Hem > Felsökning > Lysdiodsindikeringar för fel och underhåll

Lysdiodsindikeringar för fel och underhåll

Relaterade modeller:HL‑L2402D

Som med alla sofistikerade kontorsprodukter kan fel uppstå och förbrukningsmaterial kan behöva bytas. Om så sker identifierar maskinen felet eller begär rutinunderhåll och Status Monitor visar lämpligt meddelande. De flesta vanliga fel- och underhållsmeddelanden visas i tabellen.

Följ anvisningarna under Åtgärd för att förbättra status.

LED-indikeringar Status Monitor Orsak Åtgärd
image

Kassettfel

Tonerkassetten har inte installerats rätt.

Ta bort tonerkassetten och trumman ur maskinen. Ta ut tonerkassetten och sätt tillbaka den i trumman igen. Installera om tonerkassetten och trumman i maskinen.

Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.

Toner saknas

Tonerkassetten eller trumman och tonerkassetten är inte korrekt installerade.

Ta ut tonerkassetten och trumman. Ta bort tonerkassetten från trumman och installera om tonerkassetten i trumman.

Installera om tonerkassetten och trumman i maskinen. Om problemet kvarstår byter du ut tonerkassetten mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

Fel toner

Den installerade tonerkassetten är inte kompatibel med din maskin.

Ta bort tonerpatronen från trumman, och installera en tonerpatron med rätt produktkod.

image

Toner snart slut

Om Status Monitor visar Toner snart slut kan du fortfarande skriva ut, men maskinen indikerar att tonerkassetten snart behöver bytas ut.

Beställ en ny tonerkassett nu, så att det finns en ersättningstonerkassett när Byt toner visas i Status Monitor.

image

Ingen trumenhet

Trumman har inte installerats på rätt sätt.

Installera om tonerkassetten och trumman.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

image

Byt toner

Tonerkassettens livslängd är nästan slut.

Byt ut tonerkassetten mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

image

Byt toner

(Fortsättningsläge)

image

Toner slut (fortsättningsläge)

Det är dags att byta ut tonerkassetten.

Byt ut tonerkassetten mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt tonerkassett

image

Trumma !

Coronatråden på trumman måste rengöras.

Rengör trummans coronatråd.

imageimage Närliggande information: Rengör coronatråden

Om problemet kvarstår byter du ut trumman mot en ny.

Trumman eller tonerkassetten och trumman är inte korrekt installerade.

Ta ut tonerkassetten och trumman. Ta ut tonerkassetten från trumman och installera om tonerkassetten i trumman. Sätt tillbaka tonerkassetten och trumman i maskinen.

Om problemet kvarstår byter du ut trumman mot en ny.

image

Trumma sn. utsl.

Trumman måste snart bytas ut.

Beställ en ny trumma innan maskinen visar indikeringen på Byt trumma.

image

Byt ut trumma

Det är dags att byta ut trumman.

Byt trumman mot en ny.

imageimage Närliggande information: Byt trumman

Om meddelandet visas efter att du har bytt ut trumman har trummans räkneverk inte återställts.

Återställ trummans räkneverk.

imageimage Närliggande information: Återställ trummans räkneverk

image

Luckan är öppen

Den främre luckan är inte helt stängd.

Öppna och stäng maskinens främre lucka ordentligt.

Luckan till fixeringsenheten är inte helt stängd eller papperet har fastnat i maskinens baksida när du kopplade på strömmen.

• Stäng fixeringsluckan som sitter bakom maskinens bakre lucka.
  • Kontrollera att papper inte har fastnat innanför den bakre luckan på skrivaren. Stäng sedan fixeringsenhetens lucka.

2-sid inaktivt

Maskinens bakre lucka är inte helt stängd.

Stäng maskinens bakre lucka tills den låser i stängt läge.

Det dubbelsidiga facket har inte installerats helt.

Sätt in det dubbelsidiga facket ordentligt i maskinen.

Stopp i 2-sidigt

Pappret har fastnat under det 2-sidiga facket eller fixeringsenheten.

Ta bort pappret som fastnat i det 2-sidiga facket eller fixeringsenheten.

Stopp inuti

Papper har fastnat inuti maskinen.

Öppna den främre luckan, ta bort trumman och tonern och ta bort papper som fastnat.

Stopp bak

Papper har fastnat på maskinens baksida.

Öppna fixeringslocket och ta bort allt papper som fastnat. Stäng fixeringslocket.

Stopp fack 1

Papper har fastnat i pappersfacket.

Dra ut pappersfacket helt och ta bort allt papper som fastnat.

Minnet är fullt

Maskinens minne är fullt.

Minska upplösningen på utskriften.

Fel storlek DX

Pappersformatet som definieras i skrivardrivrutinen är inte lämpligt till automatisk dubbelsidig utskrift.

Lägg i korrekt pappersformat i facket och ställ in rätt pappersformat för facket.

Det pappersformat som är lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift är A4.

Det papper som ligger i pappersfacket är inte korrekt format och är ej lämpligt för automatisk dubbelsidig utskrift.

Fel storlek

Papperet i facket har inte korrekt storlek.

Lägg i korrekt pappersformat i facket och ställ in pappersformat för facket.

Tryck på Go (Gå till).

Pappersfacket som du har valt stöder inte den pappersstorlek som anges i skrivardrivrutinen.

Ändra skrivardrivrutinens inställning eller maskinens fackinställning så att den pappersstorlek som valts i skrivardrivrutinen matchar pappersstorleken som är laddad i det fack du valde.

Fel storlek

Pappersfacket som du har valt stöder inte den pappersstorlek som anges i skrivardrivrutinen.

Ändra skrivardrivrutinens inställning eller maskinens fackinställning så att den pappersstorlek som valts i skrivardrivrutinen matchar pappersstorleken som är laddad i det fack du valde.

image

Manuell matning

Manuell valdes som papperskälla i skrivardrivrutinen, men det finns inte något papper i det manuella inmatningsfacket.

Fylla på papper i det manuella inmatningsfacket.

0 papper f1

Papperet är slut i maskinen eller har inte placerats på rätt sätt i pappersfacken.

• Fyll på papper i pappersfacken. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.
  • Om det ligger papper i facket tar du bort det och fyller på igen. Se till att pappersguiderna är korrekt inställda.

image

Kan inte skriva ut

Maskinen har ett mekaniskt problem.

Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några minuter och starta den sedan igen.

image

Självdiagnostik

Fixeringsenheten fungerar inte korrekt.

Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några sekunder och starta den sedan igen. Låt maskinen stå i beredskapsläge under 15 minuter med strömmen påslagen.

Fixeringsenheten är för varm.

Kan inte skriva ut

Maskinen har ett mekaniskt problem.

• Håll image intryckt för att stänga av maskinen, vänta några minuter och starta den sedan igen.

• Om problemet kvarstår, kontakta Brothers kundtjänst eller din lokala Brother-återförsäljare.