Hjem > Sikkerhed > Brug IPsec > Introduktion til IPsec

Introduktion til IPsec

IPsec (Internet Protocol Security) er en sikkerhedsprotokol, der bruger en internetprotokolfunktion (valgfrit) til at forhindre datamanipulation og sikre fortroligheden for data, der overføres som IP-pakker. IPsec krypterer data, der sendes over netværket, f.eks. udskriftsdata fra computere til en printer. Dataene krypteres i netværkslaget, og programmer, der bruger en protokol på et højere niveau, bruger IPsec, selvom brugeren ikke er klar over det.

IPsec understøtter følgende funktioner:

• IPsec-overførsler

I henhold til IPsec-indstillingsforholdene sender den netværksforbundne computer data til og modtager data fra den angivne enhed ved hjælp af IPsec. Når enhederne begynder at kommunikere ved hjælp af IPsec, udveksles først nøgler vha. Internet Key Exchange (IKE), og derefter overføres de krypterede data ved hjælp af nøglerne.

Derudover har IPsec to driftstilstande: tilstanden Transport og tilstanden Tunnel. Tilstanden Transport bruges hovedsageligt til kommunikation mellem enheder, og tilstanden Tunnel bruges i miljøer som f.eks. Virtual Private Network (VPN).

image

For IPsec-overførsler er følgende forhold nødvendige:

• Den netværkstilsluttede computer kan kommunikere med IPsec.
    • Maskinen er konfigureret til IPsec-kommunikation.
    • Den computer, der er tilsluttet til maskinen, er konfigureret til IPsec-forbindelser.
  • IPsec-indstillinger

Indstillinger, der er nødvendige for at oprette forbindelse via IPsec. Indstillingerne kan konfigureres med Web Based Management.

image

For at konfigurere IPsec-indstillingerne, skal du bruge browseren på en computer, der er tilsluttet netværket.