Hjem > Feilsøking > LED-indikasjoner om feil og vedlikehold

LED-indikasjoner om feil og vedlikehold

Beslektede modeller :HL‑L2402D

Som i ethvert annet avansert kontorutstyr kan feil oppstå, og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, vil maskinen din identifisere feilen eller nødvendig rutinemessig vedlikehold og Status Monitor viser passende melding. De mest vanlige feil- og vedlikeholdsindikasjonene vises i tabellen.

Følg instruksjonene i handlingene for å forbedre statusen.

LED-indikasjon Status Monitor Årsak Tiltak
image

Kassettfeil

Tonerkassetten er ikke riktig installert.

Fjern tonerkassetten og trommelenheten fra maskinen. Ta ut tonerkassetten, og sett den i trommelenheten igjen. Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen.

Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Tomt for toner

Tonerkassetten eller tonerkassetten og trommelenheten er ikke riktig installert.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten. Ta tonerkassetten ut av trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Feil toner

Den installerte tonerkassetten er ikke riktig for maskinen din.

Ta ut tonerkassetten fra trommelenheten og installer en tonerkassett med riktig produktkode.

image

Toner lav

Hvis Status Monitor viser Toner lav, kan du fremdeles skrive ut. Maskinen forteller deg derimot at tonerkassetten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny tonerkassett nå slik at en ny tonerkassett er tilgjengelig når Status Monitor viser Bytt toner.

image

Ingen trom.enhet

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

image

Bytt toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden.

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

image

Bytt toner

(Fortsett-modus)

image

Slutt på toner (Fortsett-modus)

Det er på tide å skifte ut tonerkassetten.

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

image

Trommel !

Koronatråden i trommelenheten må være rengjort.

Rengjør koronatråden i trommelenheten.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre koronatråden

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut trommelenheten med en ny.

Trommelenheten eller tonerkassetten og trommelenhet er ikke riktig installert.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten. Ta tonerkassetten ut av trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten. Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen.

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut trommelenheten med en ny.

image

Trommel sn. uts.

Trommelenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny trommelenhet før maskinens viser meldingen Skift ut trommel.

image

Bytt trommel

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Hvis denne meldingen vises etter at trommelenheten er skiftet ut, er ikke telleren for trommelenheten nullstilt.

Nullstill telleverket for trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Nullstille trommeltelleren

image

Dekselet åpent

Frontdekselet er ikke helt lukket.

Åpne og lukk deretter frontdekselet på maskinen.

Fikseringsenhetsdekselet er ikke helt lukket eller papiret ble satt fast bak i maskinen når du slo på strømmen.

• Lukk fikseringsenhetsdekselet inni bakdekselet på maskinen.
  • Kontroller at papir ikke sitter fast inni bakdekselet til maskinen, og lukk deretter fikseringsenhetsdekselet.

Tosidig deaktiv.

Bakdekslet på maskinen er ikke fullstendig lukket.

Lukk bakdekslet på maskinen til det låses i den stengte posisjonen.

Den 2-sidige skuffen er ikke helt installert.

Installer den 2-sidige skuffen inn i maskinen.

Stopp i tosidig

Papiret sitter fast under det tosidige magasinet eller fikseringsenheten.

Korriger papirstoppen i det tosidige magasinet eler fikseringsenheten.

Innvendig stopp

Papiret sitter fast inni maskinen.

Åpne frontdekselet, fjern trommelen og toneren, og korriger papirstoppen.

Stopp bak

Papiret sitter fast på baksiden av maskinen.

Åpne fikseringsenhetsdekselet og fjern alt fastkjørt papir. Lukk fikseringsenhetsdekselet.

Papirstopp mag1

Papiret sitter fast i papirmagasinet.

Trekk papirskuffen helt ut og fjern alt fastkjørt papir.

Minnet er fullt

Maskinens minne er fullt.

Reduser utskriftsoppløsningen.

Feil størr. DX

Papirstørrelsen som er spesifisert i skriverdriveren, er ikke egnet for automatisk 2-sidig utskrift.

Legg papir av riktig størrelse i skuffen og still inn skuffen for den papirstørrelsen.

Papirstørrelsen som er egnet for automatisk 2-sidig utskrift, er A4.

Papiret i magasinet er ikke korrekt størrelse og er ikke egnet for automatisk 2-sidig utskrift.

Ulik størrelse

Papiret i magasinet er ikke av korrekt størrelse.

Legg papir av riktig størrelse inn i magasinet og still inn størrelsen på papiret til magasinet.

Trykk på Go (Gå).

Papirmagasinet du valgte, støtter ikke papirstørrelsen som er angitt i skriverdriveren.

Endre innstillingen i skriverdriveren eller maskinens skuffinnstilling slik at papirstørrelsen som er valgt i skriverdriveren, samsvarer med papirstørrelsen som er lagt i skuffen du valgte.

Feil størrelse

Papirmagasinet du valgte, støtter ikke papirstørrelsen som er angitt i skriverdriveren.

Endre innstillingen i skriverdriveren eller maskinens skuffinnstilling slik at papirstørrelsen som er valgt i skriverdriveren, samsvarer med papirstørrelsen som er lagt i skuffen du valgte.

image

Man. mating

Manuell ble valgt som papirkilden i skriverdriveren, men det ikke var noe papir i den manuelle materåpningen.

Legg papir i den manuelle materåpningen.

Tomt i skuff T1

Maskinen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i papirmagasinene.

• Fyll på papir i papirmagasinene. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.

image

Kan ikke skrive ut

Maskinen har et mekanisk problem.

Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

image

Egendiagnostikk

Fikseringsenheten fungerer ikke som den skal.

Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par sekunder og slå den deretter på igjen. La maskinen være påslått, men inaktiv, i 15 minutter.

Fikseringsenheten er for varm.

Kan ikke skrive ut

Maskinen har et mekanisk problem.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.