Home > Problemen oplossen > De afdrukkwaliteit verbeteren

De afdrukkwaliteit verbeteren

Als u een probleem met de afdrukkwaliteit hebt, druk dan eerst een testpagina af. Als de afdruk er goed uitziet, ligt het probleem waarschijnlijk niet bij het apparaat. Controleer de aansluitingen van de interfacekabel en probeer om een ander document af te drukken. Als de afdruk of de testpagina die is afgedrukt met het apparaat niet van een goede kwaliteit is, controleert u de voorbeelden van slechte afdrukkwaliteit en volgt u de aanbevelingen in de tabel.

BELANGRIJK
Het gebruik van niet-originele verbruiksartikelen kan van invloed zijn op de afdrukkwaliteit, de prestaties van de hardware en de betrouwbaarheid van het apparaat.
  1. Om de beste afdrukkwaliteit te verkrijgen, raden we het gebruik van afdrukmedia aan. Zorg ervoor dat u papier gebruikt dat voldoet aan onze specificaties.
  2. Controleer of de drumeenheid en tonercartridges correct zijn geïnstalleerd.
Voorbeelden van slechte afdrukkwaliteit Aanbeveling
image
Afgedrukte pagina's zijn gecomprimeerd, horizontale strepen verschijnen of tekens in de boven-, onder-, linker- of rechtermarge worden afgesneden

Pas de afdrukmarges in de toepassing van uw document aan en druk de taak opnieuw af.

image
Kleuren zijn op de hele pagina licht of flauw
  • Gebruik de LCD van het apparaat om de kalibratie uit te voeren.

imageimage Verwante informatie:Afdrukken in kleur corrigeren

• Zorg ervoor dat de modus Toner besparen uit staat op het LCD-scherm of de printerdriver.

imageimage Verwante informatie:Tonerverbruik verminderen

• Zorg ervoor dat de instelling van het mediatype in de printerdriver overeenstemt met de papiersoort die u gebruikt.
  • Schud voorzichtig de vier tonercartridges.
  • Veeg de vensters van de laserscanner schoon met een droge, zachte pluisvrije doek.

imageimage Verwante informatie: De vensters van de laserscanner reinigen

image
Er verschijnen witte vegen of strepen op de pagina
  • Veeg de vensters van de laserscanner schoon met een droge, zachte pluisvrije doek.

imageimage Verwante informatie: De vensters van de laserscanner reinigen

• Zorg ervoor dat er in het apparaat en rond de drumeenheid en tonercartridges geen vreemd materiaal, zoals een verscheurd stuk papier, post-its of stof, zit.
image
Er verschijnen verticale, gekleurde vegen of strepen op de pagina
  • Reinig de vier coronadraden (een voor elke kleur) in de drumeenheid door het groene lipje heen en weer te schuiven. Controleer of het groene lipje van de coronadraad in de beginstand (1) staat.
    image
  • Vervang de tonercartridge van de betreffende kleur van de streep of strook.

Om de kleur van de tonercartridge te identificeren, gaat u naar support.brother.com en raadpleegt u de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing voor uw model.

imageimage Verwante informatie:De tonercartridge vervangen

• Installeer een nieuwe drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen

image
Er verschijnen horizontale, gekleurde lijnen op het papier
  • Stel vast welke kleur het probleem veroorzaakt en vervang de tonercartridge van de kleur van de lijn.

Om de kleur van de tonercartridge te identificeren, gaat u naar support.brother.com en open de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing.

imageimage Verwante informatie:De tonercartridge vervangen

• Installeer een nieuwe drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen

image
Witte vlekken
  • Zorg ervoor dat de instelling van het mediatype in de printerdriver overeenstemt met de papiersoort die u gebruikt.

• Controleer de omgeving van het apparaat. Zaken zoals een hoge vochtigheid en hoge temperaturen kunnen de oorzaak zijn van dit probleem met de afdrukkwaliteit.

• Als het probleem niet is verholpen na het afdrukken van enkele pagina's, kan het zijn dat op het oppervlak van de drum een vreemde stof plakt, zoals lijm van een etiket. Reinig de drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid schoonmaken

• Installeer een nieuwe drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen

image
Blanco pagina's of enkele ontbrekende kleuren
  • Identificeer de kleur die het probleem veroorzaakt en installeer een nieuwe tonercartridge.

Om de kleur van de tonercartridge te identificeren, gaat u naar support.brother.com om de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing te raadplegen.

imageimage Verwante informatie:De tonercartridge vervangen

• Installeer een nieuwe drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen

image

Gekleurde vlekken op 94 mm

• Als het probleem niet is verholpen na het afdrukken van enkele pagina's, kan het zijn dat op het oppervlak van de drum een vreemde stof plakt, zoals lijm van een etiket. Reinig de drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid schoonmaken

• Installeer een nieuwe drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen

image

Gekleurde vlekken op 29 mm

• Identificeer de kleur die het probleem veroorzaakt en installeer een nieuwe tonercartridge.

Om de kleur van de tonercartridge te identificeren, gaat u naar support.brother.com om de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing te raadplegen.

imageimage Verwante informatie:De tonercartridge vervangen

image
Morsende toner of tonervlekken
  • Controleer de omgeving van het apparaat. Zaken zoals een hoge vochtigheid en hoge temperaturen kunnen de oorzaak zijn van dit kwaliteitsafdrukprobleem.

• Identificeer de kleur die het probleem veroorzaakt en plaats een nieuwe tonercartridge.

Om de kleur van de tonercartridge te identificeren, gaat u naar support.brother.com om de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing te raadplegen.

imageimage Verwante informatie:De tonercartridge vervangen

• Installeer een nieuwe drumeenheid.imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen
De kleur van uw afdrukken is niet wat u ervan verwachtte
  • Om de dichtheid van de kleuren te verbeteren, corrigeert u de kleuren via het LCD-scherm.

• Om de afdrukpositie van de kleuren aan te passen voor scherpere randen, voert u de correctie van de kleuren uit via het LCD-scherm.

• Zorg ervoor dat de modus Toner besparen uit staat op het LCD-scherm of de printerdriver.
  • Als de afdrukkwaliteit van het zwarte gedeelte niet is wat u ervan verwachtte, vink dan het selectievakje Zwarte tinten verbeteren aan in de printerdriver.

• Vink het selectievakje Grijstinten verbeteren in de printerdriver uit.

• Identificeer de kleur die het probleem veroorzaakt en plaats een nieuwe tonercartridge.

Om de kleur van de tonercartridge te identificeren, gaat u naar support.brother.com en open de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing.

imageimage Verwante informatie:De tonercartridge vervangen

• Installeer een nieuwe drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen

image
Verschuiving van de kleur
  • Controleer of het apparaat op een stevig horizontaal oppervlak staat.
  • Voer de correctie van de kleur uit via het LCD-scherm.
  • Installeer een nieuwe drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen

• Installeer een nieuwe riemeenheid.

imageimage Verwante informatie:De riemeenheid vervangen

image
Ongelijke dichtheid van de kleuren over de hele pagina
  • Voer de correctie van de kleur uit via het LCD-scherm.
  • Vink het selectievakje Grijstinten verbeteren in de printerdriver uit.
  • Identificeer de kleur die het probleem veroorzaakt en plaats een nieuwe tonercartridge.

Om de kleur van de tonercartridge te identificeren, gaat u naar support.brother.com om de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing te raadplegen.

imageimage Verwante informatie:De tonercartridge vervangen

• Installeer een nieuwe drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen

image
Ontbrekende dunne lijnen in afbeeldingen
  • Zorg ervoor dat de modus Toner besparen uit staat op het LCD-scherm of de printerdriver.
  • Pas de afdrukresolutie aan.
  • Als u een printerdriver van Windows gebruikt, selecteert u Patronen verbeteren in Afdrukinstelling van het tabblad Normaal.
image
Gekreukelde afdruk
  • Controleer dat u het juiste papiertype en -kwaliteit gebruikt.

• Zorg ervoor dat het achterdeksel correct gesloten is.
  • Zorg ervoor dat de instelling van het mediatype in de printerdriver overeenstemt met de papiersoort die u gebruikt.
image
Echobeelden
  • Controleer de omgeving van het apparaat. Een omgeving met lage vochtigheid en lage temperaturen kan dit probleem met de afdrukkwaliteit veroorzaken.
  • Zorg ervoor dat de instelling van het mediatype in de printerdriver overeenstemt met de papiersoort die u gebruikt.
  • Installeer een nieuwe drumeenheid.

imageimage Verwante informatie:De drumeenheid vervangen

image
Toner maakt gemakkelijk vegen
  • Zorg ervoor dat de instelling van het mediatype in de printerdriver overeenstemt met de papiersoort die u gebruikt.
  • Selecteer Tonerhechting verbeteren-modus in de printerdriver.

Als deze selectie voor onvoldoende verbetering zorgt, wijzigt u de instelling van de printerdriver in Mediatype naar een dikkere instelling. Als u een envelop afdrukt, selecteert u Env. Dik in de instelling voor het type media.

image
Gekrulde of gegolfde afbeelding
  • Selecteer Omkrullen van papier voorkomen-modus in de printerdriver.

Als het probleem zich blijft voordoen, selecteert u Normaal papier in de instelling voor het type media.

• Als u op een enveloppe afdrukt, kiest u Env. Dun in de mediatype-instelling van de printerdriver.

• Als u het apparaat niet vaak gebruikt, is het mogelijk dat het papier te lang in de papierlade heeft gelegen. Neem de stapel papier uit de papierlade, draai hem om en leg hem weer terug. Blader de stapel papier ook door, en draai het papier 180° om in de papierlade.
  • Bewaar het papier op een plaats waar het niet wordt blootgesteld aan hoge temperaturen en hoge vochtigheid.
  • Open het achterdeksel (uitvoerlade met bedrukte zijde naar boven) zodat het afgedrukte papier naar buiten komt in de uitvoerlade met de bedrukte zijde naar boven.