Home > Netwerk > Draadloze netwerkinstellingen > Het WLAN-rapport afdrukken > Foutcodes in het rapport voor draadloos LAN

Foutcodes in het rapport voor draadloos LAN

OPMERKING
Bij bepaalde modellen kan de draadloze netwerkverbinding alleen worden gebruikt wanneer de optionele draadloze module geïnstalleerd is.

Als op het draadloos LAN-rapport wordt vermeld dat de verbinding mislukt is, controleert u de foutcode op het afgedrukte rapport en raadpleegt u de overeenstemmende instructies in de tabel:

Foutcode

Probleem en suggesties voor oplossingen

TS-01

WLAN (Wi-Fi) is niet ingeschakeld.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Schakel de wifi-instelling op uw apparaat in.
  • Als er een netwerkkabel op uw apparaat is aangesloten, koppel die dan los.

TS-02

De draadloze router/toegangspunt kan niet worden gedetecteerd.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Zorg ervoor dat de draadloze router/toegangspunt aan staat.
  • Zet de machine tijdelijk dichterbij de draadloze router/toegangspunt wanneer u de draadloze instellingen configureert.
  • Als uw draadloze router/toegangspunt MAC-adresfiltering toepast, controleer dan of het MAC-adres van het apparaat is toegelaten in het filter. U kunt het MAC-adres vinden door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.
  • Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens (verificatiemethode/versleutelingsmethode) handmatig hebt ingevoerd, is de informatie misschien niet correct. Controleer de netwerknaam en beveiligingsgegevens en voer de juiste informatie in.
  • Start de draadloze router/toegangspunt opnieuw op. Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens niet kunt vinden, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.

TS-03

De netwerk- en beveiligingsinstellingen voor het draadloze bedrijfsnetwerk zijn misschien niet correct.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Controleer de volgende informatie:
    • De netwerknaam (SSID) die u hebt geselecteerd bij het configureren van de machine.
    • De beveiligingsgegevens die u hebt geselecteerd bij het configureren van de machine (zoals de verificatiemethode, versleutelingsmethode of gebruikers-id).

Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens nog steeds niet kunt vinden, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.

TS-04

De machine ondersteunt de verificatie-en versleutelingsmethoden niet die de geselecteerde draadloze router/toegangspunt gebruikt.

Voor de infrastructuurmodus (meest gebruikelijk)

Wijzig de verificatie- en versleutelingsmethoden van de draadloze router/toegangspunt. De machine ondersteunt de volgende verificatie- en versleutelingsmethoden:

• WPA-Personal:

TKIP / AES

• WPA2-Personal:

TKIP / AES

• Open:

WEP / NONE (zonder versleuteling)

• Gedeelde sleutel:

WEP

Als het probleem niet is opgelost, zijn de ingevoerde netwerknaam (SSID) of veiligheidsinstellingen misschien niet correct. Controleer of alle instellingen voor het draadloze netwerk correct zijn.

TS-05

De netwerknaam (SSID) en netwerksleutel (wachtwoord) zijn onjuist.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Controleer de netwerknaam (SSID) en netwerksleutel (wachtwoord).
  • Als de netwerksleutel hoofdletters en kleine letters heeft, zorg er dan voor dat u ze correct invoert.
  • Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens niet kunt vinden, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.
  • Als de draadloze router/toegangspunt WEP-versleuteling gebruikt met meerdere WEP-sleutels, schrijf dan de eerste WEP-sleutel op en gebruik alleen deze.

TS-06

De beveiligingsgegevens (verificatiemethode/versleutelingsmethode/netwerksleutel (wachtwoord)) zijn onjuist.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Controleer de netwerksleutel. Als de netwerksleutel hoofdletters en kleine letters heeft, zorg er dan voor dat u ze correct invoert.
  • Controleer of de ingevoerde versleutelingsmethode en de versleutelingsmethode of versleutelingsmethode van de draadloze router/toegangspunt overeenkomen.
  • Als u de netwerksleutel, versleutelingsmethode en versleutelingsmethode hebt gecontroleerd, start dan de draadloze router/toegangspunt en de machine opnieuw op.
  • Als de afgeschermde modus van de draadloze router/toegangspunt is ingeschakeld, kan het nodig zijn om deze uit te schakelen om verbinding te maken met het draadloze netwerk.

Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens niet kunt vinden, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.

TS-07

De machine kan een draadloze router/toegangspunt niet detecteren waarop WPS (Wi-Fi Protected Setup) is ingeschakeld.

Controleer de volgende punten en probeer het opnieuw:

• U controleert of de draadloze router/toegangspunt WPS ondersteunt door te zoeken naar het WPS-pictogram op de router/toegangspunt. Voor meer informatie raadpleegt u documentatie bij de draadloze router/toegangspunt.
  • Als u draadloos verbinding wilt maken via WPS, moet u zowel het apparaat als de draadloze router/toegangspunt configureren. Voor meer informatie raadpleegt u de gebruikershandleiding.
  • Als u niet weet hoe u de draadloze router/toegangspunt moet instellen via WPS, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.

TS-08

Er zijn twee of meer draadloze routers/toegangspunten met WPS gedetecteerd.

Controleer de volgende punten en probeer het opnieuw:

• Zorg ervoor dat er slechts één draadloze router/toegangspunt binnen het bereik is waarop WPS is ingeschakeld en probeer het dan opnieuw.
  • Wacht een paar minuten voordat u weer verbinding probeert te maken om interferentie van andere toegangspunten/routers te vermijden.
image

Gegevens voor draadloze beveiliging (SSID/verificatiemethode/versleutelingsmethode/netwerksleutel) van uw WLAN-toegangspunt/router bevestigen:

1. De standaard veiligheidsinstellingen kunnen op een etiket bevestigd aan het WLAN-toegangspunt/de router staan. Het kan ook zijn dat de naam van de fabrikant of het modelnummer van het/de WLAN-toegangspunt/router als de standaardbeveiligingsinstellingen worden gebruikt.
  2. Raadpleeg de documentatie die u bij uw WLAN-toegangspunt/router hebt ontvangen voor informatie over het achterhalen van de veiligheidsinstellingen.
  • Als het WLAN-toegangspunt/de router zo is ingesteld dat deze de SSID niet verzendt, wordt de SSID niet automatisch gedetecteerd. U moet de SSID-naam handmatig invoeren.
  • De netwerksleutel wordt ook wel het wachtwoord, de beveiligingssleutel of de versleutelingssleutel genoemd.

Raadpleeg de documentatie bij uw WLAN-toegangspunt/router als u de SSID en draadloze veiligheidsinstellingen van uw WLAN-toegangspunt/router niet kent of als u niet weet hoe u de configuratie kunt wijzigen. U kunt ook de fabrikant van het toegangspunt/de router of uw internetprovider of netwerkbeheerder om advies vragen.