papier is niet correct in de papierlade geplaatst.

• Plaats papier in de lege papierlade. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.
  • Als er papier aanwezig is in de lade, verwijdert u het en plaatst u het vervolgens terug. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.
  • Plaats nooit te veel papier in de papierlade.

Geen papierinvoer lade 1

Geen papierinvoer lade 2

Geen papierinvoer lade 3

Geen papierinvoer lade 4

Het apparaat kon geen papier aanvoeren uit de aangegeven papierlade.

Trek de papierlade die aangegeven wordt op het LCD-scherm uit het apparaat en verwijder voorzichtig al het vastgelopen papier.

Geen riem

De riemeenheid is niet of niet correct geïnstalleerd.

Installeer de riemeenheid opnieuw.

imageimage Verwante informatie: De riemeenheid vervangen.

Geen toner

De tonercartridge voor de kleur aangegeven op de LCD is niet of niet correct geïnstalleerd.

Verwijder de tonercartridge voor de kleur aangegeven op de LCD uit de drumeenheid en plaats de tonercartridge terug in de drumeenheid. Als het probleem zich blijft voordoen, vervangt u de tonercartridge.

imageimage Verwante informatie: De tonercartridge vervangen.

Geheugen vol

Het geheugen van het apparaat is vol.

Druk op image en verminder de afdrukresolutie.

Grote uitvoerladen

Vak 2 of vak 4 werd verwijderd uit de postvakeenheid (optioneel).

Om de postvakeenheid (optioneel) in de 2 vak-modus te kunnen gebruiken, verwijdert u zowel vak 2 als vak 4.

Om de postvakeenheid (optioneel) in de 4 vak-modus te kunnen gebruiken, installeert u zowel vak 2 als vak 4.

HubNietOndersteund

Een USB-hub is aangesloten op de USB-hostaansluiting.

Koppel de USB-hub los van de USB-hostaansluiting.

Kalibratie

Kalibratie mislukt.

• Houd image ingedrukt om het apparaat uit te zetten. Wacht een paar seconden en schakel het apparaat dan weer in. Voer de correctie van de kleuren opnieuw uit via de LCD.

• Installeer een nieuwe riemeenheid.

• Als u het probleem niet kunt verhelpen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother of met uw lokale Brother-reseller.

Kan niet afdrukken ##

Het apparaat heeft een mechanisch probleem.

• Houd image ingedrukt om het apparaat uit te schakelen, wacht enkele minuten en schakel hem weer in.

• Als u het probleem niet kunt verhelpen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother of met uw lokale Brother-reseller.

Kan niet detect.

Uw apparaat kan de tonercartridge voor de kleur die op de LCD wordt aangegeven, niet detecteren.

Verwijder de tonercartridge voor de kleur aangegeven op de LCD uit de drumeenheid en plaats de tonercartridge terug in de drumeenheid.

Uw apparaat kan de riemeenheid niet detecteren.

Verwijder de riemeenheid uit uw apparaat en plaats de riemeenheid vervolgens terug in het apparaat.

Uw apparaat kan de drumeenheid niet detecteren.

Verwijder de drumeenheid uit uw apparaat en plaats de drumeenheid vervolgens terug in het apparaat.

Klep is open

Het frontdeksel is niet volledig gesloten.

Open en sluit het frontdeksel van het apparaat goed.

Klep is open

Het fuserdeksel is niet volledig gesloten.

Sluit de fuserklep die zich onder het achterdeksel van het apparaat bevindt.

Klep is open

Het achterdeksel van het postvak (optioneel) is niet volledig gesloten.

Sluit het achterdeksel van het postvak (optioneel).

Kort papier

De lengte van het papier in de lade is te kort voor het apparaat om het uit te werpen op de documentuitvoer met bedrukte zijde naar beneden.

Open het achterdeksel (lade voor documentuitvoer met bedrukte zijde naar boven) zodat de bedrukte pagina naar de lade voor documentuitvoer met bedrukte zijde naar boven kan. Verwijder de afgedrukte pagina's en druk daarna op Opnieuw.

Lade bijna leeg

Lade 1 bijna leeg

Lade 2 bijna leeg

Lade 3 bijna leeg

Lade 4 bijna leeg

De papierlade is bijna leeg.

Plaats papier in de lege papierlade die aangegeven wordt op het LCD-scherm.

Limiet overschreden

De afdrukbeperking die in Secure Function Lock 3.0 werd ingesteld, is bereikt.

Vraag aan de beheerder om de instellingen voor Beveiligd functieslot te controleren.

Onbruikb. app.

Er is een niet-ondersteund USB-apparaat aangesloten op de USB-hostaansluiting.

Ontkoppel het apparaat van de USB-hostaansluiting.

• Ontkoppel het apparaat van de USB Direct Interface.

• Houd image ingedrukt om het apparaat uit te schakelen en schakel deze vervolgens opnieuw in.

Een defect USB-apparaat of een USB-apparaat dat veel energie verbruikt, werd op de USB direct-interface aangesloten.

Ongeldig formaat

Het papier in de lade heeft niet het juiste formaat.

Plaats papier met het juiste formaat in de lade die aangegeven wordt op het LCD-scherm en stel het papierformaat voor de lade in. Druk op Opnieuw.

Onjuiste tonercartridge

De tonercartridge voor de kleur aangegeven op het LCD-scherm is niet de juiste tonercartridge voor uw apparaat.

Verwijder de tonercartridge voor de kleur aangegeven op het LCD-scherm uit de drumeenheid en plaats een tonercartridge met de juiste modelnaam van het verbruiksartikel.

Opslag vol

Op het USB-flashstation waarvan u gebruikmaakt, is onvoldoende vrije ruimte beschikbaar om beveiligde afdrukgegevens op te slaan.

Druk op image en verwijder de eerder opgeslagen beveiligde afdrukgegevens.

Opslagapparaat niet herkend

Het USB-flashstation kan niet worden gebruikt.

Druk op Sluitenen houd vervolgens image ingedrukt om het apparaat uit te schakelen. Wacht een paar minuten en schakel het apparaat dan weer in. Als de foutmelding er nog steeds staat, verander dan de instelling Opslaglocatie naar het geheugen van het apparaat.

imageimage Verwante informatie: Veilig afdrukken via een USB-flashstationDe tonercartridge vervangen.

Registratie

Registratie mislukt.

• Houd image ingedrukt om het apparaat uit te zetten. Wacht een paar seconden en schakel het apparaat dan weer in. Voer de correctie van de kleuren opnieuw uit via de LCD.

• Installeer een nieuwe riemeenheid.

• Als u het probleem niet kunt verhelpen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother of met uw lokale Brother-reseller.

Riemfout

De riemeenheid is niet juist geïnstalleerd.

Verwijder de riemeenheid uit uw apparaat en plaats de riemeenheid vervolgens terug in het apparaat.

Scherm init. misl.

Het touchscreen werd aangeraakt voordat het inschakelen was voltooid.

Zorg ervoor dat er niets het touchscreen aanraakt.

Tussen het onderste deel van het touchscreen en het frame kan zich vuil hebben opgehoopt.

Steek een stuk stevig papier tussen het onderste deel van het touchscreen en het frame en schuif het stuk papier heen en weer om het vuil te verwijderen.

Stop drumeenheid

De drumeenheid moet worden vervangen.

Vervang de drumeenheid.

imageimage Verwante informatie: De drumeenheid vervangen.

Storing postvak

Er is papier vastgelopen in de postvakeenheid (optioneel).

Verwijder al het vastgelopen papier uit de postvakeenheid (optioneel) zoals aangegeven op het LCD-scherm.

Strijdig mediatype

Het mediatype dat opgegeven is in de printerdriver is niet gelijk aan het papiertype dat opgegeven is in het machinemenu.

Plaats het correcte papier in de lade die aangegeven wordt op het LCD-scherm en selecteer vervolgens het correcte mediatype bij de instelling Papiertype op het apparaat.

Te veel lades

Het aantal geïnstalleerde optionele lades ligt hoger dan het toegelaten maximale aantal.

Verminder het aantal optionele lades.

ToegangGeweigerd

De functie die u wilt gebruiken is beperkt door Secure Function Lock 3.0.

Vraag aan de beheerder om de instellingen voor Beveiligd functieslot te controleren.

Toner vervangen

De tonercartridge is aan het einde van zijn gebruiksduur. Het apparaat stopt alle afdruktaken.

Vervang de tonercartridge van de kleur aangegeven op de LCD.

imageimage Verwante informatie: De tonercartridge vervangen.

Tonerfout

Een of meerdere tonercartridges zijn niet of niet correct geïnstalleerd.

Trek de drumeenheid naar buiten. Verwijder alle tonercartridges en plaats ze daarna terug in de drumeenheid.

Uitvoerlade vol

De uitvoerpapierlade is vol.

Verwijder het afgedrukte papier van de uitvoerlade die aangegeven wordt op het LCD-scherm.

USB-flashstation niet gevonden

Er werd geen USB-flashstation verbonden met de USB-poort (achteraan).

Verbind een USB-flashstation met de USB-poort (achteraan).

Vast achter

Het papier is vastgelopen aan de achterkant van het apparaat.

Open het achterdeksel, de fuserklep en deksel 2 (indien aanwezig). Verwijder al het vastgelopen papier. Sluit de deksels. Druk op Opnieuw.

Vast B MF-lade

Het papier is vastgelopen in de multifunctionele lade.

Verwijder al het vastgelopen papier in en rond de multifunctionele lade. Druk op Opnieuw.

Vast in lade1

Vast in lade2

Vast in lade3

Vast in lade4

Het papier is vastgelopen in de aangegeven papierlade.

Trek de papierlade uit het apparaat en verwijder al het vastgelopen papier zoals aangegeven in de animatie op het LCD-scherm.

Vast intern

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

Open het frontdeksel, verwijder de module met de tonercartridges en de drumeenheid en trek al het vastgelopen papier eruit. Plaats de module met de tonercartridges en de drumeenheid terug in het apparaat. Sluit het frontdeksel.

Verkeerde drum

De drumeenheid is niet de juiste voor uw apparaat.

Verwijder de drumeenheid en plaats een drumeenheid met de juiste modelnaam van het verbruiksartikel.

Verkeerde riem

De riemeenheid is niet de juiste voor uw apparaat.

Verwijder de riemeenheid en plaats een riemeenheid met de juiste modelnaam van het verbruiksartikel.

Vervang tonerbak

De tonerbak moet worden vervangen.

Vervang de toneropvangbak door een nieuwe.

imageimage Verwante informatie: De toneropvangbak vervangen.

Zelfdiagnose

De temperatuur van de fusereenheid bereikt een bepaalde temperatuur niet binnen een bepaalde tijd.

Houd image ingedrukt om het apparaat uit te schakelen, wacht enkele seconden en schakel hem weer in. Laat het apparaat gedurende 15 minuten inactief maar ingeschakeld.

De fusereenheid is te heet.