Home > Beveiliging > Gebruik SSL/TLS > Uw netwerk veilig beheren met SSL/TLS > Een certificaat configureren voor SSL/TLS en beschikbare protocollen

Een certificaat configureren voor SSL/TLS en beschikbare protocollen

Configureer met Beheer via een webbrowser een certificaat op uw apparaat voordat u SSL/TLS-communicatie gebruikt.
  1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van machine" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van machine" staat voor het IP-adres van het apparaat).
    Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

image
    • Als u een DNS (domeinnaamsysteem) of een NetBIOS-naam gebruikt, kunt u in plaats van het IP-adres een andere naam invoeren zoals "GedeeldePrinter".

• Bijvoorbeeld:

https://SharedPrinter

Als u een NetBIOS-naam inschakelt, kunt u ook de naam van het knooppunt gebruiken.

• Bijvoorbeeld:

https://brnxxxxxxxxxxxx

De NetBIOS-naam staat in het rapport van de netwerkconfiguratie.

3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    • Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Ga naar het navigatiemenu en klik vervolgens op Netwerk>Netwerk>Protocol.
    image
    Begin bij image als het navigatiemenu niet wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  5. Klik op HTTP-serverinstellingen.
  6. Selecteer het certificaat dat u wilt configureren in de vervolgkeuzelijst Selecteer het certificaat.
  7. Klik op Indienen.
  8. Klik op Ja om de afdrukserver opnieuw op te starten.