Home > Netwerk > Draadloze netwerkinstellingen > Gebruik het draadloze netwerk > Uw apparaat configureren voor een draadloos netwerk wanneer de SSID niet wordt uitgezonden

Uw apparaat configureren voor een draadloos netwerk wanneer de SSID niet wordt uitgezonden

OPMERKING
Bij bepaalde modellen kan de draadloze netwerkverbinding alleen worden gebruikt wanneer de optionele draadloze module geïnstalleerd is.

We raden u aan de draadloze netwerkinstellingen te noteren voordat u het apparaat configureert. U hebt deze gegevens nodig om de configuratie uit te voeren.

1. Controleer en noteer de huidige instellingen van het draadloze netwerk.
    Netwerknaam (SSID)

Authenticatiemethode Versleutelingsmodus Netwerksleutel
    Open Systeem GEEN -
    WEP
    Gedeelde sleutel WEP
    WPA/WPA2‑PSK AES
    TKIP

Bijvoorbeeld:

Netwerknaam (SSID)
    HELLO
    Authenticatiemethode Versleutelingsmodus Netwerksleutel
    WPA2-PSK AES 12345678
    image
    Als uw router gebruikmaakt van WEP-versleuteling, voert u de sleutel in die als eerste WEP-sleutel wordt gebruikt. Het apparaat van Brother ondersteunt alleen het gebruik van de eerste WEP-sleutel.
  2. Druk op image [Instell.]>[Alle instell.]>[Netwerk]>[WLAN(Wi-Fi)]>[Wi-Fi-netwerk vinden].
  3. Wanneer [WLAN inschakelen?] verschijnt, drukt u op [Ja].
    Hiermee wordt de installatiewizard voor het draadloze netwerk gestart. Druk op [Nee] om te annuleren.
  4. Het apparaat zoekt uw netwerk en toont een lijst met beschikbare SSID's. Druk op image of image om de optie [<Nieuwe SSID>] weer te geven.
  5. Druk op [<Nieuwe SSID>] en vervolgens op [OK].
  6. Voer de SSID-naam in en druk vervolgens op [OK].
  7. Selecteer de verificatiemethode.
  8. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u de optie [Open systeem] hebt geselecteerd, drukt u op [Geen] of [WEP].

Als u [WEP] als versleutelingstype hebt geselecteerd, voert u de WEP-sleutel in en drukt u vervolgens op [OK].

• Als u de optie [Gedeelde sleutel] hebt geselecteerd, voert u de WEP-sleutel in en drukt u vervolgens op [OK].
    • Als u de optie [WPA/WPA2-PSK] hebt geselecteerd, drukt u op [TKIP+AES] of [AES].

Voer de WPA-sleutel in en druk vervolgens op [OK].

image
    Het apparaat van Brother ondersteunt alleen het gebruik van de eerste WEP-sleutel.
  9. Het apparaat probeert verbinding te maken met het draadloze apparaat dat u hebt geselecteerd.
Als uw draadloos apparaat correct is verbonden, wordt [Verbonden] weergegeven op het LCD-scherm. Druk op [OK].

De installatie van het draadloze netwerk is nu voltooid. Voor de installatie van de benodigde drivers of toepassing voor het apparaat gaat u naar de pagina Downloads van uw model op support.brother.com.