Hem > Felsökning > Nätverksproblem > Om du har problem med maskinens nätverk > Jag kan inte slutföra konfigurationen av den trådlösa nätverksinstallationen

Jag kan inte slutföra konfigurationen av den trådlösa nätverksinstallationen

Relaterade modeller:HL‑L2400DW / HL‑L2400DWE / HL‑L2442DW / HL‑L2445DW / HL‑L2447DW / HL‑L2865DW

Stäng av din trådlösa router och sätt på den igen. Försök sedan att konfigurera de trådlösa inställningarna igen. Följ anvisningarna nedan om du inte kan lösa problemet:

Undersök problemet med hjälp av WLAN-rapport.

Orsak Åtgärd Gränssnitt
Dina säkerhetsinställningar (SSID/nätverksnyckel) är felaktiga.
  • Kontrollera säkerhetsinställningarna med hjälp av Hjälp för trådlös inställning (Windows). För mer information och för att hämta verktyget, går du till din modells sida för Nerladdningarsupport.brother.com/downloads.
  • Välj och kontrollera att du använder de korrekta säkerhetsinställningarna.
    • Se anvisningarna som medföljer åtkomstpunkten/routern för trådlöst LAN för information om hur du hittar säkerhetsinställningarna.
    • Tillverkarens namn eller modellnumret för åtkomstpunkten/routern för trådlöst LAN kan utgöra standardsäkerhetsinställningen.
    • Konsultera tillverkaren av åtkomstpunkten/routern, din Internetleverantör eller din nätverksadministratör.
Trådlöst

Din Brother-skrivares MAC-adress tillåts inte.

Kontrollera att Brother-skrivarens MAC-adress tillåts i filtret.

Du hittar Brother-skrivarens MAC-adress via kontrollpanelen.
Trådlöst
Din åtkomstpunkt/router för trådlöst LAN är i dolt läge (sänder inte SSID).
  • Ange korrekt SSID eller nätverksnyckel manuellt.
  • Kontrollera SSID-namnet eller nätverksnyckeln i instruktionerna som medföljer åtkomstpunkten/routern för trådlöst LAN och konfigurera om den trådlösa nätverksinstallationen.
Trådlöst

Skrivaren försöker ansluta till ett 5 GHz Wi-Fi-nätverk. Den aktuella kanalen som är inställd på din trådlösa LAN-åtkomstpunkt/router stöds inte.

Byt kanal på din trådlösa LAN-åtkomstpunkt/router till en kanal som stöds av skrivaren.

1. Bekräfta de kanaler som stöds av maskinen. Gå till support.brother.com/g/d/a5m6/ och välj din modell för att få mer information.
  2. Kontrollera kanalinställningen för din trådlösa LAN-åtkomstpunkt/router. Se till att den är inställd på en av kanalerna som stöds av skrivaren, och inte är inställd på ”Auto” eller ”Automatisk”. För mer information om att ändra kanalinställningen, se instruktionerna som medföljer din trådlösa LAN-åtkomstpunkt/router.
  3. Försök att ansluta maskinen till ditt Wi-Fi-nätverk igen.
Trådlöst
Dina säkerhetsinställningar (SSID/lösenord) är felaktiga.
  • Kontrollera SSID och lösenord.
    • Om du konfigurerar nätverket manuellt visas SSID och lösenord på Brother-skrivaren. Om din mobila enhet har stöd för manuell konfiguration visas SSID och lösenord på den mobila enhetens skärm.
Wi-Fi Direct
Du använder Android™ 4.0.

Om din mobila enhet kopplas från (cirka sex minuter efter det att du använt Wi-Fi Direct) försöker du med entryckskonfiguration med WPS (rekommenderas) och ställer in Brother-skrivaren som gruppägare.

Wi-Fi Direct

Din Brother-skrivare är placerad för långt från din mobila enhet.

Flytta Brother-skrivaren inom 1 meter från den mobila enheten när du konfigurerar nätverksinställningarna för Wi-Fi Direct.

Wi-Fi Direct
Det finns något (exempelvis en vägg eller möbler) mellan skannern och den mobila enheten.

Flytta Brother-skrivaren till en plats där det inte finns någonting i vägen.

Wi-Fi Direct

Det finns en trådlös dator, enhet med stöd för Bluetooth®, mikrovågsugn eller digital trådlös telefon nära Brother-skannern eller din mobila enhet.

Flytta bort andra enheter från Brother-skannern eller din mobila enhet.

Wi-Fi Direct

Du har kontrollerat och provat alla åtgärderna ovan, men Brother-skrivaren kan fortfarande inte slutföra konfigurationen av Wi-Fi Direct.

• Stäng av och sätt på Brother-skrivaren igen. Försök sedan att konfigurera Wi-Fi Direct-inställningarna igen.
  • Om du använder Brother-skrivaren som klient ska du verifiera hur många enheter som tillåts på det aktuella Wi-Fi Direct-nätverket och sedan kontrollera hur många enheter som för närvarande är anslutna.
Wi-Fi Direct
För Windows
Om din trådlösa anslutning har avbrutits och du har kontrollerat och provat allt som föreslås ovan rekommenderar vi att du använder reparationsverktyget för nätverksanslutningar.