Hem > Felsökning > Fel- och underhållsmeddelanden

Fel- och underhållsmeddelanden

Som med alla sofistikerade kontorsprodukter kan fel uppstå och förbrukningsmaterial kan behöva bytas. Om så sker identifierar maskinen felet eller nödvändigt rutinunderhåll och visar relevant meddelande. De vanligaste felen och underhållsmeddelandena visas i tabellen.

Följ anvisningarna i kolumnen Åtgärd för att lösa ett problem och ta bort felmeddelandet.

Du kan själv åtgärda de flesta fel och utföra rutinunderhåll. Om du vill ha fler tips: Gå till support.brother.com och klicka på sidan Vanliga frågor & felsökning.

HL-L5210DN/HL-L5210DW/HL-L5215DN/HL-L6210DW

Felmeddelande Orsak Åtgärd

2-sid inaktivt

Maskinens bakre lucka är inte helt stängd.

Stäng maskinens bakre lucka tills den låser i stängt läge.

Det 2-sidiga facket har inte installerats helt.

Sätt in det 2-sidiga facket ordentligt i maskinen.

Byt toner

Tonerkassettens livslängd är nästan slut. Maskinen stoppar alla utskriftsfunktioner.

Byt ut tonerkassetten mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Byt ut trumma

Det är dags att byta ut trumman.

Byt trumman mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Byta F1-papper?

Standardpappersfacket har inte installerats alls eller inte installerats korrekt.

Sätt tillbaka standardpappersfacket.

Fel storlek DX

Pappersformatet som definierats i maskinens pappersformatsinställning är inte lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift.

Håll Go (Gå till) intryckt i minst två sekunder (om så krävs).

Lägg i korrekt pappersformat i facket och ställ in rätt pappersformat för facket.

Välj ett pappersformat som är lämpligt för dubbelsidig utskrift.

Det pappersformat som är lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift är A4.

Det papper som ligger i pappersfacket är inte korrekt format och är ej lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift.

Fel storlek

Pappersfacket som du har valt stöder inte den pappersstorlek som anges i skrivardrivrutinen.

Ändra skrivardrivrutinens inställning eller maskinens fackinställning så att den pappersstorlek som valts i skrivardrivrutinen matchar pappersstorleken som är laddad i det fack du valde.

Fel storlek

Papperet i facket har inte korrekt storlek.

Lägg i korrekt pappersformat i facket som visas på LCD-skärmen och ställ in pappersformat för facket. Tryck på Go (Gå till).

För många fack

Antalet installerade extra fack överstiger det maximala antalet.

Minska antalet extra fack.

Gräns överskreds

Den utskriftsgräns som är inställd för Secure Function Lock 3.0 är uppnådd.

Kontakta din administratör för att kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

Ing. pap.mat. F1

Ing. pap.mat. f2

Ing. pap.mat. f3

Ing. pap.mat. f4

Maskinen kan inte mata papper från det pappersfack som indikeras.

Dra ut det pappersfack som indikeras på LCD-skärmen och ta bort allt papper som fastnat. Tryck på Go (Gå till).

Ingen trumenhet

Trumman har inte installerats på rätt sätt.

Installera om tonerkassetten och trumman.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Inget fack F1

Inget fack F2

Inget fack F3

Inget Fack. F4

Pappersfacket har inte installerats alls eller inte installerats korrekt.

Sätt tillbaka pappersfacket som indikeras på LCD-skärmen.

Inget papper KF

Pappret är slut i kombifacket eller har inte placerats på rätt sätt i kombifacket.

Gör något av följande:

• Fyll på papper i kombifacket. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.

Kan inte hitta

Skrivaren kan inte identifiera tonerkassetten.

Ta ut tonerkassetten och trumman. Ta bort tonerkassetten från trumman och installera om tonerkassetten i trumman.

Installera om tonerkassetten och trumman i maskinen.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Kan inte skriva ut ##

Maskinen har ett mekaniskt problem.

• Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några minuter och starta den sedan igen.

• Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Lagring Full

USB-minnet som du använder har inte tillräckligt med plats för att data för säker utskrift ska kunna lagras.

Radera tidigare lagrade data för säker utskrift.

Luckan är öppen

Den främre luckan är inte helt stängd.

Öppna och stäng maskinens främre lucka ordentligt.

Luckan är öppen

Luckan till fixeringsenheten är inte helt stängd.

Stäng fixeringsluckan som sitter bakom maskinens bakre lucka.

Låg papp. n. f.1

Låg papp. n. f.2

Låg papp. n. f.3

Låg papp. n. f.4

Det är snart slut på papper i pappersfacket.

Fyll på mer papper i pappersfacket som visas på LCD-skärmen.

Media passar ej

Den mediatyp som anges i skrivardrivrutinen skiljer sig från den papperstyp som anges i maskinens meny.

Fyll på rätt typ av papper i det fack som visas på LCD-skärmen och välj sedan korrekt mediatyp under inställningen av papperstyp på maskinen.

Minnet är fullt

Maskinens minne är fullt.

Tryck och håll Go (Gå till) intryckt i ungefär två sekunder och minska utskriftsupplösningen.

Oanvändbar enhet

En USB-enhet som inte stöds har anslutits till USB-porten.

• Koppla ur enheten från USB-porten.
  • Håll image intryckt för att stänga av maskinen, och starta den sedan igen.

En trasig USB-enhet eller USB-enhet med hög strömförbrukning har anslutits till USB-porten.

Papper slut F1

Papper slut F2

Papper slut F3

Papper slut F4

Maskinen kan inte mata papper från det pappersfack som indikeras.

Gör något av följande:

• Fyll på mer papper i pappersfacket som visas på LCD-skärmen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Fyll inte på för mycket papper i pappersfacket.

Papper slut

Papperet är slut i maskinen eller har inte placerats på rätt sätt i pappersfacken.

• Fyll på papper i pappersfacken. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Fyll inte på för mycket papper i pappersfacket.

Självdiagnostik

Fixeringsenheten fungerar inte korrekt.

Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några sekunder och starta den sedan igen. Låt maskinen stå i beredskapsläge under 15 minuter med strömmen påslagen.

Fixeringsenheten är för varm.

Stopp 2-sidigt

Pappret har fastnat i det 2-sidiga facket eller innanför den bakre luckan.

Dra ut det 2-sidiga facket och öppna den bakre luckan för att ta bort allt papper som fastnat.

Stopp bak

Papper har fastnat på maskinens baksida.

Öppna fixeringslocket och ta bort allt papper som fastnat. Stäng fixeringslocket. Tryck på Go (Gå till) om felmeddelandet finns kvar.

Stopp i fack1

Stopp fack 2

Stopp fack 3

Stopp fack 4

Papper har fastnat i det pappersfack som indikeras.

Dra ut det pappersfack som indikeras på LCD-skärmen och ta bort allt papper som fastnat.

Stopp inuti

Papper har fastnat inuti maskinen.

Öppna den främre luckan, dra ut tonerkassetten ur trumman och ta bort allt papper som fastnat. Stäng den främre luckan.

Stopp kombifack

Papper har fastnat i kombifacket.

Ta bort allt papper som har fastnat i och omkring kombifacket. Tryck på Go (Gå till).

Svalnar

Temperaturen är för hög invändigt i maskinen. Maskinen gör ett avbrott i utskriftsjobbet och går in i nedkylningsläge.

Vänta tills maskinen är klar med nedkylningen. Kontrollera att alla ventilationsöppningar på maskinen är fria från hinder.

När maskinen har kylts ned återupptar den utskriften.

Tillgång nekad

Den funktion du vill använda begränsas av Secure Function Lock 3.0.

Ring din administratör för att kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

Toner saknas

Tonerkassetten eller trumman och tonerkassetten är inte korrekt installerade.

Ta ut tonerkassetten och trumman. Ta bort tonerkassetten från trumman och installera om tonerkassetten i trumman.

Installera om tonerkassetten och trumman i maskinen. Om problemet kvarstår byter du ut tonerkassetten mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Toner snart slut

Det går fortfarande att skriva ut om detta meddelande visas på LCD-skärmen. Tonerkassettens livslängd är nästan slut.

Beställ en ny tonerkassett direkt så att den finns tillhands när Byt toner visas på LCD-skärmen.

Trumma !

Coronatråden på trumman måste rengöras.

Rengör trummans coronatråd.

image

imageimage Närliggande information: Rengör coronatråden

Om problemet kvarstår byter du ut trumman mot en ny.

Trumman eller tonerkassetten och trumman är inte korrekt installerade.

Ta bort trumman, ta ur tonerkassetten ur trumman och sätt tillbaka tonerkassetten i trumman igen. Sätt tillbaka trumman i maskinen.

Trumma sn. slut

Trumman måste snart bytas ut.

Beställ en ny trumma innan LCD-skärmen visar Byt ut trumma.

Utmat.fack fullt

Pappersutmatningsfacket är fullt.

Ta bort det utskrivna pappret från utmatningsfacket med textsidan nedåt.

Utskr. fullt

Maskinens minne är fullt.

Tryck på Cancel (Avbryt) och radera tidigare lagrade data för utskrift.

HL-L6410DN/HL-L6415DN

Felmeddelande Orsak Åtgärd

2-sidigt inaktiverat

Maskinens bakre lucka är inte helt stängd.

Stäng maskinens bakre lucka tills den låser i stängt läge.

Det 2-sidiga facket har inte installerats helt.

Sätt in det 2-sidiga facket ordentligt i maskinen.

Byt toner

Tonerkassettens livslängd är nästan slut.

Byt ut tonerkassetten mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Fack borttaget

Standardpappersfacket har inte installerats alls eller inte installerats korrekt.

Sätt tillbaka standardpappersfacket.

Fel storlek

Pappersfacket som du har valt stöder inte den pappersstorlek som anges i skrivardrivrutinen.

Ändra skrivardrivrutinens inställning eller maskinens fackinställning så att den pappersstorlek som valts i skrivardrivrutinen matchar pappersstorleken som är laddad i det fack du valde.

Fel storlek

Papperet i facket har inte korrekt storlek.

Lägg i korrekt pappersformat i facket som visas på LCD-skärmen och ställ in pappersformat för facket. Tryck på Försök igen.

Fel tonerkassett

Den installerade tonerkassetten är inte rätt tonerkassett för skrivaren.

Ta bort tonerpatronen från trumman, och installera en tonerpatron med rätt produktkod.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Fel trumma

Den installerade trumman är inte kompatibel med din skrivare.

Ta bort trumman och installera en trumma med rätt produktkod.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Flera utmatningsfack

Antingen fack 2 eller fack 4 togs bort från sorteringsfacket.

Ta bort både fack 2 och fack 4 för att kunna använda sorteringsfacket i 2-facksläge.

Installera både fack 2 och fack 4 för att kunna använda sorteringsfacket i 4-facksläge.

För många fack

Antalet installerade extra fack överstiger det maximala antalet.

Minska antalet extra fack.

Förbrukningsmater.

Byt ut trumma

Det är dags att byta ut trumman.

Byt trumman mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Förbrukningsmater.

Toner snart slut:

Det går fortfarande att skriva ut om detta meddelande visas på LCD-skärmen. Tonerkassettens livslängd är nästan slut.

Beställ en ny tonerkassett direkt så att den finns tillhands när Byt toner visas på LCD-skärmen.

Förbrukningsmater.

Trumman är snart slut

Trumman måste snart bytas ut.

Beställ en ny trumma innan LCD-skärmen visar Byt ut trumma.

Gränsen överskreds

Den utskriftsgräns som är inställd för Secure Function Lock 3.0 är uppnådd.

Kontakta din administratör för att kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

Hubb stöds ej

En USB-hubb har anslutits till USB-porten. Koppla bort USB-hubbenheten från USB-porten.

Ingen pappersmatning fack 1

Ingen pappersmatning fack 2

Ingen pappersmatning fack 3

Ingen pappersmatning fack 4

Maskinen kan inte mata papper från det pappersfack som indikeras.

Dra ut det pappersfack som indikeras på LCD-skärmen och ta bort allt papper som fastnat.

Tryck på Försök igen.

Ingen trumma

Trumman har inte installerats på rätt sätt.

Installera om tonerkassetten och trumman.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Ingen trumma

Trumman har inte installerats på rätt sätt.

Installera om tonerkassetten och trumman.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Inget fack 1

Inget fack 2

Inget fack 3

Inget fack 4

Pappersfacket har inte installerats alls eller inte installerats korrekt.

Sätt tillbaka pappersfacket som indikeras på LCD-skärmen.

Inget papper (kombifack)

Pappret är slut i kombifacket eller har inte placerats på rätt sätt i kombifacket.

Gör något av följande:

• Fyll på papper i kombifacket. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.

Inget papper i fack 1

Inget papper i fack 2

Inget papper i fack 3

Inget papper i fack 4

Maskinen kan inte mata papper från det pappersfack som indikeras.

Gör något av följande:

• Fyll på mer papper i pappersfacket som visas på LCD-skärmen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Fyll inte på för mycket papper i pappersfacket.

Inget svar

En USB-enhet som inte stöds har anslutits till USB-porten.

• Koppla ur enheten från USB-porten.
  • Håll image intryckt för att stänga av maskinen, och starta den sedan igen.

imageimage Närliggande information: Säker utskrift med ett USB-minne

Kan inte hitta

Skrivaren kan inte identifiera tonerkassetten.

Ta ut tonerkassetten och trumman. Ta bort tonerkassetten från trumman och installera om tonerkassetten i trumman.

Installera om tonerkassetten och trumman i maskinen.

Skrivaren kan inte identifiera trumman.

Kan inte skriva ut ##

Maskinen har ett mekaniskt problem.

• Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några minuter och starta den sedan igen.

• Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Lagring Full

USB-minnet som du använder har inte tillräckligt med plats för att data för utskrift ska kunna lagras.

Radera tidigare lagrade data för utskrift från USB-minnet.

Lagringsenheten kändes inte igen

Din maskin kan inte läsa från eller skriva till USB-minnet.

Håll image intryckt för att stänga av maskinen, och starta den sedan igen.

Återställ jobbets lagringsplats om problemet kvarstår.

imageimage Närliggande information: Säker utskrift med ett USB-minne

Luckan är öppen

Den främre luckan är inte helt stängd.

Öppna och stäng maskinens främre lucka ordentligt.

Luckan är öppen

Luckan till fixeringsenheten är inte helt stängd.

Stäng fixeringsluckan som sitter bakom maskinens bakre lucka.

Luckan är öppen

Sorteringsfackets bakre lucka är inte helt stängd.

Stäng sorteringsfackets bakre lucka.

Låg pappersnivå

Låg papp. n. f.1

Låg papp. n. f.2

Låg papp. n. f.3

Låg papp. n. f.4

Det är snart slut på papper i pappersfacket.

Fyll på mer papper i pappersfacket som visas på LCD-skärmen.

Media matchar ej

Den mediatyp som anges i skrivardrivrutinen skiljer sig från den papperstyp som anges i maskinens meny.

Fyll på rätt typ av papper i det fack som visas på LCD-skärmen och välj sedan korrekt mediatyp under inställningen av papperstyp på maskinen.

Minnet är fullt

Maskinens minne är fullt.

Tryck på image och minska utskriftsupplösningen.

Oanvändbar enhet

En trasig USB-enhet eller USB-enhet med hög strömförbrukning har anslutits till USB-porten.

• Koppla ur enheten från USB-porten.
  • Håll image intryckt för att stänga av maskinen, och starta den sedan igen.

Papper slut

Papperet är slut i maskinen eller har inte placerats på rätt sätt i pappersfacken.

• Fyll på papper i pappersfacken. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Fyll inte på för mycket papper i pappersfacket.

Självdiagnostik

Fixeringsenheten fungerar inte korrekt.

Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några sekunder och starta den sedan igen. Låt maskinen stå i beredskapsläge under 15 minuter med strömmen påslagen.

Fixeringsenheten är för varm.

Skärminitiering fel

Pekskärmen vidrördes före initieringen vid uppstart var slutförd.

Se till så att det inte är något som rör vid pekskärmen.

Skräp kan ha fastnat mellan pekskärmens nedre del och ramen.

För in en bit styvt papper mellan pekskärmens nedre del och ramen och för det fram och tillbaka för att trycka ut skräpet.

Stopp 2-sidigt

Pappret har fastnat i det 2-sidiga facket eller innanför den bakre luckan.

Dra ut det 2-sidiga facket och öppna den bakre luckan för att ta bort allt papper som fastnat.

Stopp bak

Papper har fastnat på maskinens baksida.

Öppna fixeringslocket och ta bort allt papper som fastnat. Stäng fixeringslocket. Tryck på Försök igen om felmeddelandet finns kvar.

Stopp i fack1

Stopp i fack2

Stopp i fack3

Stopp i fack4

Papper har fastnat i det pappersfack som indikeras.

Dra ut pappersfacket och ta bort allt papper som fastnat enligt vad som visas som animering på LCD-skärmen.

Stopp i inkorg

Papper har fastnat i sorteringsfacket.

Ta bort allt papper som fastnat i sorteringsfacket enligt vad som visas på LCD-skärmen.

Stopp inuti

Papper har fastnat inuti maskinen.

Öppna den främre luckan, dra ut tonerkassetten ur trumman och ta bort allt papper som fastnat. Stäng den främre luckan.

Stopp kombifack

Papper har fastnat i kombifacket.

Ta bort allt papper som har fastnat i och omkring kombifacket. Tryck på Försök igen.

Storleksfel 2-sidigt

Pappersformatet som definierats i maskinens pappersformatsinställning är inte lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift.

Tryck på image (vid behov).

Lägg i korrekt pappersformat i facket och ställ in rätt pappersformat för facket.

Välj ett pappersformat som är lämpligt för dubbelsidig utskrift.

Det pappersformat som är lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift är A4.

Det papper som ligger i pappersfacket är inte korrekt format och är ej lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift.

Svalnar

Temperaturen är för hög invändigt i maskinen. Maskinen gör ett avbrott i utskriftsjobbet och går in i nedkylningsläge.

Vänta tills maskinen är klar med nedkylningen. Kontrollera att alla ventilationsöppningar på maskinen är fria från hinder.

När maskinen har kylts ned återupptar den utskriften.

Tillgång nekad

Den funktion du vill använda begränsas av Secure Function Lock 3.0.

Ring din administratör för att kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

Toner saknas

Tonerkassetten har inte installerats rätt.

Ta ut tonerkassetten och trumman. Ta bort tonerkassetten från trumman och installera om tonerkassetten i trumman.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Trumfel

Trumman har inte installerats på rätt sätt.

Installera om tonerkassetten och trumman.

Om problemet kvarstår byter du ut trumman mot en ny.

Trumma !

Coronatråden på trumman måste rengöras.

Rengör trummans coronatråd.

image

imageimage Närliggande information: Rengör coronatråden

Om problemet kvarstår byter du ut trumman mot en ny.

Trumman eller tonerkassetten och trumman är inte korrekt installerade.

Ta ut tonerkassetten och trumman. Ta ut tonerkassetten från trumman och installera om tonerkassetten i trumman. Sätt tillbaka tonerkassetten och trumman i maskinen.

USB-minne hittades inte

Din maskin hittar inget USB-minne.

Sätt i ett USB-minne i USB-porten.

Utmat.fack fullt

Pappersutmatningsfacket är fullt.

Ta bort det utskrivna pappret från utmatningsfacket som visas på LCD-skärmen.

Utskriftsdata fullt

Maskinens minne är fullt.

Tryck på image och radera tidigare lagrade data för säker utskrift.