Hjem > Nettverk > Innstillinger for trådløst nettverk > Skriv ut WLAN-rapporten > Feilkoder i rapport om trådløst LAN

Feilkoder i rapport om trådløst LAN

Relaterte modeller:HL‑L5210DW / HL‑L6210DW / HL‑L6410DN / HL‑L6415DN
MERK
For noen modeller kan den trådløse nettverkstilkoblingen bare brukes når tilleggsutstyret med trådløs modul er installert.

Hvis rapporten om trådløst LAN viser at tilkoblingen mislyktes, kontrollerer du feilkoden på rapportutskriften og ser på de tilhørende instruksjonene i tabellen:

Feilkode

Problem og anbefalte løsninger

TS-01

WLAN (Wi-Fi) er ikke aktivert.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Aktiver WLAN-innstillingen på maskinen din.
  • Hvis nettverkskabelen er koblet til maskinen, skal den kobles fra.

TS-02

Kan ikke finne det trådløse ruteren/tilgangspunktet.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Kontroller at den trådløse rutere/ tilgangspunktet er på.
  • Plasser maskinen midlertidig nærmere den trådløse ruteren / tilgangspunktet når du konfigurerer trådløse innstillinger.
  • Hvis den trådløse ruteren / tilgangspunktet bruker MAC-adressefiltrering, skal du bekrefte at MAC-adressen til maskinen tillates i filteret. Du finner MAC-adressen ved å skrive ut nettverkets konfigurasjonsrapport.
  • Hvis du har lagt inn nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjon (autentiseringsmetode/krypteringsmetode) manuelt, kan informasjonen være feil. Kontroll nettverksnavnet og sikkerhetsinformasjonen på nytt, og legg inn den riktige informasjonen på nytt.
  • Start den trådløse ruteren / tilgangspunktet på nytt. Hvis du ikke finner nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjon, skal du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet, eller kontakt ruterprodusenten, din systemadministratoren eller Internett-leverandøren.

TS-03

Det trådløse bedriftsnettverket og sikkerhetsinnstillingene kan være lagt inn feil.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Bekreft følgende informasjon:
    • Nettverksnavnet (SSID) som ble valgt for å konfigurere maskinen.
    • Sikkerhetinformasjonen som ble valgt for å konfigurere maskinen (som f.eks. autentiseringsmetode, krypteringsmetode eller bruker-ID).

Hvis du fremdeles ikke finner nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjon, skal du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet, eller kontakt ruterprodusenten, din systemadministratoren eller Internett-leverandøren.

TS-04

Maskinen støtter ikke autentiserings- og krypteringsmetoden som brukes av den valgte trådløse ruteren / tilgangspunktet.

Ved infrastrukturmodus (vanligst)

Endre autentiserings- og krypteringsmetoden til den trådløse ruteren / tilgangspunktet. Maskinen støtter følgende autentiserings- og krypteringsmetoder:

• WPA-Personal:

TKIP / AES

• WPA2-Personal:

TKIP / AES

• WPA3-Personal:

AES

• OPEN:

WEP / NONE (uten kryptering)

• Delt nøkkel:

WEP

Hvis problemet ikke løses, kan det være at feil nettverksnavn (SSID) eller sikkerhetsinnstillinger ble lagt inn. Kontroller at alle trådløse nettverksinnstillinger er riktig på nettverket.

TS-05

Nettverksnavnet (SSID) og nettverksnøkkelen (passord) er feil.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Bekreft nettverksnavnet (SSID) og nettverksnøkkelen (passord).
  • Hvis nettverksnøkkelen inneholder store og små bokstaver, skal du sørge for at det skrives riktig.
  • Hvis du ikke finner nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjon, skal du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet, eller kontakt ruterprodusenten, din systemadministratoren eller Internett-leverandøren.
  • Hvis den trådløse ruteren / tilgangspunktet bruker WEP-kryptering med flere WEP-nøkler, skal du notere ned og bruke kun den første WEP-nøkkelen.

TS-06

Den trådløse sikkerhetsinformasjonen (autentiseringsmetoden/krypteringsmetoden/nettverksnøkkelen (passordet)) er feil.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Bekreft nettverksnøkkelen. Hvis nettverksnøkkelen inneholder store og små bokstaver, skal du sørge for at det skrives riktig.
  • Bekreft at autentisieringsmetoden som er lagt inn er lik autentisieringsmetoden eller krypteringsmetoden som støttes er den trådløse ruteren / tilgangspunktet, er like.
  • Hvis nettverksnøkkelen, autentiseringsmetoden og krypteringsmetoden er bekreftet, startes den trådløse ruteren / tilgangspunktet og maskinen på nytt.
  • Hvis Stealth-modus til den trådløse ruteren / tilgangpunkter er på, må du eventuelt deaktivere for å koble til det trådløse nettverket.

Hvis du ikke finner nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjon, skal du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet, eller kontakt ruterprodusenten, din systemadministratoren eller Internett-leverandøren.

TS-07

Maskinen finner ikke en trådløs ruter / et tilgangspunkt der WPS (Wi-Fi Protected Setup) er aktivert.

Kontroller følgende punkter, og prøv på nytt:

• Se etter WPS-symbolet som vises på ruteren / tilgangspunktet, for å kontrollere at den trådløse ruteren / tilgangspunktet støtter WPS. Se dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet for å finne mer informasjon.
  • Både maskinen og den trådløse ruteren / tilgangspunktet må konfigureres for å sette på den trådløse forbindelsen ved bruk av WPS. Se brukerveiledningen for å finne mer informasjon.
  • Hvis du ikke vet hvordan du konfigurerer den trådløse ruteren / tilgangspunktet, skal du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet, eller kontakt ruterprodusenten, din systemadministoren eller Internett-leverandøren.

TS-08

To eller flere trådløse ruteren eller tilgangspunkter med WPS aktivert, er funnet.

Kontroller følgende punkter, og prøv på nytt:

• Sørg for at kun én trådløs ruter / ett tilgangspunkter med WPS aktivert innen rekkevidden, og prøv deretter å koble til på nytt.
  • Prøv å koble til på nytt etter noen få sekunder for å unngå forstyrrelser fra andre tilgangspunkter/rutere.
image

Slik bekrefter du informasjon om trådløs sikkerhet (SSID/godkjenningsmetode/krypteringsmetode/nettverksnøkkel) for WLAN-tilgangspunktet/ruteren:

1. Standard sikkerhetsinnstillingene kan være oppgitt på en etikett som er festet på WLAN-tilgangspunktet/ruteren. Produsentens navn eller modellnummer på WLAN-tilgangspunktet/ruteren kan også brukes som standard sikkerhetsinnstillinger.
  2. Se dokumentasjonen som fulgte med WLAN-tilgangspunktet/ruteren for informasjon om hvor du finner sikkerhetsinnstillingene.
  • Hvis WLAN-tilgangspunktet/ruteren er satt til ikke å kringkaste SSID-en, oppdages ikke SSID-en automatisk. Du må angi SSID-navnet manuelt.
  • Nettverksnøkkelen kan beskrives også som passordet, sikkerhetsnøkkelen eller krypteringsnøkkelen.

Hvis du ikke kjenner SSID-en og trådløse sikkerhetsinnstillinger for WLAN-tilgangspunktet/ruteren eller hvordan du endrer konfigurasjonen, se dokumentasjonen som fulgte med WLAN-tilgangspunktet/ruteren, spør produsenten av tilgangspunktet/ruteren eller spør Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.