Inställningstabeller (HL-L5210DN/HL-L5210DW/HL-L5215DN/HL-L6210DW)

Relaterade modeller:HL‑L5210DN / HL‑L5210DW / HL‑L5215DN / HL‑L6210DW
Använd dessa tabeller för att förstå de olika menyerna och alternativen du använder för att ställa in maskinen efter dina preferenser.

[Allmän inställ]

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

Nivå 6

Beskrivning

Fackinst.

Papperstyp

Kombi

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i kombifacket.

Fack1

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i standardpappersfacket.

Fack2 *1

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i det extra facket (fack 2).

Fack3 *1

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i det extra facket (fack 3).

Fack4 *1

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i det extra facket (fack 4).

Papp.format

Kombi

Välj pappersformatet på det papper som du har lagt i kombifacket.

Fack1

Välj pappersformatet på det papper som du har lagt i standardpappersfacket.

Fack2 *1

Välj pappersformatet på det papper som du har lagt i det extra facket (fack 2).

Fack3 *1

Välj pappersformatet på det papper som du har lagt i det extra facket (fack 3).

Fack4 *1

Välj pappersformatet på det papper som du har lagt i det extra facket (fack 4).

Fack

Välj det pappersfack du vill använda.

Prioritering

När Auto har valts som Fack, väljer du i vilken ordning maskinen använder olika pappersfack som innehåller papper av samma storlek.

Utskriftsposit.

Kombi

X Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i kombifacket vågrätt från -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid utskrift med 300 dpi.

Y Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i kombifacket lodrätt från -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid utskrift 300 dpi.

Fack1

X Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i standardpappersfacket vågrätt från -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid utskrift med 300 dpi.

Y Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i standardpappersfacket lodrätt från -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid utskrift med 300 dpi.

Fack2 *1

X Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i extrafacket (fack 2) vågrätt från -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid utskrift med 300 dpi.

Y Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i extrafacket (fack 2) lodrätt från -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid utskrift med 300 dpi.

Fack3 *1

X Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i extrafacket (fack 3) vågrätt från -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid utskrift med 300 dpi.

Y Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i extrafacket (fack 3) lodrätt från -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid utskrift med 300 dpi.

Fack4 *1

X Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i extrafacket (fack 4) vågrätt från -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid utskrift med 300 dpi.

Y Offset

Justera utskriftens startpunkt (vanligen i övre vänstra hörnet på sidan) för pappret du placerade i extrafacket (fack 4) lodrätt från -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid utskrift med 300 dpi.

Restfack

Välj ett visst fack du inte vill använda om det ligger papper av fel storlek i det.

Sorteringsfack

Välj det fack som innehåller papper som används som separeringspapper, vilket införs mellan varje utskriftsjobb.

Kontr. papper

Välj om du vill visa ett meddelande som ber dig kontrollera papperstyp och pappersformat när du drar ut facket ur skrivaren.

Miljö

Eco-läge

Slå på följande maskininställningar samtidigt:

• 2-sidig utskrift: Långsida *2
  • Vilolägestid: 0Min
  • Tyst läge:  *2
  • Tonerbesparing:  *2

Tonerbesparing

Öka sidkapaciteten för tonerkassetten.

Vilolägestid

Ställ in hur lång tid som ska passera innan skrivaren växlar till energisparläge.

Tyst läge

Sänk utskriftsljud.

Autoavstängn.

Ange antalet timmar som maskinen ska befinna sig i djupt viloläge innan den växlar till avstängt läge.

Förbättra utmat.

Aktivera funktionen Minska rullning eller funktionen Tonerfixering för att förbättra utskriften.

Panelkont

Knapprepetition

Ställ in hur lång tid det ska ta för LCD-meddelandet att ändras när du håller ner image eller image.

Meddel.rulln.

Ställ in under hur lång tid i sekunder som ett LCD-meddelande bläddrar över LCD-skärmen. Från Nivå 1 (0,2 s) till Nivå 10 (2 s).

LCD kontrast

Justera kontrasten på LCD-skärmen.

Auto online

Ställ in att skrivaren ska återgå till beredskapsläge när den varit overksam i 30 sekunder.

Inställningslås

Lås maskinens inställningar med hjälp av lösenordet för inställningslåset.

Gränssnitt

Välj

Välj det gränssnitt som ska användas.

Om du väljer Auto ändrar maskinen automatiskt gränssnittet till USB eller Nätverk beroende på vilket gränssnitt som tar emot data.

Autogränssn.tid

Ställ in timeoutperiod för automatiskt gränssnittsval.

Indatabuffert

Öka eller minska indatabuffertens kapacitet.

Ta Bort Sparat

Makro-ID=

Radera registrerad makroinformation.

Font-ID=

Radera registrerad information om teckensnitt.

Radera alla

Återställ skrivarens data för makro, flöde och teckensnitt till fabriksställningarna.

*1

Tillgängligt om extra fack är installerade.

*2
Det går endast att ändra den här inställningen när du har ändrat vissa skrivarinställningar i Webbaserad hantering.

[Skrivare]

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

Beskrivning

Emulering

Välj emuleringsläget.

Upplösning

Välj en utskriftsupplösning.

Täthet

Ökar eller minskar svärtningsgraden.

Skrivarinställn.

Ställ in dina utskriftsinställningar till Text eller Grafik.

Utskriftsval

Teckensn. lista

HP LaserJet

Skriv ut listan med teckensnitt och exempel på HP LaserJet.

BR-Script 3

Skriv ut listan med teckensnitt och exempel på BR-Script.

Testutskrift

Skriv ut testsidan.

2-sidigt

2-sidig utskrift

Välj om du vill ha dubbelsidig utskrift på pappret.

En bild

Välj alternativet Ensidig matning för ett utskriftsjobb där den sista sidan är en ensidig bild för att minska utskriftstiden.

Du måste välja alternativet 2-sidig matning när du använder brevpapper eller förtryckt papper. Om du väljer Ensidig matning för brevpapper eller förtryckt papper kommer den sista sidan att skrivas ut på motsatt sida.

Auto fortsätt

Välj om du vill att maskinen ska nollställa fel som gäller pappersformat eller medietyp automatiskt och använda papper från andra fack.

Papperstyp

Ange papperstyp.

Papp.format

Ange pappersformat.

Kopior

Ange antalet utskrivna sidor.

Orientering

Ställ in om pappret som ska skrivas ut ska vara liggande eller stående.

Utskriftsposit.

Öppna inställningsmenyerna för utskriftsposition.

Auto sidmatning

Gör att maskinen automatiskt kan skriva ut information i minnet.

HP LaserJet

Font nummer

Ställ in teckensnittsnummer.

Den här menyn visas om ett hämtningsbart teckensnitt är installerat på din Brother-skrivare.

Fonttäthet

Ställ in teckensnittsbredd.

(Endast tillgängligt för vissa teckensnitt.)

Fontpunkt

Ställ in teckensnittsstorlek.

(Endast tillgängligt för vissa teckensnitt.)

Symboluppsättn.

Välj den symbol eller det tecken som ställts in.

Tabellutskrift

Skriv ut kodtabellen.

Auto radmatning

PÅ: CR -> CR+LF, AV: CR -> CR

Auto vagnretur

PÅ: LF -> LF+CR, FF -> FF+CR eller VT -> VT+CR

AV: LF -> LF, FF -> FF eller VT -> VT

Auto radbyte

Välj om du vill ha radmatning och vagnretur när vagnpositionen når högermarginalen.

Auto sidbyte

Välj om du vill ha radmatning och vagnretur när vagnpositionen når den nedre marginalen.

Vänstermarginal

Ställ in vänster marginal vid kolumn 0 till 70 kolumner vid 1 cpi.

Höger marginal

Ställ in höger marginal vid kolumn 10 till 80 kolumner vid 1 cpi.

Övre marginal

Ställ in den övre marginalen till ett avstånd från papprets övre kant.

Nedre marginal

Ställ in den undre marginalen till ett avstånd från papprets nedre kant.

Rader

Ställ in antalet linjer på varje sida.

Arkmatarkommando

Välj denna inställning om ett problem med facken sker när du använder HP-drivrutiner.

Epson FX-850

Font nummer

Ställ in teckensnittsnummer.

Fonttäthet

Ställ in teckensnittsbredd.

(Endast tillgängligt för vissa teckensnitt.)

Fontpunkt

Ställ in teckensnittsstorlek.

(Endast tillgängligt för vissa teckensnitt.)

Teckenuppsättn.

Välj den symbol eller det tecken som ställts in.

Tabellutskrift

Skriv ut kodtabellen.

Auto radmatning

PÅ: CR -> CR+LF, AV: CR -> CR

Automatisk Mask

Ställ in övre och undre marginalen på två rader var. Om du ställer in Automatisk Mask till , har denna inställning prioritet över inställningarna Övre marginal och Nedre marginal.

Vänstermarginal

Ställ in vänster marginal vid kolumn 0 till 70 kolumner vid 1 cpi.

Höger marginal

Ställ in höger marginal vid kolumn 10 till 80 kolumner vid 1 cpi.

Övre marginal

Ställ in den övre marginalen till ett avstånd från papprets övre kant.

Nedre marginal

Ställ in den undre marginalen till ett avstånd från papprets nedre kant.

Rader

Ställ in antalet linjer på varje sida.

IBM Proprinter

Font nummer

Ställ in teckensnittsnummer.

Fonttäthet

Ställ in teckensnittsbredd.

(Endast tillgängligt för vissa teckensnitt.)

Fontpunkt

Ställ in teckensnittsstorlek.

(Endast tillgängligt för vissa teckensnitt.)

Teckenuppsättn.

Välj den symbol eller det tecken som ställts in.

Tabellutskrift

Skriv ut kodtabellen.

Auto radmatning

PÅ: CR -> CR+LF, AV: CR -> CR

Auto vagnretur

PÅ: LF -> LF+CR, FF -> FF+CR eller VT -> VT+CR

AV: LF -> LF, FF -> FF eller VT -> VT

Automatisk Mask

Ställ in övre och undre marginalen på två rader var. Om du ställer in Automatisk Mask till , har denna inställning prioritet över inställningarna Övre marginal och Nedre marginal.

Vänstermarginal

Ställ in vänster marginal vid kolumn 0 till 70 kolumner vid 1 cpi.

Höger marginal

Ställ in höger marginal vid kolumn 10 till 80 kolumner vid 1 cpi.

Övre marginal

Ställ in den övre marginalen till ett avstånd från papprets övre kant.

Nedre marginal

Ställ in den undre marginalen till ett avstånd från papprets nedre kant.

Rader

Ställ in antalet linjer på varje sida.

BR-Script 3

Felutskrift

Välj om felinformationen ska skrivas ut eller inte när fel uppstår.

PDF

Flera sidor

Ställ in sidlayouten när du skriver ut flera sidor.

PDF-uts.alt.

Ställ in PDF-utskrift till att antingen skriva ut anmärkningar eller stämplar i PDF-filen tillsammans med texten.

Anp. till sida

Välj om skrivaren ska ändra skala eller storlek på sidorna i PDF-filen så att de överensstämmer med det valda pappersformatet.

Karbonpappermeny

Fotokopiering

Aktivera eller inaktivera funktionen för kopiering med karbonpapper.

Kopior

Anger antalet utskrivna sidor.

Kopia 1 Fack

Välj det fack som ska användas för Kopia1.

Kopia 1 Makro

Välj ett makro/flöde för Kopia1.

Kopia 2 Fack

...

Kopia 8 Fack

Välj det fack som ska användas för Kopia2 till Kopia8.

Kopia 2 Makro

...

Kopia 8 Makro

Välj ett makro/flöde för Kopia2 till Kopia8.

Åter. skrivare

Återställ maskinens inställningar till fabriksinställningarna.

[Nätverk] (HL-L5210DN/HL-L5215DN)

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

Nivå 6

Beskrivningar

Trådbundet LAN

TCP/IP

Boot metod

Välj den IP-metod som passar bäst för dina behov.

IP-adress

Ange IP-adressen.

Nätmask

Ange nätmasken.

Gateway

Ange gateway-adressen.

Nodnamn

Ställ in nodnamnet.

WINS-konfig

Väljer WINS-konfigureringsläge.

WINS-server

Primär

Ange den primära WINS-serverns IP-adress.

Sekundär

Ange den sekundära WINS-serverns IP-adress.

DNS Server

Primär

Ange den primära DNS-serverns IP-adress.

Sekundär

Ange den sekundära DNS-serverns IP-adress.

APIPA

Tilldela IP-adress automatiskt från lokalt adressomfång. *1

IPv6

Aktivera eller inaktivera IPv6-protokollet.

Ethernet

Välj Ethernet-länkläget.

Trådansl. status

Visa status för trådbunden nätverksanslutning.

MAC-adress

Visa maskinens MAC-adress.

Aktivera kblans.

Stäng av eller starta det trådbundna gränssnittet.

Webbas. Mgmt

Aktivera eller inaktivera funktionen Webbaserad hantering.

Om du aktiverar den här funktionen måste du ange anslutningssättet till Webbaserad hantering.

IPsec

IPsec är en alternativ säkerhetsfunktion för IP-protokollet som erbjuder autentiserings- och krypteringstjänster. Vi rekommenderar att du kontaktar din nätverksleverantör innan du ändrar denna inställning.

Global detek.

Tillåt avkänn.

Aktivera eller inaktivera en funktion som identifierar och meddelar användaren när den oavsiktligt ansluter till ett globalt nätverk.

Avvisa åtkomst

Inaktivera anslutningar till det globala nätverket.

Nätv.återst.

Återställ alla nätverksinställningar för din maskin till fabriksinställningar.

*1
Om maskinens Boot-metod är inställd på Auto, kommer maskinen att försöka ställa in IP-adressen och nätmasken från en bootserver som DHCP när maskinen ansluts till nätverket. Om ingen bootserver hittas tilldelas en APIPA-IP-adress som t.ex. 169. 254. (001-254). (000-255). Om maskinens Boot-metod är inställd på Statisk måste du ange en IP-adress manuellt via maskinens kontrollpanel.

[Nätverk] (HL-L5210DW/HL-L6210DW)

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

Nivå 6

Beskrivningar

Trådbundet LAN

TCP/IP

Boot metod

Välj den IP-metod som passar bäst för dina behov.

IP-adress

Ange IP-adressen.

Nätmask

Ange nätmasken.

Gateway

Ange gateway-adressen.

Nodnamn

Ställ in nodnamnet.

WINS-konfig

Väljer WINS-konfigureringsläge.

WINS-server

Primär

Ange den primära WINS-serverns IP-adress.

Sekundär

Ange den sekundära WINS-serverns IP-adress.

DNS Server

Primär

Ange den primära DNS-serverns IP-adress.

Sekundär

Ange den sekundära DNS-serverns IP-adress.

APIPA

Tilldela IP-adress automatiskt från lokalt adressomfång. *1

IPv6

Aktivera eller inaktivera IPv6-protokollet.

Ethernet

Välj Ethernet-länkläget.

Trådansl. status

Visa status för trådbunden nätverksanslutning.

MAC-adress

Visa maskinens MAC-adress.

Ställ in std.

Återställ maskinens trådbundna nätverksinställningar till fabriksinställningar.

Aktivera kblans.

Stäng av eller starta det trådbundna gränssnittet.

WLAN(Wi-Fi)

Hitta nätverk

Konfigurera manuellt inställningarna för ditt trådlösa nätverk.

TCP/IP

Boot metod

Välj den IP-metod som passar bäst för dina behov.

IP-adress

Ange IP-adressen.

Nätmask

Ange nätmasken.

Gateway

Ange gateway-adressen.

Nodnamn

Ställ in nodnamnet.

WINS-konfig

Väljer WINS-konfigureringsläge.

WINS-server

Primär

Ange den primära WINS-serverns IP-adress.

Sekundär

Ange den sekundära WINS-serverns IP-adress.

DNS Server

Primär

Ange den primära DNS-serverns IP-adress.

Sekundär

Ange den sekundära DNS-serverns IP-adress.

APIPA

Tilldela IP-adress automatiskt från lokalt adressomfång. *1

IPv6

Aktivera eller inaktivera IPv6-protokollet.

WPS/Tryck på knappen

Konfigurera dina inställningar för trådlösa nätverket med metoden enknappstryck.

WPS/pinkod

Konfigurera inställningarna för trådlöst nätverk med hjälp av WPS med en PIN-kod.

WLAN-status

Status

Visa status för den trådlösa nätverksanslutningen.

Signal

Visa signalstyrkan för den trådlösa nätverksanslutningen.

Kanal

Visa den kanal som används när Status är inställt på Aktivt.

Hastighet

Visa anslutningshastigheten när Status är Aktivt.

SSID

Visa trådlöst SSID (nätverksnamn).

Komm. läge

Visa aktuellt kommunikationsläge.

MAC-adress

Visa maskinens MAC-adress.

Ställ in std.

Återställ maskinens trådlösa nätverksinställningar till fabriksinställningar.

Akitvera WLAN

Stäng av eller slå på det trådlösa gränssnittet.

Wi-Fi Direct

Manuell

Konfigurera dina Wi-Fi Direct-nätverksinställningar manuellt.

Gruppägare

Ställ in din maskin som Gruppägare.

Tryck på knapp

Konfigurera snabbt dina Wi-Fi Direct-nätverksinställningar med metoden enknappstryck.

PIN-kod

Konfigurera snabbt dina Wi-Fi Direct-nätverksinställningar med WPS med en PIN-kod.

Enhetsinfo

Enhetsnamn

Visa maskinens enhetsnamn.

SSID

Visa guppägarens SSID (nätverksnamn).

IP-adress

Visa maskinens IP-adress.

Statusinfo

Status

Visa status för Wi-Fi Direct-nätverket.

Signal

Visa aktuell signalstyrka för Wi-Fi Direct-nätverket.

När din maskin arbetar som en gruppägare, kommer LCD-skärmen alltid att visa Starkt.

Kanal

Visa den kanal som används när Status är inställt på G/Ä aktiv eller Klient aktiv.

Hastighet

Visa anslutningshastigheten när Status är G/Ä aktiv eller Klient aktiv.

Aktivera I/F

Aktivera eller inaktivera Wi-Fi Direct-anslutningen.

Webbas. Mgmt

Aktivera eller inaktivera funktionen Webbaserad hantering.

Om du aktiverar den här funktionen måste du ange anslutningssättet till Webbaserad hantering.

IPsec

IPsec är en alternativ säkerhetsfunktion för IP-protokollet som erbjuder autentiserings- och krypteringstjänster. Vi rekommenderar att du kontaktar din nätverksleverantör innan du ändrar denna inställning.

Global detek.

Tillåt avkänn.

Aktivera eller inaktivera en funktion som identifierar och meddelar användaren när den oavsiktligt ansluter till ett globalt nätverk.

Avvisa åtkomst

Inaktivera anslutningar till det globala nätverket.

Nätv.återst.

Återställ alla nätverksinställningar för din maskin till fabriksinställningar.

*1
Om maskinens Boot-metod är inställd på Auto, kommer maskinen att försöka ställa in IP-adressen och nätmasken från en bootserver som DHCP när maskinen ansluts till nätverket. Om ingen bootserver hittas tilldelas en APIPA-IP-adress som t.ex. 169. 254. (001-254). (000-255). Om maskinens Boot-metod är inställd på Statisk måste du ange en IP-adress manuellt via maskinens kontrollpanel.

[Skriv rapport]

Nivå 3

Nivå 4

Beskrivning

Skrivarinställn.

Skriv ut sidan med skrivarinställningar.

Nätverksinst.

(För modeller med nätverk)

Skriv ut nätverkskonfigurationslistan.

Skriv fillista

Skriv ut en lista med data som sparats i minnet.

Testut. trumma

Skriv ut trummans punktkontrollblad.

WLAN-rapport

(För trådlösa modeller)

Skriv ut diagnostikrapporten för trådlös anslutning.

[Maskininform.]

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

Beskrivning

Serienummer

Visa maskinens serienummer.

Firmware

Main-version

Kontrollera maskinens firmware-version.

Säkerhetsversion

Sidräknare

Visa totalt antal utskrivna sidor.

Dellivslängd *1

Toner

Visa återstående livslängd för tonerkassett.

Trumma

Visa den återstående livslängden för trumman.

Fixeringsenhet

Visa den återstående livslängden för fixeringsenheten.

Laserenhet

Visa den återstående livslängden för laserenheten.

PM-kit KF

Visa återstående livslängd för pappersmatningssatsen för kombifacket.

PM-kit 1

Visa återstående livslängd för pappersmatningssats 1.

PM-kit 2 *2

Visa återstående livslängd för pappersmatningssats 2.

PM-kit 3 *2

Visa återstående livslängd för pappersmatningssats 3.

PM-kit 4 *2

Visa återstående livslängd för pappersmatningssats 4.

*1
Livslängden är en uppskattning och kan variera mellan olika användningsförhållanden.
*2

Tillgängligt om extra fack är installerade.

[Grundinställn.]

Nivå 3

Nivå 4

Beskrivning

Återställ

Maskinåterst.

Återställ alla de inställningar du ändrat på maskinen, t.ex. papperstyp.

Nätv.återst.

Återställ alla nätverksinställningar för din maskin till fabriksinställningar.

Fabriksinst.

Återställ maskinen och alla skrivarinställningar (inklusive kommandoinställningar) till fabriksinställningar.

Lokalt språk

Välj språk på LCD-skärmen för ditt land.