Home > Beveiliging > Gebruik SSL/TLS > Uw netwerk veilig beheren met SSL/TLS > Het zelfondertekende certificaat installeren voor Windows-gebruikers met beheerrechten

Het zelfondertekende certificaat installeren voor Windows-gebruikers met beheerrechten

De volgende stappen zijn voor Microsoft Internet Explorer. Als u een andere webbrowser gebruikt, raadpleegt u de documentatie van uw webbrowser voor hulp bij de installatie van certificaten.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Voor Windows 10, Windows Server 2016 en Windows Server 2019

Klik op image>Accessoires.

• Windows 8.1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram image(Internet Explorer) op de taakbalk.

• Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2

Klik op image(Internet Explorer) en klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram image (Internet Explorer) op de taakbalk.

• Windows 7 en Windows Server 2008

Klik op image (Starten)>Alle programma's.

2. Klik met de rechtermuisknop op Internet Explorer en klik daarna op Als administrator uitvoeren.
    image
    Als de optie Meer verschijnt, klik dan op Meer.
    Als het scherm Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik dan op Ja.
  3. Typ "https://IP-adres van machine/" in de adresbalk van uw browser om toegang te krijgen tot uw apparaat (hierbij staat "IP-adres van machine" voor het gekozen IP-adres van het apparaat of de gekozen naam van het knooppunt voor het certificaat).
  4. Klik op Meer informatie.
  5. Klik op Doorgaan naar webpagina (niet aanbevolen).
  6. Klik op Certificaatfout en klik daarna op Certificaat weergeven.
    image
  7. Klik op Certificaat installeren....
  8. Wanneer de Wizard Certificaat importeren verschijnt, klikt u op Volgende.
  9. Selecteer Alle certificaten in het onderstaande archief opslaan en klik daarna op Bladeren….
  10. Selecteer Vertrouwde basiscertificeringsinstanties en klik daarna op OK.
  11. Klik op Volgende.
  12. Klik op Voltooien.
  13. Klik op Ja als de vingerafdruk (duimafdruk) correct is.
  14. Klik op OK.