Hjem > Fejlfinding > Forbedring af udskriftskvaliteten

Forbedring af udskriftskvaliteten

Hvis du har problemer med udskriftskvaliteten, skal du udskrive en testside først. Hvis udskriften ser fin ud, er maskinen sandsynligvis ikke problemet. Kontrollér forbindelserne til interfacekablet, og prøv at udskrive et andet dokument. Hvis der er problemer med kvaliteten af udskriften eller testsiden fra maskinen, skal du se eksemplerne på dårlig udskriftskvalitet og følge anbefalingerne i tabellen.

1. For at opnå den bedste udskriftskvalitet tilråder vi, at man benytter de anbefalede udskriftsmaterialer. Du skal sikre dig, at du bruger papir i overensstemmelse med vores specifikationer.
  2. Kontrollér, at tonerpatronen og tromlen er sat rigtigt i.
Eksempler på dårlig printerkvalitet Anbefaling
image
Blegt
  • Hvis maskinen viser Udskift Toner Status, skal du installere en ny tonerpatron.

• Tjek maskinens miljø. Forhold såsom Luftfugtighed, høje temperaturer osv. kan forårsage udskriftsfejl.

• Hvis hele siden er for lys, er tonerbesparelse muligvis aktiveret. Deaktiver tonerbesparelse i maskinens menuindstillinger eller printerdriveren.

• Rengør tromleenheden.

• Rens koronakablet på tromleenheden.

• Udskift tonerpatronen med en ny tonerpatron.

• Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image
Grå baggrund
  • Tjek maskinens miljø. Forhold såsom høje temperaturer og høj luftfugtighed kan øge mængden af baggrundsskygge.

• Rengør tromleenheden.

• Udskift tonerpatronen med en ny tonerpatron.

• Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image
Spøgelsesbilleder
  • Tjek maskinens miljø. Forhold såsom lav fugtighed eller lave temperaturer kan forårsage problemer med udskriftskvaliteten.
  • Vælg den passende medietype i printerdriveren.

• Vælg den passende medietype i maskinens menuindstilling.

• Rengør tromleenheden.

• Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

• Udskift tonerpatronen med en ny tonerpatron.

• Fikseringsenheden kan være snavset.

Kontakt Brother Support.

image
Tonerstænk
  • Vær sikker på at medietype indstillingen i driveren passer til den papirtype du bruger.
  • Rengør tromleenheden.

• Tonerpatronen kan være beskadiget.

Udskift tonerpatronen med en ny tonerpatron.

• Tromleenheden kan være beskadiget.

Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

• Fikseringsenheden kan være snavset.

Kontakt Brother Support.

image
Hult udskrift
  • Vælg Tykt papir tilstand i printerdriveren, eller brug tyndere papir end du bruger netop nu.

• Vælg den passende medietype i maskinens menuindstilling.

• Tjek maskinens miljø. Forhold såsom høj fugtighed kan forårsage hult udskrift.

• Tromleenheden kan være beskadiget.

Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image
Helt sort
  • Rens koronakablet inden i tromleenheden.

• Tromleenheden kan være beskadiget.

Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image
Hvide linjer hen over siden
  • Vælg den passende medietype i printerdriveren.

• Vælg den passende medietype i maskinens menuindstilling.

• Problemet kan forsvinde af sig selv. Udskriv adskillige blanke sider for at løse problemet, specielt hvis maskinen ikke har været brugt i lang tid.

• Rengør tromleenheden.

• Tromleenheden kan være beskadiget.

Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image
Linjer hen over siden
  • Rengør tromleenheden.

• Tromleenheden kan være beskadiget.

Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image
Hvide linjer, bånd eller streger hen over siden
  • Tjek maskinens miljø. Forhold såsom høj fugtighed og høje temperaturer kan forårsage dette udskriftskvalitetsproblem.

• Rengør tromleenheden.

• Hvis dette problem ikke er løst ved at udskrive nogle få sider, udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image

Hvide prikker med intervaller på 94 mm på sort tekst og grafik

image

Sorte prikker med intervaller på 94 mm

• Hvis problemet ikke er løst efter at have udskrevet nogle få sider, kan tromleenheden indeholde fremmedlegemer såsom lim fra mærkater, der sidder fast på tromlen. Rengør tromleenheden.

imageimage Relaterede informationer:Rengør tromlen

• Tromleenheden kan være beskadiget.

Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image
Sorte tonermærker hen over siden
  • Hvis du bruger etiketteark til laserprintere, kan limen fra arkene nogen gange sidde fast på tromleoverfladen. Rens tromleenheden.

imageimage Relaterede informationer:Rengør tromlen

• Hvis du brugte papir med papir- og stempelklips i, kan tromleenheden være beskadiget.

• Hvis den uåbnede tromleenhed er udsat for direkte sollys (eller indendørslys i længerevarende tid), kan enheden være beskadiget.

• Rengør tromleenheden.

• Tonerpatronen kan være beskadiget.

Udskift tonerpatronen med en ny tonerpatron.

• Tromleenheden kan være beskadiget.

Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image
Sorte linjer ned ad siden

Udskrevne sider har tonermærker ned ad siden

• Rens koronakablet inden i tromleenheden ved at glide den grønne snip.

image

Kontroller, at den grønne fane på koronatråden er i den oprindelige position (1).

image

• Tonerpatronen kan være beskadiget.

Udskift tonerpatronen med en ny tonerpatron.

• Tromleenheden kan være beskadiget.

Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

• Fikseringsenheden kan være snavset.

Kontakt Brother Support.

image
Hvide linjer ned ad siden
  • Sørg for, at der ikke er fremmedmaterialer som f.eks. et afrevet stykke papir, post it's eller støv inde i maskinen og omkring tonerpatronen samt tromleenheden.

• Tonerpatronen kan være beskadiget.

Udskift tonerpatronen med en ny tonerpatron.

• Tromleenheden kan være beskadiget.

Udskift tromleenheden med en ny tromleenhed.

image
Billede forvrænget
  • Vær sikker på at papiret eller andet udskriftsmedie er indført korrekt i papirbakken og at rammerne ikke sidder for stramt eller for løst op ad papirstakken.

• Indstil papirrammerne korrekt.
  • Papirbakken kan være for fuld.
  • Tjek papirtypen og kvalitet.
  • Tjek for løse genstande såsom revet papir inden i maskinen.
  • Hvis problemet kun opstår under automatisk 2-sidet udskrivning, skal du kontrollere, om der er iturevet papir i bakken til 2-sidet udskrivning. Kontroller, at bakken til 2-sidet udskrivning er sat helt ind, og at bagklappen er helt lukket.

image
Krøllet eller bølget billede
  • Tjek papirtypen og kvalitet. Høje temperatur og høj fugtighed vil få papiret til at krølle.

• Hvis du ikke bruger maskinen særlig tit, kan papiret have ligget i papirbakken for længe. Vend papirstakken i papirbakken om. Og, luft papirstakken, og derefter roter papiret 180° i papirbakken.

• Åbn bagklappen (udbakke til forside op) og lad papiret komme ud i udbakken til forside op.

• Vælg Reducer papirkrølning tilstand i printerdriveren når du ikke bruger vores anbefalede udskriftsmedie.

image
Folder eller revner
  • Vær sikker på at papiret er indført korrekt.
  • Tjek papirtypen og kvalitet.
  • Vend papirstakken i bakken eller roter papiret 180° i indkom bakken.

image
Dårlig fiksering
  • Sørg for, at medietypeindstillingen i printerdriveren passer til den type papir, du bruger.
  • Vælg Øg tonerfiksering tilstand i printer driveren.

Hvis dette valg ikke giver nok forbedring, skal du ændre printerdriverindstillingen i Medietype til en tyk indstilling. Vælg Tyk konvolut i indstilling af medietype, hvis du udskriver en konvolut.

image
Konvolutten krøller
  • Vær sikker på, at konvolutterne bliver udskrevet med bagsiden (udbakke til forside op) åbnet.

• (For modeller med MP-bakke)

Vær sikker på at konvolutterne kun bliver indført fra MP-bakken.